Enduro 11.10.2016

Stigell hurjassa vauhdissa enduron MM-kilpailun ensimmäisenä päivänä

Henric Stigell on yllättänyt positiivisesti hienoilla otteillaan. Kuva: Henri Saari

Enduron MM-joukkuekilpailu polkaistiin näyttävästi käyntiin eilen Espanjan Navarrossa järjestetyllä avajaisseremonialla. Tänään tiistaina kilpailu starttasi ensimmäisillä erikoiskokeilla aamukahdeksalta paikallista aikaa.

Tämän vuoden International Six Days Enduro –kilpailussa Suomi kisaa juniori-trophy-joukkueella, jossa ajavat Henric Stigell, Eemil Pohjola ja Mika Barnes.

Tänään ja huomenna joukkueet urakoivat 157 kilometrin mittaisen reitin kahteen kertaan. Suomen nuoret päättivät juuri ensimmäisen kierroksen ilman suuria ongelmia ja ehtivät hoitaa myös ensimmäisen huollon. Parasta vauhtia kolmikosta on pitänyt Henric Stigell, joka aloitti ensimmäisen päivän hienosti pitämällä koko MM-kisakuskijoukon viidenneksi nopeinta vauhtia ensimmäisellä erikoiskokeella. Neljännellä erikoiskokeella suomalainen oli jopa kolmanneksi nopein. Parhaillaan hän on totaalin kuudentena.

91. International Six Days Enduro -kilpailu polkaistiin juhlavasti käyntiin maanantaina. Kuva: Marita Nyqvist

91. International Six Days Enduro -kilpailu polkaistiin juhlavasti käyntiin maanantaina. Kuva: Marita Nyqvist

– Poikien ajo näyttää hyvältä. Stigell vetää erittäin hyvin ja Barnes ja Pohjola ajavat myös niin kuin pitää! joukkueen valmentaja Marko Tarkkala iloitsee.

Espanjan kuivat olosuhteet tuottavat kuitenkin hieman hankaluuksia.

– Suurin ongelma on pöly ja se, että tänään lähdetään satunnaisessa järjestyksessä, niin siellä on hitaampia kuskeja edessä. Huomiseksi kun kuskit laitetaan nopeusjärjestykseen, niin sitten tilanne toivottavasti helpottuu, mutta pölyä on tosi paljon ja se haittaa näkyvyyttä sekä pätkillä että siirtymillä, joukkueenjohtaja Henri Saari kertoo Navarrosta.

Suomen nuoret kuvattavina. Kuva: Henri Saari

Suomen nuoret kuvattavina. Kuva: Henri Saari

Torstaina ja perjantaina kuljettajilla on edessään 140 kilometrin urakka. Lauantaina ajajat kiertävät 195 kilometrin mittaisen lenkin kerran. Kilpailu päättyy sunnuntaina loppucrossiin.

Trophy-joukkueen lisäksi Suomesta legendaariseen koitokseen osallistuvat Janne Suominen, Petteri Silvan ja Sami Pöllänen, jotka kisaavat kerhojoukkueena tavoitellen revanssia 25 vuoden takaisesta Slovakian Six Days –kilpailusta, joka päättyi jokaisen heidän osaltaan huonosti. Nuorten kerhojoukkueessa puolestaan urakoivat Antti Hänninen, Roni Kytönen ja Hugo Svärd.

Viisinkertainen enduron maailmanmestari Petteri Silvan kisaa tällä kertaa kerhojoukkueessa. Kuva: Henri Saari

Viisinkertainen enduron maailmanmestari Petteri Silvan kisaa tällä kertaa kerhojoukkueessa. Kuva: Henri Saari

Livetulospalvelu: www.fim-live.com/en/fim/the-federation/2016-isde-app

Tulokset: fim-isde.alkamelsystems.com/index.html

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suomen Six Days -juniorit matkaavaat Espanjaan

Suomi tavoittelee MM-mitalia junioreissa Enduron joukkue-MM-kilpailussa

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro