Supermoto 29.07.2016

Sunnuntaina selviää lipuuko supermoton Suomenmestaruus naapurimaahan

Supermoton S1-luokan SM-avauksen podiumille nousivat Sami Salstola, Patrick Pals ja Kalle Toronen. Kuva: Christa Luoto

Viikonloppuna Iisalmella ajetaan kauden viimeinen supermoton SM-osakilpailu. Tällä hetkellä sarjaa johtaa virolaiskuljettaja, mutta suomalaiset ovat vain muutamien pisteiden päässä.

Supermotossa luvassa on erittäin jännittävä kauden päätös, kun sarjaa johtaa ennen viikonlopun Iisalmen finaalia virolainen Patrick Pals 127 pisteellä. Kaukana ei kuitenkaan ole edellisvuosien Suomen mestarit Kalle Toronen (123 pistettä) ja Sami Salstola (119 pistettä).

Riskinä on, että vuoden 2016 Suomenmestaruus lipuu naapurimaahan, mutta Toronen ja Salstola eivät aio antaa tuumaakaan periksi.

– SM:t voitetaan kovalla tyällä! Salstola huudahtaa jatkaen: – Tunnetusti mikään ei tule helpolla, kaikki pitää ansaita ja oon kyllä tehnyt kaikkeni, että laitteet ja kuljettaja on semmoisessa iskussa, että pystytään taistelemaan mestaruudesta! Palssi on kehittynyt todella paljon ja ehkä paljon isompi budjetti auttaa esimerkiksi rengasvalinnoissa ja ajettujen kisojen määrässä. Palssi on käynyt ajamassa Suomen ja Viron lisäksi EM-kisoja sekä Venäjällä että Latviassa. Mutta tuumaakaan ei anneta periksi!

Samoilla linjoilla on Toronen.

– Mestaruus voitetaan hyvällä, mutta etenkin varmalla ajolla, virheisiin ei ole varaa. Palsin vahvuus on ollut varmaan tasaisen hyvät suoritukset. Mun alkukausi ei ollut paras mahdollinen. Iisalmessa tulee varmasti hyvät kisat ja nopein varmaan voittaa.

Kalle Toronen on saavuttanut uransa aikana yhteensä kuusi SM-mitalia. Kuva: Hannu Toronen

Kalle Toronen on saavuttanut uransa aikana yhteensä kuusi SM-mitalia. Kuva: Hannu Toronen

Supermoton neljä SM-osakilpailua kattavan kauden päättyessä Salstolalla on hieman ristiriitaiset mietteet menneistä kilpailuista.

– Tabasalu meni just niin kuin piti. Aika-ajoissa paalulle ja voitettiin molemmat erät. Imatralla Palssi avusti ja kaaduin ja pyörä oli aivan solmussa, mutta toisen erän voitin. Kaanaassa tapahtui jotain aivan käsittämätöntä ja ekoissa aika-ajoissa otin pohjat, mutta jostain kumman syystä virolaiset saivat omat uudet aika-ajot. Se ei ollut kovin tasavertaista, joten kilpailunjohtaja päätti, että ajetaan kokonaan uudet aika-ajot, mutta lyhennettynä. En saanut kasattua hyvää kierrosta siinä hässäkässä ja ruudusta seitsemän jouduin starttaamaan, enkä pystynyt tekemään isoa nousua. On siis ollut vähän ohjelmaa niin kanssakilpailijoiden kuin kisajärjestäjienkin kanssa unohtamatta, että peiliin voisi katsoa miksi en ole ajanut lujempaa ettei kukaan pääse esimerkiksi kaatamaan minua!

Suomen Cupin Open-luokkaa johtaa parhaillaan IMK:n Ilkka Kaskinen 133 pisteellä, toisena on LosMK:n Tommi Suomi 129 pisteellä ja kolmatta sijaa pitää Y-SMK:n Otto Lappalainen 121 pisteellä. Iisalmessa ajetaan myös kansallisina luokkina Minisupermoto ja Street.

Osallistujien nimet löytyvät sivulta www.iceroadracing.com/eilmo.

Kioski palvelee alueella tarjoten kahvia, pullaa, limpparia, makkaraa ja Lettu-Enska on tietysti lettumestarina. Kuljettajat esittelevät varikolla pyöriään.

Tervetuloa tutustumaan lajiin ja varikkoelämään!

LIPUT AIKUISET 10 € JA ALLE 15 v ilmaiseksi

31.07. Supermoto SM, Suomen Cup S1, Open, Minisupermoto, Street, Iisalmi
Ajoharjoittelurata+motocrossrata, Sonkajärventie 114, 74120 Iisalmi

Supermoto ESITE KAUPPOJEN ILMOITUSTAULUILLE 2016

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Toronen voittoon Supermoton Kaanaan osakilpailussa

Ojalalle isoin pistepotti

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto