Speedway 24.08.2018

Speedwayn SM-taisto kiristyy – Yyterissä lauantaina tärkeä ottelu

Wasamien Tero Aarnio ja Porin Nopea Racingin Timo Lahti taistelemassa pisteistä Hyvinkäällä. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liigan ruuhkaviikko on kääntymässä voiton puolelle, eikä siitä ole jäljellä enää kuin Porissa ajettava ottelu. Lauantaina on Yyterin radalla Suomenmestaruuden kannalta tärkeä vääntö Porin Nopea Racingin ja Tampereen Wasamien välillä, sillä viime aikoina vuorotellen voittaneet sarjan kärkijoukkueet ovat sarjataulukon yläpäässä vain kahden pisteen erottamana.

Kotijoukkue lähtee selvästi hakemaan ratkaisevaa voittoa, sillä Lahden veljesten Timon ja Teemun ja Marko Suojasen kanssa joukkueessa esiintyy ruotsalainen Daniel Henderson.

Sekä Timo että Teemu Lahti ajoivat keskiviikkona maksimipisteet Nokialla, jossa Wasamat joutui kotiottelussaan taipumaan Porin Nopealle. Jotain erityisen merkittävää on myös Timo Lahden vauhdissa tällä hetkellä, sillä Nokialla hän paransi jälleen rataennätystä, nyt kolmannessa Suomessa ajamassaan kilpailussa peräkkäin. Se mikä asiasta tekee jo miettimisen arvoista, on se, että nyt ei puhuta kymmenyksistä, vaan melkein kokonaisesta sekunnista. Joka kerta.

Wasamien joukkueesta puuttuu tällä kertaa Tero Aarnio, jolla on kova otteluruuhka päällä Euroopan eri radoilla. Kaikkiaan Aarniolle on kertymässä alle kolmeen viikkoon 18 ottelua, mikäli peruutuksia ei tule. Wasamien joukkue on kuitenkin ollut iskukykyinen muutenkin, sillä ruotsalainen Alex Edberg on ajanut erittäin vahvan kauden ja Niko Siltaniemi on ollut heinäkuun alusta lähtien myös vahvassa tuloskunnossa yhdessä Niklas Säyriön kanssa.

Hyvään vireeseen on päässyt myös Suomen nuorisoketju. Timi Salonen ja Toni Hyyryläinen esiintyivät molemmat todella vahvasti Nokian ottelussa, ja Vuolaksen veljekset Antti ja Niilo ylsivät kuun alussa SM-finaalissa molemmat neljän parhaan joukkueen. Mielenkiintoinen detalji lauantain ottelulle on myös Janne Koivulan paluu speedwayn SM-liigaan.

SPEEDWAYN SM-LIIGA, OTTELU 7, KOKOONPANOT
PORIN NOPEA RACING: 1) Timo Lahti, 2) Teemu Lahti, 3) Daniel Henderson SE ja 4) Marko Suojanen.
Joukkueenjohtajana Petteri Koivunen.
KOTKAT: 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Janne Koivula ja 4) Pessi Sillanpää.
Joukkueenjohtajana Mauri Palmi.
SAND BLOWERS: 1) Timi Salonen, 2) Toni Hyyryläinen, 3) Jere Lehtonen ja 4) Jarkko Kunnaskari.
Joukkueenjohtajana Ilari Ruohomaa.
WASAMAT: 1) Alexander Edberg SE, 2) Niko Siltaniemi, 3) Niklas Säyriö ja 4) Aarni Heikkilä.
Joukkueenjohtajana Ville Setälä.

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 13.00.

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway