Ralli 13.09.2018

Suomalainen tv-osaaminen tekee läpimurtoa maailmalla – Rallin MM-sarjan tv-tuotanto kerää palkintoehdokkuuksia

Uudistuneen Rallin MM-sarjan tv-tuotannon suunnittelussa, kehittämisessä ja toteutuksessa on keskeisessä roolissa ollut NEP Finland. Kuva: NEP Finland Tiedotus

Rallin MM-sarjan (FIA World Rally Championship) erittäin suosittu All Live -tv-tuotanto on palkintoehdokkaana televisioalan kahdessa merkittävässä kansainvälisessä kilpailussa vain muutamia kuukausia palvelun julkistamisesta.

Uudistuneen tv-tuotannon suunnittelussa, kehittämisessä ja toteutuksessa on keskeisessä roolissa ollut NEP Finland. Yhtiö on osa kansainvälistä NEP Groupia. Toimitusjohtaja Marko Viitasen vetämä suomalaisyhtiö on ollut mukana rallin MM-sarjan tv-tuotannossa jo vuodesta 2007 alkaen ja kokonaistuotannosta se on vastannut vuodesta 2013 alkaen.

Lajia mullistavan tv-tuotannon innovointi on pitkän tuotekehittelyn tulosta.

– Live-lähetykset jokaiselta erikoiskokeelta ovat olleet pitkän ajan haaveenani, ja nyt tämä on toteutettu. Tuotanto vaikuttaa koko lajiin ja urheiluun laajemminkin, koska mikään ei jää enää salaisuudeksi vaan katsoja pääsee aivan kuljettajien iholle seuraamaan kilpailua erikoiskokeilla ja myös tapahtumia kulissien takana, NEP Finlandin toimitusjohtaja Marko Viitanen kuvailee.

All Live on uraauurtava striimauspalvelu, joka on muuttanut rallin MM-sarjan televisiotuotannon kuluvalla kaudella ennen kokemattomaksi live-tuotannoksi, ja nyt se on noussut palkintoehdokkaaksi innovatiivisella lähestymisellään lajia kohtaan.

All Live on yksi kolmesta palkintoehdokkaasta ”Content Everywhere” -kategoriassa International Broadcasting Convention -tapahtuman innovaatiopalkintoluokassa Amsterdamissa sunnuntaina 16. syyskuuta.

NEP Finlandin toteuttama tuotanto on ehdokkaana myös vuoden ”OTT (Over The Top) TV Service Content Innovation” -palkinnon saajaksi Cannesissa 14. lokakuuta.

Palkintoluokassa huomioidaan miten sisällöntuotannon ja jakelun sekä käytetyn teknologian innovaatiot auttavat muuttamaan globaalia televisioteollisuutta.

Rallin MM-sarjan promoottori lanseerasi All Liven MM-sarjan avausosakilpailussa Monte Carlon rallissa tammikuussa. Jokainen erikoiskoe jokaisesta MM-osakilpailusta esitetään suorana ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Jokaisesta rallista lähetetään yli 25 tuntia suoria lähetyksiä, joissa nähdään erikoiskokeiden lisäksi asiantuntijoiden analyysejä WRC TV -studiosta höystettynä uutisilla, haastatteluilla ja reaktioilla huoltoalueelta.

WRC All Live on saatavilla englanniksi sarjan julkaisukanavalla www.wrcplus.com

Teksti: NEP Finland Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli