Ralli 14.02.2016

Suninen huimalla loppukirillä luokkansa kakkossijalle Ruotsin MM-rallissa

Teemu Suninen, kuva Timo Anis

Vain 0,1 sekunnin tähden. Se oli Ruotsin MM-ralliin ensikertalaisena lähteneen Teemu Sunisen marginaali toiseen sijaan ja Pontus Tidemandiin. RC2 -luokan kakkossijan lisäksi Suninen saalisti yleiskilpailun kymmenennen sijan ja yhden MM-pisteen.

Sunnuntaista tuli Ruotsin MM-rallissa vielä Skoda-kuljettajien jäsentenväliset. Lauantain jälkeen tehdasautolla ajanut Tidemand oli vielä 5,8 sekuntia nopeampana edellä, mutta viimeisen erikoiskokeen 15,87 kilometriä riittivät lopulta Suniselle kiinni ajamiseen.

Luokan voittoon ajoi Elfyn Evans 14,6 sekunnin erolla Suniseen.

– Tiukoillehan se meni. Päätettiin vain ajaa oma ehjä ajo – riittää jos riittää. Ja nyt se riitti, Suninen tuuletti.

Lähes virhettömmän kilpailun rallin ajanut Suninen suuntaa seuraavaksi Meksikon MM-ralliin. Kyseinen kilpailu lisättiin nuorukaisen kalenteriin, jotta kokemus eri osakilpailuista karttuisi mahdollisimman nopeasti.

Ennen kauden alkua Sunisella oli vyöllään vain 30 rallia, eikä määrä vieläkään ole huimasti lisääntynyt. Juuri kokemuksessa Suninen antaa tasoitusta kilpakumppaneilleen roimasti.

– Meksiko on oma erikoisrallinsa sekin. Olosuhteet ovat sellaiset, että pitää ajaa maltti mielessä. Uusi tuttavuus sekin kisa minulle, koska ei tässä vielä montaa kisaa olla MM-tasolla päästy ajamaan.

Meksikon MM-ralli ajetaan 3. – 6.3. Teemu Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula osallistuvat ralliin Toni Gardemeisterin TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5:llä.

Screen Shot 2016-02-14 at 18.38.32

Teksti: Miika Wuorela / Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli