Ralli 28.07.2016

Suninen ensimmäisen EK:n jälkeen: ”Hyvät fiilikset”

Teemu Suninen. Kuva: Nita Korhonen

Teemu Suninen on mies, jonka varaan lasketaan paljon, kun puhutaan suomalaisen rallin tulevaisuudesta. Nuorukaiselta odotetaankin nyt kovia suorituksia kotirallista.

22-vuotias Teemu Suninen lasketaan ehdottomasti suomalaisen rallin tulevaisuuden suuriin nimiin. Kun taustalla on manageri nimeltä Timo Jouhki ja vauhtia löytyy taisteluun WRC2-luokan kärkisijoista, ei asetelma ole hullumpi.

Suninen aloittikin kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa Neste Rallin avauspäivänä mukavasti sijoittumalla WRC2-luokan kolmanneksi Harjun erikoiskokeella. Edelle pääsivät Esapekka Lappi ja Walesin Elfyn Evans.

– Hyvät fiilikset on nyt, on todella hienoa ajaa tällaisella kunnon ralliautolla. Nelivedolla kiipeää vähän paremmin ylämäkeen, Skoda Fabia R5:llä kilpaileva Suninen iloitsi heti avauserikoiskokeen jälkeen.

Mies on myös tyytyväinen vuoden 2016 Neste Rallin reittiin, joka pitää sisällään yhteensä 24 erikoiskoetta.

– Vaikuttaa erittäin hyvältä. Reitti on nopea ja haastava. Sitä perus-Suomea, mitä sen pitää ollakin.

Kotiyleisön kannustus tuo lisämotivaatiota, mutta menestyspaineita Suninen ei itselleen ota, vaikka panokset tällä hetkellä ovatkin suuret. Manageri Jouhki on viemässä kovaa vauhtia suomalaista kohti WRC-luokkaa ensi kaudeksi ja näyttöjen on oltava sen mukaiset.

– Ei oikeastaan ole nyt paineita. Alkukausi on mennyt sen verran hyvin, että ei olla pakkovoiton edessä, mutta totta kai palkintosijoista taistellaan ja voitosta halutaan ajaa, jos se on tarjottimella, mutta hirmuriskillä ei sitä tarvitse lähteä hakemaan, kolme MM-osakilpailua tällä kaudella WRC2-luokassa voittanut Suninen toteaa.

Tärkeintä miehelle on saada Suomen MM-osakilpailu järkevästi päätökseen.

– Kolmen joukkoon on tavoite päästä ja ajaa fiksu, hyvä ja virheetön kilpailu maaliin saakka, WRC2-luokan toista sijaa pitävä Suninen summaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suninen sysää ajatuksen menestymisen pakosta pois mielestään WRC2 -luokan kamppailussa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli