Ralli 16.10.2016

Suninen hyvässä vauhdissa sekapinnan Katalonian MM-rallissa

Kuva Timo Anis.

Katalonian MM-ralli tarjosi Teemu Suniselle rutkasti pelkkää lopputulosta enemmän hyvää.

Suninen oli ilmoittautunut Katalonian osakilpailun yhdeksi osakilpailuksi, jossa saalistaa WRC2 -luokan pisteitä. Kartanlukija Mikko Markkulan kanssa Suninen piti Skodansa tiellä, ja auton toimiessa oli vertailukelpoisessa vauhdissa.

Kesken parhaan menon Sunisen autosta petti kuitenkin turboahdin, mikä tarkoitti liittymistä kilpailijaletkaan Ralli2:ssa.

– Ei ollut tosiaan helppo viikonloppu, mutta hyvä fiilis jäi ajollisesti. Olimme soralla oikeinkin vahvoja, ja saimme heti ekalla tehtyä ison eron. Hieno olisi ollut jatkaa siitä, mutta tekniikka on mitä on, ja se petti tällä kertaa.

Asfalttierikoiskokeilla Suninen jatkoi ripeää menoaan, ja kohensi sijoitustaan lopulta luokan viidenneksi. Se tiesi kymmentä MM-pistettä, ja mestaruustaistelun jatkamista kahden viikon kuluttua ajettavassa Walesin MM-rallissa.

– Saatiin kuitenkin pisteitä, ja ajo kulki myös asfaltilla. Mestaruushaaveet pysyvät elossa, mutta taktiikka Walesiin tuli nyt helpoksi. Siellä pitää voittaa.

Luokkavoitto viime vuonna Walesissa alleviivasi Sunisen kykyjä haastavien olosuhteiden taitajana. Tänä vuonna tavoitteesta ei tarvitse sen enempää puhua; vain voitto riittää.

– Viime vuosi sen jo osoitti, että ollaan hyviä siellä. Täälläkin ajoimme 20 sekunnin luokkapohjan kisan mutaisimmalle pätkälle. Ei suorituksemme pitäisi ainakaan huonompi olla kuin täällä, Suninen myhäili.

Teksti: Miika Wuorela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli