Road Racing 06.09.2016

Stone Racing Team päätti kauden hienosti

Lauantain Superbike-luokan kilpailu. Kuva: Timo Nässi

Helrc:n järjestämä Road Racingin SM-sarjan päättävä osakilpailu ajettiin 3.-4.9. Virtasalmella Motoparkin hienolla radalla, jossa mukana olleet kolme Stone Racing Team kuljettajaa nousivat jokainen palkintopallille.

Superstock Suomen Cupia ajava Miika Viiperi ajoi aika-ajossa oman ennätyksensä, mikä oikeutti kokonaistuloksissa 17. lähtöruutuun.

– Sain kohtalaisen startin, mutta jo ensimmäiseen mutkaan mentäessä jouduin väistämään pientä kolaria ja ajauduin hiekoille. Kisa oli käytännössä siinä jo pelattu, vaikka lähdin ajamaan letkaa kiinni, oli jo luokkani kärki karannut liian kauas ja maalissa olin lopulta seitsemäs, toteaa Viiperi.

Superbike-luokan kisassa Mika Hautala ajoi kolmanneksi ja Superbike B -luokassa Ilkka Rantatulkkila niin ikään kolmanneksi.

– Jo perjantain harjotuksissa pyörän setuppi tuntui hyvältä Motoparkkiin. Kuitenkin ilmennyt elektroniikkavika vaikeutti ajamista ja luottoa pyörään. Aika-ajoissa lisää harmia toi myös viallinen takarengas. Lähtöpaikan jäädessä kovin kauas Superbike B:n kärjestä mietin, että ajon onnistuessa täydellisesti voisi ehkä kolmanteen sijaan olla mahdollisuuksia. Uudella pyörällä en ollut ottanut vielä yhtään kisalähtöä, joten lähdön onnistuminen mietitytti. Ennen kisaa vika paikallistettiin ja sain ajaa vihdoin toimivalla pyörällä. Kilpailu meni hienosti ja tulin kolmannella sijalla maaliin, kertoo Rantatulkkila.

– Sain jo aika-ajossa vauhdin hyvälle tasolle ja pääsin starttaamaan lauantain  kilpailuun eturivistä. Lähtö onnistui erittäin hyvin ja ajoin ensimmäisen kierroksen kilpailun kärjessä. Kyllästinen ja Valtonen tuli kisan edetessä ohi ja hetken päästä Kopponen sekä Torpakko. Toiseksi viimeisellä kierroksella tulin kovalla jarrulla kahdesta kuskista ohi pääsuoran päässä ja nousin kolmanneksi. Nyt pääsi oikeasti ajamaan kilpaa kunnolla ja kolmas sija maistuu todella hyvältä, päättää Hautala.

Sunnuntaina oli koko päivälle sadekeliä tiedossa ja se sopi Alastarossa sadekelin kilpailun voittaneelle Viiperille hyvin.

– Otin kohtalaisen startin ja ajelin tällä kertaa ensimmäiset mutkat varovaisemmin. Kilpailun edetessä nousin sija kerrallaan kohti kärkeä ja sain kurottua hyvän eron toiseksi tulleeseen Mäntysaareen. Oli todella hienoa päättää kausi voittoon. Ensi kaudella lähdetään sitten ajamaan Suomen cupin mestaruudesta, iloitsee Viiperi.

Ennen Superbike-luokan kisaa Moriwaki Cupin pyörästä räjähti moottori ja öljyä pääsi leviämään märälle radalle ja turvallisuus syistä loput kilpailulähdöt peruttiin.

Teksti: Stone Racing Team tiedotus

Superbiken SM sai harmillisen lopun

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing