Ralli 27.01.2019

Sunisen ajo parani Montessa kokemuksen karttuessa “Olen iloinen hyvistä EK-ajoista”

Teemu Suninen sijoittui rallin MM-kauden avauksessa sijalle 11. Kuva: Teemu Sunisen Tiedotus

Teemu Sunisen ajo Monte Carlon MM-rallissa oli erittäin nousujohteinen. Mies hyödynsi kovavauhtiset kilometriset ja nappasi vielä kisan päättäneeltä Power Stageltakin yhden lisäpisteen.

Sunisen tavaramerkki on nopea oppimiskyky, eikä siitä ollut epäilystäkään Monte Carlo -rallin maalissa. Ralli2:ssa torstain keskeytyksen jälkeen jatkanut Suninen ja kartanlukija Marko Salminen onnistuivat kolmena viimeisenä kisapäivänä suoritukseen, jollaista he itseltään odottivatkin kauden avausrallissa.

Fordia käskyttävän Sunisen nimi alkoi löytyä yhä korkeammalta EK-ajoissa, eikä trendi muuttunut kisan päätöspäivänäkään.

Kuivissa olosuhteissa ajetut neljä erikoiskoetta sujuivat mieheltä hyvin. Yleiskilpailussa sijoitus jäi 11:sta, mutta lisäpiste rallin viimeiseltä, Power Stage -erikoiskokeelta sai miehen hykertelemään tyytyväisyyttä.

– Kokonaisuudessaan tulos ei ollut sitä, mitä odotin; saimme vain yhden pisteen. Mutta se johtui ensimmäisen päivän ulosajosta, ettei tulosta nyt tullut. Jotkut osuudet lumella olivat oikein hyviä, ja sunnuntain vauhtiini olen myös tyytyväinen. Ajoimme viidenneksi nopeimman ajan, vaikka Loeb ja Latvala taistelivat vielä keskenään, Suninen iloitsi.

Isolla plussalla Suninen noteerasi yksittäisten erikoiskokeiden suorituksensa. Kun kaikki osui kohdilleen, pystyi Suninen haastamaan huomattavasti kokeneemmat kilpakumppaninsa tasaväkiseen taisteluun.

Heti seuraavassa osakilpailussa Ruotsissa Sunisella on jo viime vuoden kokemus pohjalla, joten odotukset tuleviin osakilpailuun säilyvät korkealla.

– Olen iloinen hyvistä erikoiskoeajoista, mutta vielä riittää opittavaa. Ensi vuoden rallia ajatellen avaintekijöitä Monte Carlossa ovat hyvät nuotit, ja nyt seuraavaksi on tehtävä paljon töitä vielä ennen Ruotsia.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli