Endurance 21.08.2018

Suomalainen Black Rose Racing -tiimi toiseksi Latvian NEZ-kilpailussa

Black Rose Racing -tiimin kuljettajat pääsivät suihkuttamaan shampanjaa ajettuaan toiseksi Latviassa. Kuva: Batcc.eu

Latviassa ajettiin endurancen ensimmäinen kuuden tunnin kestoinen kerrasta poikki NEZ-kilpailu viikonloppuna Bikerniekin radalla. Suomalainen Black Rose Racing -tiimi sijoittui toiseksi.

Riga Summer Race -kilpailuun otti osaa kaikkiaan 18 autokuntaa. Black Rose Racing -tiimin suomalaiskolmikko Tuomas Halonen, Toni Virtanen ja Vesa Kinnunen starttasivat kilpailuun oman luokkansa A3000 paalupaikalta.

– Saimme hyvän startin ja johdimme kisaa alusta alkaen. Kilpailun alku ajettiin +27 asteen hellelukemissa, mikä asetti haasteita niin kuljettajille kuin autoillekin. Hieman meinasi kuskeilla ja autolla lämmöt olla korkealla, Halonen naurahtaa.

Black Rose Racing -tiimin autokunnassa ajoivat Tuomas Halonen, Toni Virtanen ja Vesa Kinnunen Kuva: Batcc.eu

Kahden tunnin ajon jälkeen alkoi kuitenkin sade ja paikoin turva-autokin tuli radalle, kun radan ensimmäinen mutka lainehti vedestä.

– Varikkokäynnit onnistui ja pystyimme pitämään luokkamme kärkipaikkaa hallussa aina lähes kisan loppuun asti. Kisan loppupuolella kohtasimme teknisiä ongelmia, mutta saimme autoa sen verran korjattua, että auto saatiin ajettua ruutulipulle toisena.

– Hieman harmittaa, että NEZ-mestaruus meni nyt tekniseen vikaan, mutta toisaalta pystyttiin vielä pitämään toinen sija kuitenkin, niin se lopulta tuntui hyvältä, koska keskeytyskin oli lähellä.

A3000-luokan top3

1. Rm Klubas (Liettua)
2. Black Rose Racing (Suomi)
3. Ratmena (Liettua)

Teksti: Black Rose Racing Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Endurance