Drag Race 04.11.2017

Suomalaisen nimiin kiihdytysajon maailmanennätys

Vesa Ruhasen nimiin kirjattiin Kawasakilla tehty maailman nopein aika. Kuva: Pasi Uponen

Eilen perjantaina Suomen Vesa Ruhasen nimiin kirjattiin Kawasakin ZX-14-mallilla tehty ¼-mailin kiihdytysajon maailmanennätys.

Kun Any10-tiimin Vesa Ruhanen tykitti Saksassa elokuussa kiihdytysajon oman henkilökohtaisen ennätyksensä varttimaili 7,17 sekunnissa huippunopeuteen 334km/h, ei hän olisi uskonut, että teki samalla myös Kawasakien ZX-14-mallin maailmanennätyksen.

– Eilen yksi kaveri otti yhteyttä USA:sta ja kertoi että tuo minun aika saattaa olla maailman nopein ZX14R Kawalla ajettu, Ruhanen naurahtaa lauantai-aamuna.

Tiimi alkoi tutkia asiaa ja otti yhteyttä ennätyksistä kirjaa pitäviin tahoihin. Ja todentotta, Ruhasen nimiin kirjattiin Kawasakilla tehty maailmanennätys.

– Olihan se mullekin yllätys, kun vahvistus sitten tuli. Parastahan tässä on, että meidän tiimissä on rakennettu kaksi maailman nopeinta ZX14R Kawaa, vaikka Jormahan (Karjalainen) poltti omansa lentokentällä kaksi vuotta sitten ennätysyrityksessä vauhdin ollessa 399km/h!

Vesa Ruhanen on drag racingin kolminkertainen Suomen mestari. Tänä vuonna hän saavutti Pohjoismaiden Pro Nordic -sarjasta kolmannen sijan. Any10-tiimin Jorma Karjalainen ajoi vuonna 2012 nopeusennätyksen 420km/h maililla paikaltaan lähtien lentokentän nopeusajoissa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing