Speedway 21.09.2016

Speedwayn SM-liiga huipentuu Porissa lauantaina

Maaradan nelinkertainen maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi nähdään lauantaina Porin Yyterissä. Kuva: Matias Hirsimäki

Tämän vuoden speedwayn SM-liiga ratkeaa Porin Yyterissä ensi lauantaina. Panoksena on enempää eikä vähempää kuin Suomenmestaruus, kun Porin Nopea Racing marssittaa otteluun Joonas Kylmäkorven johdolla erittäin nimirikkaan ja edeltävässä ottelussa hienosti onnistuneen joukkueensa.  Tiukimmin kapuloita porilaisten rattaisiin on lyömässä Hyvinkään Sand Blowers, joka Timo Lahden johtamana saapuu Yyteriin ja on myös ennen lauantain ottelua SM-liigan kärkipaikalla.

Ottelu on virallisesti Lahden Haukkojen kotiottelu ja he pääsevätkin nyt mukaan jälleen täydellä kokoonpanolla, kun Jooa Partanenkin on mukana. Varkauden Ankkurit tuovat Poriin Mustosen veljekset, jotka molemmat ovat yltäneet hyviin suorituksiin maaradan MM-sarjassa. Viimeksi viime viikonloppuna Jessen voimin, hänen oltuaan viides MM-sarja päätöksessä. Luvassa on siis erittäin tiukka loppuhuipennus kaudelle, kuten jo monena vuonna peräkkäin. Mestaruus ratkeaa jälleen vasta aivan kalkkiviivoilla!

SPEEDWAYN SM-LIIGA, OTTELU 10 PORI 24.9.2016, KOKOONPANOT

HAUKAT: 1) Kauko Nieminen, 2) Jooa Partanen, 3) Niko Siltaniemi, 4) Jiri Nieminen ja jj Sofia Soivuori
ANKKURIT: 1) Jesse Mustonen, 2) Niklas Säyriö, 3) Aki-Pekka Mustonen, 4) Janne Nyman ja jj Tomi Nevanperä
PORIN NOPEA RACING: 1) Joonas Kylmäkorpi, 2) Alexander Edberg SE, 3) Juha Hautamäki, 4) Mika Loppi ja jj Petteri Koivunen
SAND BLOWERS: 1) Timo Lahti, 2) Daniel Henderson SE, 3) Teemu Lahti, 4) Jari Mäkinen ja jj Harri Heikkilä

SM-liigan sarjatilanteen mukaan tilanne lauantain ottelua varten on hyvin selvä. Kautensa jo päättänyt Seinäjoen Kotkat on sijoittunut sarjassa viidenneksi ja Varkauden Ankkurit neljänneksi. Haukat on vahvasti kiinni pronssimitalissa, omaten kuitenkin teoreettiset mahdollisuudet myös mestaruuteen asti. Se vaatii kuitenkin todellisuudessa pientä ihmettä lauantain ottelussa.

Hyvinkään Sand Blowers on sarjakärkenä vahvimmin kiinni mestaruudessa, mutta Porin Nopea Racingin erittäin vahva nousu kaksi viikkoa sitten Hyvinkäällä ajetussa ottelussa on tehnyt sarjatilanteesta erittäin tasaisen. Yksi vaivainen sarjapiste ja kaksi ajettua eräpistettä erottaa joukkueet, joten lauantaina kaikella on merkityksensä jokaisessa erässä. Porin Nopean nyt voittaessa Sand Blowersin kahdella eräpisteellä, kääntyy mestaruus porilaisille otteluvoittojen vertailulla. Tämä olisi ensimmäinen Porin Moottorikerhon Suomenmestaruus speedwayn kerhojoukkueiden SM-kilpailussa sen yhteensä 44-vuotisen historian aikana.

SM-LIIGAN SARJATILANNE 9/10 21.9.2016

1) Sand Blowers 7 ottelua (+245 eräpistettä) 31 sarjapistettä, 2) Porin Nopea Racing 7 (+243) 30, 3) Haukat 7 (+225) 28, 4) Ankkurit 7 (+181) 21, 5) Kotkat 8 (+130) 16.

Speedwayn SM-liigan tämän kauden päätösottelu alkaa kello 13.00 ja liput maksavat 10 euroa. Ottelun päätyttyä radalla nähdään U16 minispeedwayn Suomen Cupin päätösosakilpailu kello 16.00 alkaen. Myös siinä ratkaistaan mitalien kohtalot. Tiukimmin Suomen Cupin voitossa on tällä hetkellä kiinni Seinäjoen Arttu Pentinmäki ennen Hyvinkään Timi Salosta. Pronssista käydään vääntö Viron Karl Lattikin ja Varkauden Viljam Lapin välillä. Myös Seinäjoen Roni Niemelä omaa teoreettiset mahdollisuudet mitaliin.

sm-liiga-juliste

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway