Speedway 18.08.2018

Speedwayn SM-liigassa kiireinen viikko

Timo Lahti. Kuva: Petteri Pohjola

Speedwayn SM-liiga lähenee ratkaisuvaiheitaan ja ensi viikolla ajetaan peräti kolme ottelua. Härkäviikko alkaa maanantaina Hyvinkäältä, jatkuu keskiviikkona Nokialla ja päättyy lauantaina Poriin.

Ensi viikon tapahtumilla on suuri vaikutus mitalien kohtaloon, sillä Porin Nopea racing johtaa SM-liigaa vain kahden pisteen erolla ennen Tampereen Wasamia. Jesse Mustosen ollessa edelleen loukkaantuneena Kotkilta hyvin sujuvasta toipumisesta huolimatta, nousee Pessi Sillanpää mukaan maanantaina ajamaan uransa ensimmäisen SM-liigan ottelun.

Edellisestä SM-liigan ottelusta on jo ehtinyt kulua melkein kuukausi, mutta se ei tarkoita ettei Suomessakin olisi ajettu speedwayta. Elokuun alussa ratkaistiin Haapajärvellä speedwayn henkilökohtainen Suomen mestaruus ja siinä voittajaksi kukitettiin Porin Nopea Racingin Timo Lahti ennen Wasamien Tero Aarniota ja Kotkien Antti Vuolasta. Varkaudessa puolestaan Wasamien Niklas Säyriö oli nuorten U19 henkilökohtaisessa Euroopan Cupissa kuudes ja Sand Blowersin Timi Salonen 13.. Suurin osa näistä lajin kotimaisista kärkinimistä ajaa ensi viikolla kaikki kolme kotimaan ottelua.

Tervetuloa siis mukaan kiireiselle speedway-viikolle. Se alkaa Hyvinkään Vauhtipuistosta maanantaina kello 17.30!

Speedwayn SM-liigan ottelu 5, Hyvinkään vauhtipuisto 20.8.2018

Sand Blowers: 1) Timi Salonen, 2) Toni Hyyryläinen, 3) Jere Lehtonen ja 4) Jarkko Kunnaskari. Joukkueenjohtajana Ilari Ruohomaa.

Wasamat: 1) Tero Aarnio, 2) Alexander Edberg SE, 3) Niko Siltaniemi ja 4) Niklas Säyriö. Joukkueenjohtajana Ville Setälä.

Porin Nopea Racing: 1) Timo Lahti, 2) Rasmus Broberg SE, 3) Teemu Lahti ja 4) Marko Suojanen. Joukkueenjohtajana Petteri Koivunen.

Kotkat: 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Pessi Sillanpää ja 4) Jarno Kokkonen. Joukkueenjohtajana Mauri Palmi.

Speedwayn SM-liigaa siis myös Nokian Koukkujärvellä, Kaakkurinpuiston speedway-radalla keskiviikkona 22. elokuuta kello 18.00 alkaen. Lauantain ottelu Porin Yyterissä alkaa 13.00. Kaikkien otteluiden alkamisajat ovat yhtä kuin ajajaesittelyn alkamisajat, ja pääsyliput maksavat kymmenen euroa.

Puolasta on luvannut saapua edellä mainittuihin otteluihin speedway-erikoistunut fanituotekauppias, jonka valikoimista löytyy niin pienoismalleja, t-paitoja, tarroja, pinssejä kuin mitä muuta nyt fanitavarakaupasta pitää löytyä. Tässä yksi syy lisää saapua katsomaan kotimaista speedwayta paikan päälle!

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway