Ralli 25.08.2018

”Suomalaisen autourheiluperinteen on jatkuttava” – Flying Finn Simo Lampisen Pokaali kannustaa nuoria moottoriurheilijoita

Ikinuori Simo Lampinen täytti tänä kesänä 75 vuotta. Kuva: AKK

AKK Motorsport perustaa kunnianosoituksena Simo Lampisen saavutuksille ja työlle vuosittaisen ”Flying Finn Simo Lampisen Pokaalin”, joka sisältää myös 1 000 euron arvoisen stipendin myönnettäväksi Lampisen valitsemalle, nuorelle suomalaiselle autourheilijalle, joka parhaiten kuvastaa Flying Finn -henkeä.

Yksi alkuperäisistä Flying Finn -ajajista, loppumattoman energinen Simo Lampinen täytti kesällä 75 vuotta. Viralliset juhlat järjestettiin 22.8. Rallimuseon tiloissa Kangasalan Mobiliassa. Paikka oli luonteva, sillä Lampinenhan on rallimuseon virallinen suojelija. Nyt päivänsankarin kunnianosoitukseksi on perustettu “Flying Finn Simo Lampisen Pokaali”.

– Oikea alkuperäinen Flying Finn on Rauno Aaltonen, joka 1963 Coupe des Alpesissa voitti Minillä ylivoimaisesti Touring eli turistiluokan ja oli yleiskilpailun toinen. ”Motoring News” kirjoitti kisan jälkeen isolla otsikolla ”What a Flying Finn” ja siitä sanapari sai alkunsa, muistelee Lampinen tutusti tarkkaan tapaansa.

AKK:n luoma uusi Flying Finn -nuorisokonsepti, jolla aiotaan taata suomalaisten pysyminen autourheilun huipulla, saa Lampiselta varauksettoman arvostuksen.

– Nuorisotyö on tärkeää ja erityisesti meidän lajissamme sen merkitys on suuri. Harrastuksen aloittaminen ja mukana pysyminen huippu-urheilu-urasta puhumattakaan ei ole aina helpoimmasta päästä. Siksi on mieluisaa, että vanha ”Flying Finn” -henki on laitettu hyvän asian sanansaattajaksi, päivänsankari toteaa.

AKK Motorsport haluaa vielä kerran onnitella kolminkertaista Jyväskylän Suurajojen voittajaa ja nelinkertaista rallin Suomen mestaria sekä kiittää häntä uupumattomasta työstä suomalaisen ja kansainvälisen autourheilun hyväksi.

Teksti: AKK Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta