Snowcross 02.03.2020

Stadion Snowcross Oulu keräsi vaikeissa olosuhteissa ennätysmäärän kuljettajia

Stadion Snowcross Oulu onnistui lämpimistä talvikeleistä huolimatta. Kuva: Jari Lauri.

Stadion Snowcross Oulu -tapahtuma järjestettiin jo viidettä kertaa Raksilan pesäpallostadionilla 21.-22. helmikuuta, vaikka kaikki luonnonvoimat olivat sitä vastaan. Varsin poikkeuksellinen alkutalvi vei lumet Oulun seudulta ja jatkuva sade ja lämpöasteet tekivät tapahtuma-alueen rakentamisen varsin haastavaksi.

Kaikista haasteista huolimatta henkilökunta teki mahdottomasta mahdollista ja kilpailutapahtuma pystyttiin järjestämään. Vaikka tapahtumapäivinäkin satoi vettä, räntää ja lunta, saapui Raksilaan nauttimaan huikeasta snowcross-spektaakkelista yli kolme tuhatta kävijää.

Stadion Snowcrossin Suomen Mestaruus Joonas Keskiaholle

Perjantai-iltana ajetun Stadion Snowcrossin SM-kilpailun voitti Joonas Keskiaho dramaattisten vaiheiden jälkeen. Ruotsin Emil Hansson ohitti Keskiahon finaalin puolivälissä, mutta koska ohitus tapahtui keltaisten lippujen vaikutusalueella, joutui tuomaristo kovan paikan edessä tuomitsemaan Hansonille viiden sijan rangaistuksen. Hopealle nousi Ruotsin Gustav Sahlsten ja pronssille Pieti Puhakka.

Bothnia Cup Suomalaisjuhlaa

International Bothnia Cup koostui kolmesta osakilpailusta, joista perjantain SM-kilpailu oli ensimmäinen. Lauantaina jatkui cupin toinen osakilpailu: Loukko.com Dominator – kaksintaistelukilpailu. Mies miestä vastaan ajetun Dominator-finaalin vei Mikko Osmo jättäen ruotsalaiset Pär Vikmanin ja Gustav Sahlstenin seuraaville sijoille.

Lauantai-iltana ajettiin viikonlopun pääkilpailu ja Bothnia Cupin kolmas osakilpailu, Super Snocross, joka ei jättänyt ketään kylmäksi sankasta lumi- ja räntäsateesta huolimatta. Finaalin startista kärkeen ampaisi Joonas Keskiaho, perässään Pieti Puhakka ja Emil Hansson. Kärkikolmikko kävi hurjaa taistelua voitosta koko erän ajan. Puhakka ajoi elämänsä kilpailua ja pyrki Keskiahon edelle koko erän ajan, mutta joutui taipumaan kakkosijalle alle sekunnin päässä voitosta.

Super Snocross -finaalin jälkeen laskettiin Bothnia Cupin pisteet ja mestariksi selvisi Keskiaho, joka keräsi viikonlopun aikana peräti 3,100 euroa rahapalkintoja mukaansa. Hopeaa otti koko viikonlopun liekeissä
ollut Puhakka keräten rahaa mukaansa 1,100 euroa. Pronssille ylsi Gustav Sahlsten.

Joonas Keskiaho oli Oulun valtias. Kuva: Tero Lyttinen.

Stadion Snowcross Oulu -tapahtuma sai vuolaat kiitokset niin katsojilta kuin kilpailijoilta. Sää oli karmivin mitä kuvitella voi, mutta henkilökunta teki mahdottomasta mahdollisen, jotta hommat toimivat ja yleisö viihtyi. Oulussa tehtiin myös ajajaennätys, sillä kuljettajia oli kaikissa luokissa yhteensä yli 160.

Stadion Snowcross Oulu kiittää yleisöä, kuljettajia, yhteistyökumppaneita sekä henkilökuntaa ja toivottaa kaikki tervetulleiksi Raksilaan jälleen ensi
vuonna 26.-27.2.2021.

Teksti: Stadion Snowcross Oulu -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross