Ralli 29.01.2018

Suninen ulosajostaan huolimatta luokkansa neljänneksi Monte Carlo -rallissa

Teemu Suninen sai kirittyä itsensä toiseksi Monte Carlon MM-rallissa. Kuva: Teemu Suninen Racing

Teemu Suninen ennätti lopussa kiriä WRC2-luokan neljänneksi Monte Carlon MM-rallissa, vaikka joutuikin jättämään suurimman osan perjantain erikoiskokeista ajamatta ulosajonsa vuoksi.

Lauantaiaamuna Suninen palasi reitille Rally2:ssa, ja osoitti siitä lähtien, miten hänen oli tarkoitus ajaa koko ralli. Lauantaina ja sunnuntaina Suninen oli luokan nopein auto erikoiskokeilla.

Sunnuntaillekin riitti vielä haastetta, sillä luontoäiti oli muistanut kilpailijoita jäisillä osuuksilla, jotka oli ajettava mahdollisimman tarkasti ja virheettä.

– Varsinkin aamun toinen EK oli vaikea. Siellä oli paljon mutaa ja soraa tiellä. Onnistuin siitä huolimatta pitämään hyvää kyytiä yllä. Tämä päivä oli mieluisa päätös rallille ulosajon jälkeen, hymyili Suninen.

Tämän pidempään Suninen ei tällä haavaa R5-luokan Fordilla enää kilpaile. Merkki toki säilyy samana, mutta jo seuraavassa kilpailussa, Ruotsin MM-rallissa konepellin alla murisee sata hevosvoimaa tehokkaampi moottori.

– Niin, se olisi sitten Ruotsin ralli seuraavaksi ja uran kolmas kilpailu WRC-autolla. Se on ajatuksenakin jo erittäin kiehtovaa. Ruotsista minulla on jonkin verran kokemusta, mutta kyllähän kärkikuljettajien haastaminen vaatii aivan täydellisen onnistumisen – missä vain rallissa.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli