Speedway 13.06.2019

SPEEDWAY: SM-liigassa tuplakierros viikonloppuna

Lauantaina speedwayssä kisataan Kauhajoella ja sunnuntaina Seinäjoella. Kuvassa Antti Vuolas. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liigassa ajetaan tulevana viikonloppuna Pohjanmaan tuplaturnee, kun lauantaina SM-liiga rantautuu vuosien tauon jälkeen Kauhajoelle ja sunnuntaina SM-liiga jatkuu Seinäjoella. Joukkueet ovat ajaneet toistaiseksi kovin erimäärän otteluita, mutta SM-liigan kärjessä ovat tasapistein latvialainen Riga Speedway Club ja haapajärveläinen Kojootit. Molemmat ovat olleet mukana kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Vertailun vuoksi Kauhajoen RTC-Racing ja Seinäjoen Kotkat vasta aloittavat kautensa tulevana viikonloppuna. Kauden alun hahmo on ollut Riga Speedway Clubin Ricards Ansviesulis, joka kahdessa ajamassaan ottelussa on kerännyt 37 pistettä. Huomiolle pantavaa on myös SM-liigakautensa Riikassa avanneen Timo Lahden maksimipisteet. Edellisen kerran Suomen viime vuosien ykköskuljettaja on menettänyt pisteen SM-liigassa 7. kesäkuuta 2017, joten voittoputkella on nyt mittaa jo yli kaksi vuotta.

Molempina viikonlopun päivinä kotijoukkueet siis aloittavat kautensa. RTC-Racing Kauhajoelta kuuluu finaalisuosikkeihin kauden päättyessä, sillä Niklas Säyriö on ollut nuorten maajoukkueen kantavia voimia jo parin vuoden ajan. Hänen rinnallaan ajavat Lasse Fredriksen Norjasta ja ruotsalainen Rasmus Broberg ovat vähintään saman tason tekijöitä, ja Brobergilla lisäksi on jo vyön alla kokemusta Suomen radoilta. RTC-Racing lähtee kotiotteluunsa myös hienoisena ennakkosuosikkina, kun alkukauden suorituksia eri kuljettajien välillä vertailee.

SPEEDWAYN SM-LIIGA KAUHAJOKI 15.6.2019, KOKOONPANOT OTTELU 3

RTC-RACING: 1) Lasse Fredriksen NO, 2) Rasmus Broberg SE, 3) Niklas Säyriö ja jj. Aida Keinänen

PORIN NOPEA RACING: 1) Jooa Partanen, 2) Marko Suojanen, 3) Jere Lehtonen ja jj. Ville Setälä

RIGA SPEEDWAY CLUB: 1) Ruslan Biktimirov, 2) Nikita Zubarev, 3) Ricards Ansviesulis ja jj. Antoni Kusels

WASAMAT: 1) Henri Ahlbom, 2) Max Koivula, 3) Jarno Kokkonen ja jj Petteri Koivunen

KOJOOTIT: 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Allan Angelstok ja jj. Jukka Parkkila

Sunnuntaina vuorossa on Seinäjoen Routakallio, jonne joukkueet saapuvat lähes lauantain kokoonpanoilla. Kojootit tosin ovat lepovuorossa ja kautensa SM-liigassa pääsee avaamaan kotijoukkue Kotkat. Kotkien riveissä nähdään mielenkiintoinen tulokas speedwayn SM-liigaan, sillä ykkösnumerolla ajava Viljam Lappi ajaa ensimmäisen ottelunsa SM-liigassa nuoren ikänsä johdosta. Viimeisen muutaman vuoden ajan hän on ajanut hyvällä kansainvälisellä tasolla speedwayn 250cc luokkaa.

Tämän lisäksi osan joukkueista keskiarvot päivittyvät, kun joukkueet ajoivat kauden kolmannen ottelunsa lauantaina Kauhajoella. Sen seurauksena joukkueiden sisäisessä ajojärjestyksessä nähdään muutoksia mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

SPEEDWAYN SM-LIIGA SEINÄJOKI 16.6.2019, KOKOONPANOT OTTELU 4

KOTKAT: 1) Viljam Lappi, 2) Seppo Pitkämäki, 3) Pessi Sillanpää ja jj. Mauri Palmi

RTC-RACING: 1) Lasse Fredriksen NO, 2) Rasmus Broberg SE, 3) Niklas Säyriö ja jj. Timo Kujanpää

PORIN NOPEA RACING: 1) Jooa Partanen, 2) Marko Suojanen, 3) Jere Lehtonen ja jj. Ville Setälä

RIGA SPEEDWAY CLUB: 1) Ruslan Biktimirov, 2) Nikita Zubarev, 3) Ricards Ansviesulis ja jj. Antoni Kusels

WASAMAT: 1) Henri Ahlbom, 2) Max Koivula, 3) Jarno Kokkonen ja jj Petteri Koivunen

Lauantain ottelu Kauhajoella alkaa joistain ennakkotiedoista poiketen vasta kello 16.00. Sunnuntaina Seinäjoella puolestaan aloitetaan ajajaesittelyllä kello 15.00. Speedway on parasta paikan päällä, eivätkä ilmoitetut kokoonpanot ole koskaan kiveen hakattuja. Kiireisimmät kuljettajat ajavat lähes päivittäin ympäri Eurooppaa ja aina silloin tällöin sattuu ja tapahtuu. Niinpä muutokset joukkueiden kokoonpanoissa eivät ole ennen kuulumattomia. Kannattaa siis nähdä kaikki paikan päällä! Viikonlopun jälkeen speedwayn SM-liiga jatkuu vasta heinäkuun puolivälissä Kojoottien ja Sand Blowersin kotiotteluilla.

Muistakaa myös speedwayn SM-liigan oma Facebook-sivu osoitteessa facebook.com/speedwaysmliiga. Kotimainen speedway-yhteisö on myös ottanut käyttöönsä #speedwayfi #speedwayliiga ja #speedwaysm tunnukset sosiaalisen median puolella.

Teksti: Ratalajiryhmä/SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway