Ralli 12.03.2018

Suninen selvitti Meksikon rallihaasteeen

Teemu Suninen pääsi maaliin haastavassa Meksikon rallissa. Kuva: Teemu Sunisen Tiedotus

Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula selviytyivät Meksikon MM-rallin maaliin kilpailun 12. sijalla. Sijoitusta tärkeämpää oli oppi, jonka Suninen suunnittelee siirtävänsä tuleviin koitoksiin.

M-Sportin kolmatta Fiesta WRC -autoa Meksikossa ohjastanut Suninen lähti kilpailuun täsmällisin tavoittein. Miehen aikomuksena oli vertailla omaa vauhtia kokeneempien tallikavereidensa menoon, ja sen hän myös teki.

Perjantain lyhyellä asfalttierikoiskokeella (EK5) Suninen ylsi jopa pohja-aikaan, mutta muilla erikoiskokeilla hän keskittyi vain oppimiseen ja auton pitämiseen tiellä.

Jousitusrikko keskeytti matkan perjantai-iltapäivänä, minkä jälkeen matka jatkui kaksi jälkimmäistä kisapäivää Rally2:ssa.

– Tässä kisassa tuli paljon oppia. Vaikka lopputulos ei ollut mikään paras mahdollinen, niin jotkin hyvät erikoiskoeajat kyllä lämmittävät mieltä. Täytyy nyt vain katsoa tilannetta tiimin kanssa tarkemmin ja valmistautua seuraaviin kisoihin.

Sunisen ensimmäinen analyysi oman tuloskunnon parantamiseen liittyen koskee juuri tarkkaa auton hallintaa ja kovalla pohjalla pysymistä, mikä on soraralleissa ehdoton edellytys menestykseen.

Seuraavaksi Suninen kilpailee huhtikuun lopussa ajettavassa Argentiinan MM-rallissa, jonka tiimi vahvisti miehen kalenteriin vasta Meksikossa.

– Se tulee siitä, että pystyy pitämään puhtaan ajolinjan. Jos linja valuu leveäksi, ei edes WRC-auton voima riitä siihen, että erikoiskoeaika olisi silti hyvä. Argentiinassa koetamme saada ehdottomasti hyvän kisan aikaiseksi.

Eroa kärkeen Sunisella kertyi 33.16,3 minuuttia, joista suurin osa on Rally2:n mukanaolosta johtuvaa aikarangaistusta.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli