Rata-ajo 02.09.2019

Suomalainen KIC Motorsport nousi toistamiseen F3-palkintopallille Imolassa

KIC Motorsport saalisti arvokkaita EM-pisteitä Imolan kisaviikonloppuna. Kuva: ACI Sport

Suomalaisen KIC Motorsportin ruotsalaiskuljettaja Isac Blomqvist ajoi F3 Regional -luokan EM-sarjan Imolan osakilpailussa toiseksi. Viikonlopun aikana ajettiin kaikkiaan neljä kilpailulähtöä, joista KIC Motorsport saalisti jokaisesta startista arvokkaita EM-pisteitä.

Tiimin suomalaiskuljettaja Konsta Lappalainen, 17, ajoi kauden parhaan aika-ajonsa, joissa hän sijoittui tallikaverinsa edelle sijoille 8 ja 9.

– Ihan hyvä ja taas positiivinen viikonloppu meiltä. Sen edetessä vauhtimme parani koko ajan. Tässäkin sarjassa aika-ajo pitää osua kohdalleen, jotta voitoista voi ajaa. Isac (Blomqvist) starttasi viikonlopun neljänteen starttiin paalulta ja taisteli voitosta, joten suorituskykymme on jälleen ottanut askelia eteenpäin, Lappalainen muistuttaa.

– Ensimmäinen starttini meni huonon lähdön takia penkin alle. Kolmessa muussa startissa ajoin EM-pisteille sijoilla 9-8-8. Imola on vaikea rata ohittaa. Pitää mennä aika riskillä. Kolmessa kisassa pisteille on hyvä juttu minulle ja tiimille. Tuloksellisesti olemme kehitykseemme tyytyväisiä, Lappalainen muistutti.

Seuraavaksi F3 Regional EM-sarjaa ajetaan Espanjan Barcelonassa, jossa tiimit ovat käyneet kahdesti testaamassa.

– Barcelonaan meillä on tiiminä hyvä luotto. Testivauhtimme oli todella positiivista. Uskomme, että Barcelonassa teemme vieläkin parempaa tulosta. Aika-ajossa onnistuminen on tärkeä asia, sillä se auttaa kisaviikonlopun tuloksissa pitkälle, Lappalainen muistuttaa.

F3 Regional EM-sarja ylitti Imolassa kauden puolivälin. Suomalaisen KIC Motorsportin tallipäällikkö Petri Lappalainen on tyytyväinen tallinsa kehitysaskeliin. Talli on F3-sarjan ensikertalainen kuten sen nuoret kuljettajatkin.

– Jokaisessa startissa Imolassa EM-pisteille, toinen perättäinen palkintopallitulos ja vauhtimme on lähempänä kärkeä kuin koskaan. Olen erittäin tyytyväinen tiimimme kehitykseen. Vaikka haasteet ovat olleet kovat niin olemme menneet kauden aikana erittäin vahvasti eteenpäin. Olemme muun muassa palkanneet lisää insinööri-osaamista tiimiimme joten uskon, että loppukautemme on vieläkin vahvempi, Lappalainen summaa.

FIA F3 Regional -sarjan seuraavat EM-osakilpailut ajetaan kolmen viikon kuluttua Barcelonassa Espanjassa. F3 Regional EM-sarja käsittää kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja 24 kilpailustarttia. Sarja päättyy lokakuun 20. päivä Italian Monzaan.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo