Snowcross 16.02.2018

Snowcrossin TV-asiantuntija ennakoi: “Kyllä ruotsalaisille haastajia löytyy”

Snowcrossin kauden toinen SM-osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Torniossa. Kuva: Snowcross.fi

Snowcrossin SM-sarjan suorien lähetysten asiantuntija Kati Muotka ennakoi Tornion osakilpailua, joka alkaa perjantaina.

Edessä on kauden toinen osakilpailu. Millaisia huomioita tästä kaudesta voidaan tehdä Seinäjoen kilpailun perusteella?

KM: Kausi tulee olemaan tiukka ja mielenkiintoinen kauden loppuun asti. Kärkisija voi mennä monelle eri kuskille jokaisessa finaalierässä, ja virheisiin ei ole kenelläkään varaa.

Nähtiinkö Seinäjoella isoja yllätyksiä?

KM: Seinäjoki ei sinällään tarjonnut mitään suuria yllätyksiä vaan aika lailla ennakkoajatusten mukaan mentiin, vaikkakin kärkikolmikkoon voi mahtua monta eri kuskia, niin kärkikymmenikkö on helpompi nimetä.

Millaista kilpailua odotat Tornioon?

KM: Tornio tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä monelle kuskille jäi paljon parannettavaa Seinäjoen jälkeen. Nyt kaikilla on jo useampia kisastartteja takana, joten uskon, että sijoituksista käydään vielä tiukempaa taistelua kuin kauden avauskisassa.

Minkä tyylinen rata Torniossa on?

KM: Rata on pidempi, milloin lähtö ei ole aivan niin suuressa ja ratkaisevassa roolissa kuin Seinäjoella. Rata on kuitenkin edelleen SM-sääntöjen minimimittainen, joten suuria muutoksia Seinäjoen stadiontyyliseen rataan ei ole odotettavissa. Toivotaan, että rata on leveä ja sinne muodostuu paljon ajolinjoja, milloin kuskien väliset erot ovat selvempiä. Hyvä kuski pystyy vaihtamaan ajolinjoja erän aikana ja löytämään nopeat linjat vaikealtakin radalta.

Uskotko, että Torniossa mennään taas ruotsalaisten komennossa?

KM: Kyllä ruotsalaiset varmasti menevät lujaa, mutta myös suomalaiset ovat saaneet lisää treenikilometrejä alleen ja säädettyä kelkkansa lopulliseen iskuun, joten toivotaan, etteivät ruotsalaiset ainakaan helpolla saa kärkipaikkoja. Jere Tynkkynen on saanut kansallisissa kisoissa voittoja alleen ja lisää itsevarmuutta. Myös Osmon Mikolla on ollut hyvä draivi päällä kansallisissa kisoissa, ja Joonas Keskiaho on saanut vielä lisävarmuutta ajoonsa. Huttusen Samin startit ovat olleet huippuluokkaa koko alkukauden, ja Karjalaisen Eetulla jäi varmasti Seinäjoelta nälkää mitaleille, joten kyllä ruotsalaisille haastajia löytyy.

RUUTU.FI LÄHETYSAJAT

Pe 16.2. klo 20 – Tornion osakilpailu, aika-ajot

La 17.2. klo 18 – Tornion osakilpailu, finaalierät #1

La 17.2. klo 20 – Tornion osakilpailu, finaalierät #2

Teksti: Snowcross.fi

Snowcrossin SM-sarjan toinen osakilpailu Torniossa – Tässä viikonlopun lähetysajat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross