Rallisprint 08.12.2017

Sprint-vuosi käyntiin Rantasalmelta

Tapio Lauronen. Kuva: Lipposen OP-talvirallisprintin tiedotus

Useiden edellisten vuosien tavoin myös piakkoin alkava uusi autourheiluvuosi avataan sprintin osalta Rantasalmella. Sunnuntaina 7. tammikuuta Rantasalmen moottoriradalla järjestettävä Lipposen OP-talvirallisprint on järjestyksessään jo 13:s.

KITI:ssä avautunut ilmoittautuminen päättyy tiistaina 2. tammikuuta kello 20.00. Tämä kansallinen kisa on viime vuoden tavoin myös Historic Rallisprint -sarjan sekä AKK:n Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Keski-Suomen alueiden aluemestaruusosakilpailu.

Koska kyseessä on vuoden ensimmäinen kilpailu, käytäntö on osoittanut, että useilla kilpailijoilla jää pakollisen ”paperityön” eli mm. jäsen- ja lisenssimaksujen hoito viime tippaan. Koska kilpailua edeltävät joulun ja uudenvuoden pyhät, pienienkin mahdollisten ongelmien hoito on tuolloin melkoisen vaikeaa. Siksi Lipposkisan järjestäjä suosittelee lämpimästi, että jokainen hoitaisi peruskuviot kuntoon hyvissä ajoin ennen joulua.

Rantasalmen sprintti on saanut niin kilpailijoilta kuin katselijoiltakin edellisinä vuosina positiivisen palautteen. Yhtenä syynä on tiivis, kompaksi alue; kaikki toiminta keskittyy Rantasalmen moottoriradalle joten mm. kilpailijoilla on siirtymää varikkopaikalta lähtövaloille samoin kuin stopilta varikkopaikalle muutamia kymmeniä metrejä. Yleisö taas näkee kilpailijoiden etenemisen muutamaa katvealuetta lukuunottamatta lähdöstä maaliin. Ja ajojärjestys on täyden mielenkiinnon viimeiseen lähtöön saakka säilyttävä: Historic, naiset, nuoret, seniorit, juniorit ja yleinen. Rantasalmella jatketaan myös perinnettä joka tarjoaa nuorten luokan kilpailijoille ilmaisen osanoton.

Lisätietoja Lipposen OP-talvirallisprintistä saa Esa Hakuliselta, 040 5805137.

Teksti: Arto Ylhävaara, kilpailun johtaja ja tiedotuspäällikkö

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallisprint