Speedway 14.03.2016

Speedwaykuljettajat nimetty MM- ja EM-edustuksiin

Timo Lahti Kuva: Tomi Nevanperä

Suomen Moottoriliitto on nimennyt kuljettajia tulevalle kesälle speedwayn MM- ja EM-karsintoihin.

Speedwayn MM-karsinnoissa Suomella on yksi paikka. Kuusankoskelainen Timo Lahti aloittaa karsintaurakkansa kohti GP-sarjaa Iso-Britannian King’s Lynnissä 7. päivänä toukokuuta ajettavassa MM-karsinnassa.

Speedwayn EM-semifinaalissa Suomella on kaksi paikkaa Unkarin Debrecenissä 30. huhtikuuta ajettavassa kilpailussa. Suomen edustajina Debrecenissä ajavat Timo Lahti ja Tero Aarnio.

Speedwayn U-21 MM-karsinnoissa Suomea edustaa kotkalainen Nike Lunna. Lunna taistelee jatkopaikasta 21. toukokuuta Iso-Britannian Somersetissä ajettavassa karsinnassa.

Speedwayn hallitseva Suomenmestari Timo Lahti lähtee luottavaisena tuleviin arvokisakoitoksiin.

– Oikein hyvä ja luottavainen mieli on MM-karsintaan lähteä. Rata King’s Lynnissä on hyvä ja yleensä arvokilpailuissa se on hieman liukkaampi kuin sarjaotteluissa. Kova kisa se on, mitään ei saa ilmaiseksi. Mutta kyllä sieltä jatkoon pitää päästä, toteaa Lahti.

– EM-semifinaali Unkarissa on mielenkiintoinen, sillä en ole koskaan EM-karsinnoissa ajanut ja siellä karsitaan paikoista tämän vuoden EM-sarjaan, kun taas MM-karsinnoissa haetaan paikkaa ensi vuoden sarjaan, jatkaa Lahti.

– Kausi on saatu ajoharjoittelun osalta käyntiin Ruotsin puolella Malmössä ja keskiviikkona matkaan Puolaan, jossa ajetaan harjoitukset sekä kilpailu paikasta Lodzin edustusjoukkueessa. Nyt on tärkeää saada heti paljon metrejä alle, niin on heti alusta lähtien kovassa iskussa, päättää Lahti.

Teksti Tomi Nevanperä

Uusimmat

Lisää aiheesta