Speedway 12.05.2017

Speedwayn SM-liigan avaus Varkaudessa tiistaina

Kuva: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Vaikka ainakin Etelä-Suomessa satelee vielä lunta melkein joka päivä, on suomalaiset speedway-kuljettajat kiertänyt jo toista kuukautta ympäri Eurooppaa harjoittelemassa ja ajamassa kilpailuja. Ensi tiistaina on kuitenkin vuorossa kauden avaus kotimaassa, kun speedwayn SM-liiga alkaa Varkaudessa. Tällä kaudella mukana on jälleen viisi joukkuetta, ja niistä lepovuorossa tulevasta ottelusta on hallitseva Suomenmestari Porin Nopea Racing.

Kotijoukkue Ankkurit lähtee otteluun hakemaan kaudelle hyvää starttia ja isoa pistepussia. Hiljattain solisluunsa loukannut Jesse Mustonen on ottelusta sivussa, ja hänen tilallaan Ankkurit käyttää sijaisajajaa, jonka avulla muut joukkueen jäsenet ajavat Mustosen erät, eikä vajaita eriä näin pääse syntymään. Ruotsalainen Anders Mellgren on mukana joukkueessa selvänä vahvistuksena, varsinkin kun hänen mukana olonsa mahdollistaa Tero Aarnion ajamisen numerolla kolme. Aarnio pääseekin nyt tekemään debyyttinsä Ankkurien liiveissä vuoden myöhässä. Häneltä kun jäi koko viime kauden SM-liiga ajamatta loukkaantumisen seurauksena.

SM-liigaan tälle kaudelle uutena joukkueena tullut tamperelainen Wasamat tuo mukanaan kovan luokan vahvistuksen, kun latvialainen Kastas Puodzuks on joukkueessa mukana. Puodzuks on tuttu nimi SM-liigasta parin viime kauden ajalta, ja omaa vahvat meriitit myös kansainvälisiltä radoilta. Jooa Partanen voitti viime vuonna Varkaudessa nuorten Suomenmestaruuden ja otti jatkopaikan EM-semifinaalista. Niko Siltaniemi on Partasen ohella toinen Haukoista Wasamiin siirtynyt kuljettaja.

Seinäjoen Kotkat on SM-liigan menestynein joukkue kautta aikain. Se jatkaa viime kaudesta tuttua nuorten kuljettajien sisäänajoa. Vuolaksen veljesten lisäksi joukkueessa on mukana viime kaudelta tuttu Mattias Blom, sekä uutena kuljettajana virolainen Allan Angelstok. Viime vuoden SM-hopeamitalisti Sand Blowers Hyvinkäältä joutuu sekin käyttämään sijaisajajaa, kun Toni Hyyryläinen on loukkaantumisen takia sivussa. Timi Salonen ja Jere Lehtonen ovat mukana yhdessä viime kaudella vielä Ankkureita edustaneen Janne Nymanin kanssa.

SPEEDWAYN SM-LIIGA, OTTELU 1 VARKAUS 16.5.2017, KOKOONPANOT

ANKKURIT: 1) Jesse Mustonen R/R, 2) Anders Mellgren SE, 3) Tero Aarnio, 4) Niklas Säyriö ja jj Tomi Nevanperä.

WASAMAT: 1) Kastas Puodzuks LV, 2) Jooa Partanen, 3) Niko Siltaniemi, 4) Aarni Heikkilä ja jj Ville Setälä.

KOTKAT: 1) Niilo Vuolas, 2) Antti Vuolas, 3) Allan Angelstok EE, 4) Mattias Blom jj Mauri Palmi.

SAND BLOWERS: 1) Toni Hyyryläinen R/R, 2) Timi Salonen, 3) Jere Lehtonen, 4) Janne Nyman ja jj. Ilari Ruohomaa.

Ottelu alkaa Huruslahdessa ajajaesittelyllä kello 18.00. SM-liigan toinen ottelu ajetaan Hyvinkäällä tiistaina 30. toukokuuta.

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway