Snowcross 13.04.2018

Snowcrossin SM-sarjan TV-asiantuntija ennakoi: Mestaruustaistossa riittää vielä jännitettävää

Snowcrossin SM-sarja saadaan päätökseen viikonloppuna Himoksella. Kuva: Snowcross.fi

Snowcrossin SM-sarjan suorien lähetysten asiantuntija Kati Muotka ennakoi perjantaina alkavaa Himoksen osakilpailua, joka päättää SM-kauden.

John Stenbergin meno on ollut vakuuttavaa, ja hän on ylivoimaisesti suurin suosikki Suomen mestariksi. Onko muilla mitään palaa kauden päätöskilpailussa?

KM: Kyllähän Stenbergillä on suuri mahdollisuus mestaruuteen, mutta kuten on kauden aikana nähty, niin snowcross on tapahtumarikas laji, ja kaikki on mahdollista, joten lopulliset mitalit jaetaan vasta viimeisen erän jälkeen. Nyt on aivan eri kelit kuin alkukauden aikana, joten paljon ratkaisee se, kuka saa säädöt toimimaan plussakelillä ja tekniikan kestämään. Lämmin keli tuo uuden lisäjännityksen ennakkoasetelmiin.

Jos Stenberg ei juhli Himoksella, niin kuka nousee korkeimmalle korokkeelle?

KM: Tietenkin toivon, että suomalaisittain kisa onnistuu, ja Mikko Osmo tai Jere Tynkkynen nousee korkeimmalle korokkeelle.

Miltä Himoksen rata ennakkoon vaikuttaa?

KM: Rata tulee olemaan mielenkiintoinen. Korkeusvaihtelut tuovat aina oman haasteensa kuskeille, ja yleisölle se tarjoaa paljon katsottavaa. Pehmeä ja märkä tykkilumi on erittäin raskas ajaa, ja jyrkät ylä- ja alamäet ovat haastavia. Kuskien lisäksi haaste on myös radan kunnossapidossa, jotta lumi ei valu kisan aikana pois kriittisistä paikoista.

Nyt on hyvä tehdä myös hieman yhteenvetoa kaudesta, joten ketkä kuljettajat nostaisit kauden suurimpien yllättäjien joukkoon?

KM: Suuria yllätyksiä ei sinällään ole tullut. Joonas Keskiaho on ehkä ollut kuitenkin suurin yllättäjä, vaikka osasin itse odottaa häneltä hyviä otteita ensimmäisellä kaudellaan, mutta näin tasainen ja varma kausi hyvillä sijoituksilla nostaa Keskiahon suurimmaksi yllättäjäksi. Myös Tynkkysen tason nostoa tälle kaudelle osasin odottaa, mutta monelle muulle Tynkkysen vauhdin kasvu on voinut tulla yllätyksenä.

Entä keiltä olisit odottanut vähän enemmän?

KM: Suurimpia pettymyksiä ovat Pieti Puhakka ja Jarno Hietalahti. Molemmilta olisin odottanut yltämistä mitalikamppailuun.

Snowcrossin SM-sarja koki tällä kaudella isoja uudistuksia. Voidaanko kautta pitää kaikin puolin onnistuneena?

KM: Kausi on ollut pitkä ja tapahtumarikas. Urheilullisesti snowcross on saanut paljon hyviä asioita; paljon kilpailijoita ja hyviä kisoja koko talveksi. Aina on parannettavaa, mutta voidaan kyllä olla tyytyväisiä lajin saamasta näkyvyydestä ja onnistuneista tapahtumista.

Millaisena näet SM-sarjan tulevaisuuden?

KM: SM-sarjan tulevaisuus näyttää hyvältä. Saimme tälle kaudelle mukaan uusia paikkakuntia ja kerhoja, ja kuskimäärä on ollut erittäin ilahduttava. Pro Lite -luokassa on tapahtunut paljon kehitystä, ja se luo uskoa tulevaan, sillä nyt Lite-luokassa on nähtävissä paljon uusia kovia ja nuoria kuskeja Pro-luokkaan. Myös uusi 200cc-luokka osoittaa, että uusilla sukupolvilla on mielenkiintoa lajia kohtaan.

SM-kauden päätöskilpailu ajetaan 13.-14. huhtikuuta Himoksella. Voit ostaa liput täältä.

Teksti: Snowcross.fi

Yhdysvalloista palannut Aki Pihlaja johdattaa snowcross-kärjen Himokselle

Snowcrossin SM-finaalissa mukana 122 kuljettajaa – Himoksella luvassa huikeaa taistelua

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross