Ralli 17.11.2018

Suniselle rutkasti oppia Australian MM-rallin olosuhteista

"Kaikki epäröinti näkyy heti EK-ajassa", toteaa Suninen. Kuva: Teemu Sunisen tiedotus

Kun Australian MM-rallista on ajamatta enää viimeisen päivän kuusi erikoiskoetta, pitää Teemu Suninen rallin yhdeksättä sijaa. Sunisen ero kisan kärkeen on 2.49 minuuttia.

Päivän puheenaiheet liittyivät Australian haasteellisiin erikoiskokeisiin, joilla ensikertalaisena kilpailussa ajavan Sunisen on täytynyt opetella suurin osa rallin vaatimista haasteista kantapään kautta.

Virheisiin suomalainen ei ole kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa sortunut. Sunisen ajama Ford piirsi siistiä ajolinjaa kaikilla päivän kymmenellä erikoiskokeella, ja matkalle mahtui pari hyvää erikoiskoeaikaakin.

– Liukasta oli tänäänkin. Oli vaikea löytää oikeita jarrutuspaikkoja, kun irtosoraa oli niin paljon tien pinnassa. Yritin kyllä tulla, mutta rytmin löytäminen oli jotenkin vaikeaa, kun takaraivossa on kuitenkin tieto siitä, että maaliin pitää ajaa.

Neljäntenä autona reitillä lauantain ajanut Suninen sai kiriapua Hyundain mestarikandidaatista Thierry Neuvillesta, joka pääsi iltapäivän lenkillä Sunisen ohitse, ja pitää nyt kisan kahdeksatta sijaa 13,8 sekunnin turvin.

Itsekriittisenä kuljettajana Suninen löysi omasta ajostaan parannettavaa, ja olisi toivonut olleensa aavistuksen rohkeampi irtosoran päällystämillä erikoiskokeilla.

– Olisin halunnut olla vähän nopeampi päivän aikana, mutta Thierry oli vauhdissa myös. Itseluottamusta puuttui nimenomaan liukkaissa paikoissa, ja pienillä eroillahan tässä on koko ralli menty, joten kaikki epäröinti näkyy heti EK-ajassa.

Teksti: Teemu Sunisen tiedotus

Suninen ajoi tiimin taktiikan mukaisesti Australian avauspäivänä

Australian MM-ralli 2018: Suomalaisten ennakkotunnelmat ja kisafaktat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli