Ralli 09.06.2016

Suninen tietää Sardinian MM-rallin haasteen: “Kaasu pohjassa kiviä kierrellen”

Teemu Suninen. Kuva Timo Anis

Teemu Suninen lähtee kauden viidenteen MM-ralliin intoa täynnä. Viime vuonna nuori suomalainen saalisti WRC3 -luokan voiton, tänä vuonna tavoite on toistaa sama WRC2 -luokassa.

Team Orecan Skodalla ajava Suninen haki tuntumaa Sardinian erikoiskokeisiin aamun testierikoiskokeella ilman sen suurempaa kiirettä.

– Olihan se vähän haastavaa ja kapeaa. Aika varovasti ajoin sen, mutta kisassa on kuitenkin mentävä kaasu pohjassa sen mitä pääsee, Suninen tietää.

Muistot viime vuoden kisasta kimaltelevat yhä Sunisen mielessä. Sardinian osakilpailu on yksi MM-sarjan ralleista, joissa järkevä ajo voittaa useimmiten riskinoton.

– Voitettiin, vaikka sähkövika keskeytti kisan kertaalleen. Kivet ovat täällä lähellä tietä, vaikkei erikoiskokeet kovin teknisiä muutoin olekaan. Mutta ei sellaisia parane miettiä. Tietysti kiviä täytyy väistellä parhaansa mukaan, ettei riko autoa ehdoin tahdoin.

Kuva: Miika Wuorela

Kuva: Miika Wuorela

Sunisen valmistautumiskeinot ralleihin ovat hyvin pelkistetyt. Sopiva rentouden ja itseluottamuksen sekoitus tuo usein parhaan lopputuloksen.

– Videolta katson vain pahat paikat. Lähtöviivalla kyselen vielä Mikolta parin ekan mutkan nuotit, mutta kyllä keskittyminen lähtöviivalla on valoissa, ei nuotin kuuntelussa.

Teksti Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli