Drag Race 11.10.2019

Suomalainen Blacklist Buick -kiihdytystiimi haastamaan Amerikan Drag Week-kestävyyskisaan kaikki maailman nopeimmat katuautokuskit

Blacklist Buick keulii ensi vuonna Amerikassa. Kuva: Bomber Magazine.

Suomalainen Blacklist Buick -katukiihdytystiimi lähtee haastamaan Amerikan Drag Week-kestävyyskisaan kaikki maailman nopeimmat katuautokuskit.

Maailman tunnetuin katuautojen kiihdytys- ja kestävyyskisa on aina Amerikassa syyskuun alussa ajettava Drag Week. Sen järjestää legendaarinen Hot Rod Magazine.

Kyseinen kestävyyskisa kestää lähes viikon, sillä viitenä peräkkäisenä päivänä ajetaan viisi eri kilpailua, neljässä eri paikassa. Myös kisapaikoilta toiselle suoritettavat siirtymät pitää tehdä itse katukiihdytysautoilla, ilman muita kuljetusrekkoja tai trailereita. Viikon aikana siirtymäkilometrejä tulee noin 1600, eli 1000 mailia. Viritetyt autot ovat tämän takia todella kovilla, koska kilpurit joutuvat todistamaan näillä siirtymillä katuautokelpoisuuden.

Nopeimpien luokkien nopeimmissa autoissa on jo yli 4000 hevosvoimaa ja ne perustuvat pitkälti ProMod-tyylisiin kiihdytysautoihin, jotka kiihtyvät varttimailin matkan parhaimmillaan alle kuudessa sekunnissa ja loppunopeudet lähentelevät 400km/h.

Blacklist Buick kuorman kera. Kuva: Bomber Magazine.

Suomesta Drag Week -kisaan on osallistunut aikaisemmin vain kourallinen kuskeja ja kärkiluokan kisoihin vain yksi. Hän on Janne Uskali, joka osallistui kisaan vuonna 2017 apukuljettaja Jyrki Aukion ja Flying Finns & VIP -taustatiimin voimin. Tästä reissusta tehtiin lopulta oma TV-sarja AlfaTV-kanavalle nimeltä Flying Finns – Amerikan valloitus. Tämä yritys tosin päättyi draagisesti jo toisena kisapäivänä, kun Uskalilta katkesi saman päivän aikana akillesjänne ja toiseen silmään tuli viiltohaava. Tästä huolimatta hän ajoi kisasuorituksen yhdellä silmällä onnistuneesti maaliin ennen sairaalareissua. Sairaalasta päästyään VIP-katukilpurista räjähti kuitenkin moottori keskellä moottoritietä ja kisa oli siltä osin ohitse.

Janne Uskali suuntaa jälleen valtameren taakse. Kuva: Bomber Magazine.

Nyt parin vuoden tauon jälkeen hullut suomalaiset ovat valmiita lähtemään tekemään uutta “Amerikan valloitus” -yritystä ensi vuoden Drag Week -kisaan. Tosin tällä kertaa autona toimii paljon mainetta kotimaisissa ja Viron katuautokisoissa niittänyt, yli tuhatheppainen Blacklist Buick -katuauto. Tämä auto on tuttu näky ja jäänyt kaikille kisoissa käyneille mieleen, kiitos valtavien keulaa ilmaan nostavien lähtöjen, joissa takapuskurikin välillä raapii maata.

Blacklist Buick kokee kuitenkin tulevana talvena ison päivityksen, kuten uudistetulla turvakehikolla, kestävämmän perän vaihdolla ja moottorin muuttamisella ilokaasumoottorista tupla-turbo-moottoriseksi. Eli paljon on tehtävää talven aikana, jotta auto olisi heti keväällä valmis tarvittaviin testeihin.

Itse auto on lähetettävä kohti Amerikkaa laivakontissa ja sen pakkaaminen konttiin on tapahduttava jo heinäkuun alussa, jotta se kerkeää ajoissa Amerikan puolelle.

Ihan ilmaista ei tämän kokoinen projekti ole ja sitä yritetään rahoittaa muun muassa yhteistyökumppaneiden avulla ja support / fani Blacklist Buick -paitojen myynnillä. Edellisellä kerralla projektin kokonaisbudjetti nousi yli 50 000 euron, joten tukea tämä suomalainen tiimi todellakin tarvitsee.

Tätä Amerikan valloitusprojektia voi seurata aktiivisesti päivityksiä ja live-videoita sisältävällä facebook-sivustolla: www.facebook.com/BlacklistBuick tai Youtubesta: www.youtube.com/user/BeeonePowergear/videos

IG: www.instagram.com/blacklistbuick

Blacklist Buick

https://www.facebook.com/BlacklistBuick/videos/567951053639110/

Posted by Blacklist Buick on Friday, 13 September 2019

Teksti: Bomber Magazine.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drag Racing