Ralli 25.01.2019

Sunisella nousujohteinen päivä Monte Carlo -rallissa

Teemu Suninen. Kuva: Teemu Sunisen Tiedotus

Perjantain viisi erikoiskoetta onnistuivat Teemu Suniselta hyvin. Oikeilla rengasvalinnoilla Suninen pystyi joillain erikoiskokeilla hyvin lähelle kärkiaikoja.

Toinen kilpailupäivä valkeni Monte Carlo -rallissa aurinkoisena, mutta olosuhteet Alpeilla olivat kaikkea muuta. Tarjolla oli kaikkea mahdollista, mitä erikoiskokeella vain voi odottaa kohtaavansa. Sekalaisissa olosuhteissa virheen mahdollisuus oli suuri, ja riskiä tieltä suistumisesta Suninen ei halunnut ottaa.

Useiden kilpakumppanien ollessa vaikeuksissa, säilytti Suninen malttinsa ja saapui ehjällä autolla iltahuoltoon, kisakaupunki Gapiin.

– Tie ei paljoa puhdistunut iltapäivän lenkillä, mutta rengasvalinta osui aamua paremmin kohdilleen, ja ajo tuntui paikoin hyvältä. Olosuhteet olivat silti haastavat, kuten Montessa tavallisesti onkin, Suninen kommentoi.

Aamun ensimmäinen erikoiskoe peruttiin liiallisen, hallitsemattoman katsojamäärän vuoksi, mutta päivän aikana päästiin lopulta ajamaan viisi erikoiskoetta.

– Renkaat pääsivät ylikuumenemaan aamun lenkillä. Se ei ollut kovin hyvää ajoa minulta, mutta iltapäivästä ajo sujui. Pehmeän seoksen rengas oli oikea valinta sille lenkille.

Parhaimmillaan Suninen ylsi neljänneksi nopeimpaan aikaan, rallin seitsemännellä erikoiskokeella. Ralli2:ssa ajava Suninen ja kartanlukija Marko Salminen ovat perjantain jälkeen yhä varsin kaukana tuloslistoilla, mutta kaksikko on ottanut tavoitteekseen kokemuksen keräämisen ja yksittäisillä erikoiskokeilla onnistumisen.

– Kaiken kaikkiaan päivä oli yksi haastavimmista urallani. Ajaminen oli sellaista kurkkimista keliolosuhteiden vuoksi. Olin ehkä vähän liian optimistinen rengasvalinnan suhteen, mutta toisaalta se oli iltapäivästä sama kuin Sébastien Loebilla, Suninen vertaili.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli