Speedway 13.09.2019

Speedwayn liigamestaruus ratkeaa lauantaina Kuusankoskella

Mad-Croc Speedwayn Timo Lahti johdatti joukkueensa runkosarjan voittoon Hyvinkäällä. Takana Kojoottien Antti Vuolas. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liiga huipentuu lauantaina Kuusankosken Kymin kentällä ajettavaan liigafinaaliin. Kahdeksan ottelun runkosarja on takanapäin, ja sen lähes näytöstyyliin nimiinsä vienyt Kuusankosken Moottorikerhon Mad-Croc Speedway sai voiton kautta järjestelyoikeudet liigafinaalille.

Joukkue satsasi kauden aikana rajusti paitsi radalla, myös kotiotteluunsa ja otti sitä kautta työvoiton runkosarjassa kilpakumppaneistaan. Lauantain liigafinaalissa se marssittaa esittelyyn Timo Lahden perässä venäläisen Vadim Tarasenkon ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella SM-liigassa esiintyvän, Kuusankosken oman Tero Aarnion. Joukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Liigafinaaliin suoritetun arvonnan perusteella sinisellä värillä lauantaina mukaan starttaa Hyvinkään Sand Blowers. Joukkue sijoittui runkosarjassa viidenneksi, ja oli totuuden nimissä omalla paikallaan sarjataulukossa. Pari tilannetta kauden aikana eri suuntaan olisi saattanut muuttaa sijoitusta parempaan, mutta nyt joukkueella on mahdollisuus näyttää lauantaina, mikä heidän lopullinen tuloskunto tällä kaudella on. Vauhdikkaassa lajissa Sand Blowers on tällä kaudella tilastokummajainen, sillä toukokuun lopulla alkaneessa SM-liigassa he ovat esiintyneet jokaisessa ottelussa samalla kokoonpanolla, kuin nyt lauantain finaalissa.

Valkoisella lauantaina ajava Kojootit Haapajärveltä on ollut mukana ensimmäistä kauttaan paikallisen kerhon omalla joukkueella. Joukkueen kantavana voimana ovat olleet Vuolaksen veljekset. He ovat kantaneet yhdessä päävastuun pisteiden keräämisessä. Finaaliotteluun joukkueeseen on värvätty kolmanneksi kuljettajaksi nokialainen Max Koivula. Runkosarjassa joukkue kohtasi Porin Nopea Racingin kahdesti, ja molemmat olivat kertaalleen toistaan parempia yhteispisteiden mennessä 42-36 Kojooteille. Nyt on Kojoottien paikka ottaa niskalenkki viime vuoden mestareista mitalitaistossa!

Kolmena edellisenä vuotena SM-kultaa voittanut Porin Nopea Racing menetti henkilökohtaisessa SM-finaalissa joukkueensa tukipilarin Jooa Partasen loppukaudeksi sairastuvalle. Se pakotti joukkueenjohdon koviin ratkaisuihin liigafinaalin suhteen, ja mukana on kauden aikana käytetyt ulkomaalaisvahvistukset Christoffer Selvin SE ja Davis Kurmis LV. Aiempia vuosia matalammalla profiililla kauteen lähtenyt joukkue on lauantaina puoli yllättäen tilanteessa, jossa se taistelee kahdesta kirkkaammasta mitalista tosissaan.

Vihreällä värillä kaavion alimmaisena kilpaa ajaa lauantaina Kauhajoen Moottorikerhon RTC-Racing. Niklas Säyriön loukkaannuttua kesäkuussa on joukkue ajanut muuttuvalla kokoonpanolla mallikkaasti kohti liigafinaalia. Vaikka Mad-Croc Speedwaylle tuli takkiin sarjataulukossa selvästi, oli joukkue toisaalta sitten Porin Nopea Racingiin verrattuna lähes yhtä selvästi parempi. Lauantaina joukkueessa ajaa Rasmus Broberg SE, joka on kolmikon ainoa alkuperäinen RTC-kuljettaja kauden alusta asti. Latvialainen Kastas Puodzuks aiheutti Timo Lahdelle hänen toistaiseksi ainoan pistemenetyksen tällä kaudella SM-liigassa samalla Kuusankosken radalla. RTC-Racingin numerolla kolme ajaa Henri Ahlbom.

Speedwayn SM-liigan ensimmäinen ”kerrasta poikki”-liigafinaali siis Kuusankoskella nyt lauantaina 14. syyskuuta.

Speedwayn SM-liigafinaalin ilmoitetut kokoonpanot:

Mad-Croc Speedway: 1) Timo Lahti, 2) Vadim Tarasenko, 3) Tero Aarnio

Sand Blowers: 1) Timi Salonen, 2) Toni Hyyryläinen, 3) Janne Ruismäki

Kojootit: 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Max Koivula

Porin Nopea Racing: 1) Christoffer Selvin, 2) Davis Kurmis, 3) Marko Suojanen

RTC-Racing: 1) Rasmus Broberg, 2) Kastas Puodzuks, 3) Henri Ahlbom

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 14.00. Runkosarjan ottelussa yleisöä oli paikalla runsaasti, joten tule ajoissa paikalle nähdäksesi kauden päätösottelun speedwayn SM-liigassa kokonaisuudessaan.

Teksti: Ratalajiryhmä / SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway