Speedway 25.05.2016

Speedwayn SM-liiga jatkuu lauantaina Hyvinkäällä

Viime viikolla alkanut speedwayn SM-liiga jatkuu lauantaina Hyvinkään Vauhtipuistossa. Samalla hallitseva Suomenmestari Hyvinkään Sand Blowers aloittaa kautensa huilattuaan viime viikon avauskierroksella. Alkava kausi on Hyvinkään Moottorikerholle myös juhlakausi, sillä kerho on mukana nyt 20. kauttaan speedwayn kotimaisessa pääsarjassa. Mukaan mahtuu kausia eri joukkueen nimillä ja myös sarjan nimi on vaihdellut, mutta speedwayn kerhojoukkueiden SM-mitalista Hyvinkää taistelee nyt siis 20. kertaa.

Timo Lahden ollessa Kroatiassa ajamassa paikasta ensi vuoden henkilökohtaiseen MM-sarjaan käyttää Sand Blowers hänen erissään sijaisajajaa. Loukkaantuneen Aarni Heikkilän puolestaan korvaa Ruotsin Daniel Henderson. Ruotsalainen ei juuri talvella ehtinyt lomailla, sillä hän kiersi jääspeeedwayn henkilökohtaisen MM-sarjan sijoittuen sijalle 11. Vuoden 2014 Suomenmestari Jari Mäkinen ja viime vuoden pronssimitalisti Teemu Lahti täydentävät kotijoukkueen.

Lahden Haukat saapuu Hyvinkäälle samalla joukkueella, jolla se taipui Porin Nopea Racingille vain pisteen erolla kauden avauksessa. Myös Seinäjoen Kotkat jatkaa samalla kokoonpanolla. Varkauden Ankkurit saapuu Hyvinkäälle Jesse Mustosen johdolla. Tero Aarnio on Ankkureista edelleen sivussa loukkaantuneena.

SM-liigan ottelu alkaa Vauhtipuistossa ajajaesittelyllä kello 13.00. Liput maksavat 10 euroa. Tervetuloa mukaan!

SPEEDWAYN SM-LIIGA, OTTELU 2 HYVINKÄÄ 28.5.2016, KOKOONPANOT
SAND BLOWERS: 1) Timo Lahti R/R, 2) Jari Mäkinen, 3) Teemu Lahti, 4) Daniel Henderson SE ja jj Harri Heikkilä.
KOTKAT: 1) Markku Autio, 2) Henri Ahlbom, 3) Antti Vuolas, 4) Niilo Vuolas ja jj. Mauri Palmi
HAUKAT: 1) Kauko Nieminen, 2) Jooa Partanen, 3) Niko Siltaniemi, 4) Jiri Nieminen ja jj Jaakko Kujanpää
ANKKURIT: 1) Tero Aarnio R/R, 2) Jesse Mustonen, 3) Niklas Säyriö, 4) Aki-Pekka Mustonen ja jj. Tomi Nevanperä

SM-liigaottelun jälkeen radalla nähdään U16 minispeedwayn henkilökohtaisen Suomen Cupin avausosakilpailu. Samalla ajetaan myös U10 microspeedwayn kansallinen kilpailu. Tätä ennen on jo SM-liigaottelun yhteydessä nähty radalla uuden 14-17 vuotiaille kuljettajanaluille suunnatun 250cc luokan lähtöjä. Tässä uudessa luokassa ajetaan normaaleilla speedwaypyörillä, joihin on asennettu 250cc moottori. Heinäkuussa Puolassa ajettavaan luokan epäviralliseen MM-kilpailuun on Suomesta lähdössä kolme kuljettajaa.

 

TEKSTI: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway