Drag Racing -autot 24.02.2017

Suomalainen V.I.P & Flying Finns -katuautotiimi Amerikan Drag Weekille

Plymouth VIP keulii viivalta lähtiessä. Kuva: V.I.P & Flying Finns

Suomalaistiimi mukaan viikon mittaiselle  katuautojen kiihdytyskilpailu ja seikkailu Hot Rod Drag Week -tapahtumaan, joka järjestetään Amerikassa 10-15. syyskuuta 2017. Drag Week on kiistämättä maailman arvostetuin ja tunnetuin katuautokilpailu, jonka järjestäjänä toimii legendaarinen Hot Rod -magazine.

Viime vuonna kisaa oli katsomassa myös pari kourallista suomalaisia autoharrastajia, näistä kaksi oli Niklas Wasström ja Janne Uskali. Kaverit olivat varsin vaikuttuneita tästä mielenkiintoisesta kilpailusta, jonka haastavin osa on varmasti yli 1600 km siirtymäosuudet, jotka pitää ajaa korkeaviritteisillä katukilpureilla ilman apuvoimia tai kuljetustrailereita.

Samaisella reissulla miehet päättivät, että kisaan pitäisi saada mukaan myös suomalaista kalustoa keinolla millä hyvänsä. Tosin molemmat kaverukset huomasivat, että yhteensä yli 1600 kilometrin siirtymämatkat viikon sisällä kisavetojen lisäksi suosi selkeästi matalapuristeisia ahdettuja katukilpureita. Niinpä ei nähty järkeväksi rahdata Yhdysvaltoihin Wasströmin ilokaasutettua 1970 vuoden Plymouth Cuda tai Uskalin vapaasti hengittävää Buick Grand Nationalia korkea puristeisella moottorilla. Samalla tuli myös puheeksi molempien autoharrastaja-kaveri Jyrki Aukio. Mies oli useasti maininnut haavekseen saada kuskattua hänen ja Jussi Lahtikon yhteisomistuksissa oleva katukilpuri Plymouth VIP Amerikan puolelle kisoihin. Niinpä tätä pidettiin järkevimpänä laitteena viedä Suomesta Amerikan Drag Weekille.

Team VIP. Kuva: V.I.P & Flying Finns

Takaisin Suomeen päästyä Wasström jatkoi asioiden selvitystä ja olikin Aukioon useaan otteeseen yhteydessä, saaden häneltä myös puollon tähän vähintäänkin hulluun ideaan. Tosin Autio kyllä ilmoitti, että hän itse ei halua ajaa, vaan toimii co-pilottina autossa, eli vastaa mekaanikon ja apukuljettajan roolista. Eli auton toinen omistaja Lahtikko saisi hoitaa ajamisen. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun mies joutui kieltäytymään kuskin roolista. Syynä se, että Lahtikon selkävaivat eivät mahdollistaneen mitenkään 1000 mailin siirtymien ajamista kuppipenkeissä istuen.  Hieno suunnitelma oli kaatumassa heti ensi metreille, kunnes Aukio ja Wasström päättivät kysyä Lahtikolle sijaiskuljettajaa Janne Uskalista. Tämä ehti miettiä asiaa noin sekunnin, ennen kuin vastasi myöntävästi ehdotukseen.

Tästä suunnitelmasta mitään tietämättä olivat Lahtikko ja Aukio jutelleet jo aikaisemmin Seppo Paavolan kanssa siitä, että jos hän tulisi auttamaan miehiä kotimaan kisoihin kaudella 2017. Eikä Paavolalla ollut mitään vastaansanomista tästä Amerikan suunnitelmasta, päinvastoin.

Tältä pohjalta perustettiin työnimi VIP & Flying Finns goes America. Wasström toimii projektin managerina, Aukio päämekaanikkona, Paavola mekaanikkona ja Uskali kilpurin kuskina. Elettiin loppusyksyä 2016.

DragWeek kilpaauto ja sallittu peräkärry. Kuva: V.I.P & Flying Finns

Uskali ja Wasström olivat pitkälti siinä uskossa, että VIP olisi lähes valmis peli viivalle, rujoa pelkääjän kylkeä lukuun ottamatta. Aukiohan onnistui kaatamaan auton kyljelleen vuosi takaperin testilähdössä, jonka johdosta komea auto oli vähän ryppyisen oloinen. Totuus projektin suuruudesta alkoi kuitenkin valjeta pikku hiljaa, kun Aukio alkoi luetella tehtävälistaa pelkän kilpurin osalta. Moottorikokonaisuus oli tulossa kokonaan uusiksi, alkaen aina uudesta lohkosta lähtien, joka saapui Suomeen vasta vuoden vaihteessa. Tämän lisäksi moottoriin on tulossa kokonaan uudet kannet, imusarja, pakosarjat jne.

Etujarrut piti myös päivittää ja nykyinen peräkin oli suunnitelmissa vaihtaa Fordin 9-tuumaiseen pidempien perävälityksien saamiseksi. Sähköt olivat myös päivityslistalla, unohtamatta tietenkään kunnon ajovaloja pyyhkimien toimintaa ja muita käytännön pikku juttuja, joita autossa pitää olla toimivana Amerikan raitilla ajellessa. Tässä kohtaa ”managerin” huuli alkoi jo vähän vapista, riittääkö vajaa talvi tämän kaiken valmiiksi tekemiseen ennen kauden alkua, jolloin autoa ja uutta kuskia pitää päästä testaamaan mahdollisimman paljon.

Eikä asiaa helpottanut se viime hetken päätös maalata auto kokonaan yli, eteenkin kun toinen kylki oli täysin ruvella ja vääntynyt joka suuntaan.

Usko omiin tekemisiin oli kuitenkin niin kova ja haaste niin mielenkiintoinen, että Suomi-Perkele-Sisu asenteella tätä mahdottomalta kuulostavaa projektia lähdettiin viemään eteenpäin.

VIP juuri maalattuna. Kuva: V.I.P & Flying Finns

Projektille perustettiin samalla oma Facebook-sivu, jonne ryhdyttiin päivittämään lähes päivittäin kuvamateriaalia ja live-videopätkiä tallilta.  Projektin suosio yllätti hyvin nopeasti kaikki osalliset ja muun muassa jouluaattona tallilla vieraili kymmeniä renkaan potkijoita ja kourallinen avustajia, joita ei oltu erikseen kutsuttu, mutta jotka käärivät pyynteettömästi hihat ja rupesivat auttamaan auton rakentamisessa. Tässä kohtaa kaikki tajusivat, että nyt ollaan tekemässä jotain ennennäkemätöntä. Kaikilla on suuri tahtotila viedä suomalainen katuauto ja tiimi Jenkkeihin hinnalla millä hyvänsä. Kaksi näistä pyyteettömistä avustajista oli Mikko-Ville Kalevi sekä ”Patis”, joka on hyvinkin tunnettu kuski takavuosien katukiihdytyskilpailuista. Näin ollen näistä aktiivisista kavereista tuli myös lähes vahingossa tärkeä osa VIP-tiimiä.

Tiimin tarkoituksena on saada auto täysin valmiiksi pääsiäisenä järjestettävään American Car Showhun Helsingin Messukeskukseen, jonka jälkeen alkaakin armoton testikausi ennen heinäkuuta, jolloin auto pitää laittaa rahtilauttaan kohti Amerikkaa.

Kyseinen Plymouth VIP on vuosimallia 1967 ja se on todennäköisesti tällä hetkellä Suomen tehokkain katuauto. Moottorina toimii tupla turboilla ahdettu V8-moottori. Vaikka auto onkin kaksiovinen ja kaksipaikkainen urheilumalli, on se lähes kuusi metriä pitkä ja painoa sille kertyy kisakunnossa noin 1800 kg. Tästä huolimatta auto kiihtyy 0-280km/h nopeuteen seitsemässä sekunnissa.

Kunnianhimoisella projektilla on myös hintansa ja pelkät matka- ja kilpailukulut tulevat olemaan noin 30 000 euroa plus auton rakennuskustannukset, joten projektin maaliin viemiseen tarvitaan luonnollisesti lisää tukijoita ja yhteistyökumppaneita.

Tähän mennessä tukijoiksi on lähtenyt mukaan: Help-Lasi, Northern Newland Cruisers ry, Vaahtoeriste, Mil-Safarit, V8, Bee-One Power Gear, East Weld, Jettaset

Lisätietoja:

Tiimin sivusto: www.facebook.com/VIPFlyingFinns

Drag Week sivusto: www.hotrod.com/events/drag-week

Teksti ja kuvat: V.I.P & Flying Finns

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing