Snowcross 08.03.2018

Snowcrossin TV-asiantuntija ennakoi: Osmo ja Keskiaho vahvoilla Tahkolla

Snowcrossin SM-kausi jatkuu viikonloppuna Tahkolla ajettavalla kolmannella osakilpailulla. Kuva: Snowcross.fi

Snowcrossin SM-sarjan suorien lähetysten asiantuntija Kati Muotka ennakoi, että Mikko Osmo ja Joonas Keskiaho olisivat vahvoilla perjantaina alkavassa Tahkon osakilpailussa, jossa on mukana yhteensä 114 kilpalijaa.

Millaista kilpailua odotat Tahkolle?

KM: Luvassa on erittäin kovatasoinen kilpailu. SM-pistetilanne on äärimmäisen tiukka, ja jokainen kilpailija tarvitsee pisteitä pitääkseen paikkansa mitalitaistelussa. Sijat 3-8 erottaa vain 12 pistettä!

Millainen rataprofiili Tahkolla on?

KM: Rata on melko lyhyt ja mutkikas, eli toivotaan leveyttä ja paljon ajolinjoja niin nähdään huikeita ohitustilanteita!

Seinäjoella loistaneet John Stenberg ja Emil Hansson jättivät Tornion väliin, mutta saapuvat Tahkolle. Meneekö voitto näin ollen jälleen Ruotsiin?

KM: Uskon, että Osmon Mikon itseluottamus on Bothnia Cupin voiton jälkeen niin kova, että ruotsalaiset jäävät taakse. Myös Keskiahon Joonas sai roimasti itseluottamusta kovatasoisen oulun Bothnia Cupin osakilpailuvoitosta, joten jos Joonas on parantunut kunnolla kuumeesta, niin hän tulee haastamaan kärkikolmikkoa. Mitalinälkää on myös muilla suomalaisilla!

SM-sarjaa johtavan Eetu Karjalaisen kausi päättyi loukkaantumiseen, joten SM-sarjan toisena oleva Mikko Osmo on nyt kokonaistilannetta ajatellen vahvoilla. Joko Osmo voitaisiin nähdä korkeimmalla korokkeella kahden pronssisijan jälkeen?

KM: Voittoon kuitenkin vaaditaan jälleen onnistunut startti ja täysin ehjä ajo, eli kärkisijat voi mennä kenelle tahansa kärkikymmeniköstä.

Jos pitäisi veikata, niin kuka juhlii huhtikuussa SM-sarjan voittoa?

KM: SM-kultaa veikkaan Osmolle. Mikko on ollut tasaisen vahva tällä kaudella ja kasvattanut itseluottamustaan läpi kauden.

SM-sarjakausi on nyt puolivälissä. Keiltä Pro-luokan kuljettajilta odotat parempia näyttöjä kauden kolmannessa osakilpailussa?

KM: Pieti Puhakka ja Jarno Hietalahti ovat jääneet ilman onnistumisia, joten odottaisin Pietiltä ja Jarnolta tasonnostoa Tahkolla.

Jos otetaan lyhyt katsaus Pro Lite -luokkaan, niin millaista menoa luokassa on tällä kaudella nähty?

KM: Pro Lite -luokka oli jo ennakkoasetelmissa äärettömän mielenkiintoinen tälle kaudelle, ja ennakko-odotukset ovat täyttyneet moninkerroin. Luokassa nähdään aivan mieletöntä taistelua sijoituksista, ja voittajan veikkaaminen on lähes mahdotonta. Pro-luokkaan nostoa ensi kaudeksi voisin ajatella Sonkamuotkan Jomille, Pietilän Akille, Oskari Hyväriselle ja Juho Virmakoskelle sekä Ruotsalaisen Lasselle ja Niko Aholle. Ennakkosuosikit ovat pitäneet hyvin pintansa kympin sakissa. Tietenkin Forsellin (Tom ja Frans) veljesten loukkaantumiset ovat harmilliset.

Teksti: Snowcross.fi

Snowcrossin SM-sarja jatkuu perjantaina – tässä viikonlopun lähetysajat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross