Snowcross 29.12.2017

Snowcrossin SM-sarja uudistuu – tässä 10 merkittävintä muutosta

Viktor Herten on Suomen kärkikuskeja snowcrossissa. Kuva: Roger Strandberg

Snowcrossin SM-sarja sai uuden promoottorin heinäkuussa ja tästä eteenpäin on jännitetty, mitä muutoksia vauhdikas moottoriurheilulaji saa osakseen. Seriousriding.com selvitti, mitä uutta SM-sarjan ympärillä tapahtuu tulevalla kaudella ja mitkä ovat oleellisimmat sääntömuutokset.

1) Uusi promoottori
Heinäkuussa 2017 perustettu LiveSports Promotions Oy solmi Suomen Moottoriliiton kanssa kolmivuotisen sopimuksen snowcrossin SM-sarjan promootio-oikeuksista, ja näin ollen kilpailun järjestämisen taustalla on tulevalla kaudella tamperelainen yritys. LiveSports tuottaa sekä tapahtuman että myös livelähetysten tv-tuotannon.

2) Extreme Circus
Snowcrossin SM-osakilpailut ajetaan tulevana talvena äärimmäisen elämyksellisissä puitteissa, kun kilpailun ympärille rakennetaan elämys- ja viihdetapahtuma Extreme Winter Circus. Snowcross on tapahtuman pääosassa, eivätkä sivuosan näyttelijätkään jää tässä leikissä varjoon. Siitä pitävät huolen Extreme Circus -kiertueen mukana liikkuva StuntFreaksTeam sekä Euroopan kovimmat freestyle-kuljettajat maailmankuulun Jyri Keskiahon johdolla. Katsojia hemmotellaan myös erilaisilla koko perheelle suunnatuilla ohjelmanumeroilla, joihin kuuluu odotusta paljon jo tähän mennessä kerännyt ”Valoshow”.

Enemmän tietoa saat tapahtumasta, aikatauluista ja lipuista osoitteesta www.extremecircus.fi.

3) Livelähetykset
Snowcrossin SM-osakilpailut suorina lähetyksinä lähes kaikkien saatavilla. Vuonna 2018 se tehdään mahdolliseksi, kun sarjan viisi osakilpailua nähdään livelähetyksinä Nelosen Ruutu-palvelusta. Netti-TV-sisältöjen katselukerrat ovat kasvaneet merkittävästi viime vuosina niiden yleistyttyä kaikkiin eri mobiililaitteisiin ja älytelevisioihin, joten koko ajan enemmän kansan tietoisuuteen pyrkivälle moottoriurheilulajille Ruutu-yhteistyö voidaan luokitella ”jackpotiksi”. Suorina lähetyksinä katsojat voivat seurata Pro-, Pro Lite- ja vanhemman junioriluokan finaalierät lauantaisin 20. tammikuuta, 17. helmikuuta, 10. maaliskuuta, 14. huhtikuuta ja 5. toukokuuta. LiveSportsin ja Nelosen tekemä yhteistyösopimus kattaa kauden 2018 viisi osakilpailua.

Snowcrossin SM-osakilpailut nähdään tulevana talvena suorina lähetyksinä Ruudusta.

4) Rahapalkinnot
Snowcrossin SM-sarjan kilpailuista halutaan tehdä entistä merkityksellisimpiä kuljettajille tulevalla kaudella, minkä johdosta SM-osakilpailuista on jaossa isoja rahapalkintoja kaudella 2018. Rahapalkinnot tuovat osaltaan myös lisäsävyn kilvanajoon ja tekee kilpailusta entistä kovempaa,

Pro-luokassa jaetaan rahapalkintoja aika-ajojen viidelle parhaalle, kaikille finalisteille SM-osakilpailupäivän yhteistuloksen mukaan ja finaalien parhaimman startin ottaneille (HoleShot-palkinto). Pro-luokan lisäksi Pro Lite -luokassa palkitaan myös aika-ajojen viisi parasta sekä SM-osakilpailupäivän yhteistuloksen mukaan viisi parasta kuljettajaa. Kauden lopuksi molemmissa luokissa palkitaan viisi parasta kuljettajaa.

Tarkkoihin rahapalkintosummiin pääset tutustumaan sivuilla www.snowcross.fi/kilpailijoille.

Sääntömuutokset
Snowcrossin SM-sarjan sääntökirjaa on viilattu tulevaa kautta varten hieman uuteen uskoon. Osakilpailuiden järjestämisessä otetaan tulevalla kaudella tv-tuotanto huomioon, kun kilpailuiden lähetykset halutaan tietyn ajan puitteissa lähetettäväksi kotikatsojille.

Tässä oleellisimmat uudistukset sääntökirjan osalta kaudelle 2018:

5) Pro Lite -luokka

Semi Pro -luokka kokee jännittävän uudistuksen tulevalle kaudelle, kun luokan nimi muuttuu Pro Liteksi ja samalla luokka muuttuu Suomen Cup -arvosta SM-arvolliseksi. Näin ollen Pro Lite -luokan voittaja juhlii tulevalla kaudella Pro -luokan tapaan Suomen mestaruutta. Yhdysvaltojen ISOC-sarjassa toiseksi korkein luokka tunnetaan myös Pro Lite -nimellä.

6) 7-10-vuotiaiden juniorien luokka

Snowcrossin kilvanajojen yhteydessä nähdään tulevalla kaudella täysin uusi luokka, kun 11-14-vuotiaiden ja 14-16-vuotiaiden junioriluokkien lisäksi Extreme Circus -tapahtumissa järjestetään 7-10-vuotiaiden juniorien kilvanajot. Nuoremman junioriluokan mukaantulo antaa katsojille uuden mahdollisuuden seurata tulevaisuuden huippulupauksia.

7) Pro-luokan aika-ajot

Snowcrossin SM-sarjan kuninkuusluokassa ajetaan mielenkiintoiset aika-ajot kaudella 2018. Jokaisessa tapahtumassa Pro-luokan kuljettajat ajavat aika-ajonsa perjantaina ja katsojat pääsevät ihailemaan kilpailua aikaa vastaan jopa neljässä eri erässä.

Pro-luokan aika-ajoissa kuljettajat jaetaan aluksi kahteen ryhmään, joista molempien ryhmien viisi nopeinta kuljettajaa etenee finaalikarsintaan. Niille kuljettajille, jotka eivät päässeet finaalikarsintaan kahdesta ensimmäisestä ryhmästä, järjestetään ”Last Chance” -erä, jonka viisi nopeinta kuljettajaa pääsee mukaan finaalikarsintaan. Näin ollen illan viimeinen ja neljäs erä sisältää 15 kuljettajaa, jotka mittelevät finaalikarsinnassa aika-ajojen sijoituspaikoista. Lauantain finaalierien lähtöpaikat määräytyvät aika-ajojen sijoitusten mukaan, kun kuljettajat valitsevat paremmuusjärjestyksessä lähtöpaikkansa.

8) Finaalilähdöt

Aiempina kausina snowcrossin SM-sarjassa on totuttu näkemään kaikki kuljettajat samalla lähtöviivalla finaalierissä. Tulevalla kaudella tähän tulee muutos, kun aika-ajojen kymmenen parasta lähtevät ensimmäisestä rivistä ja loput viisi toisesta rivistä. Näin ollen myös finaalierien osallistujat rajoitetaan viiteentoista. Tulevalla kaudella ei nähdä siis enää villejä, parhaimmillaan jopa 22 kuskin lähtöä samalta riviltä.

9) Varaslähdöt

Viime kausilla snowcrossissa on totuttu, että lähtö uusitaan jonkun kuljettajan ottaessa varaslähdön. Tulevalla kaudella sääntö laitetaan uusiksi, eikä lähtöjä uusita enää varaslähdön tapahtuessa. Jatkossa varaslähtö ei todellakaan kannata kuljettajille, sillä siitä seuraa viiden sijoituksen pudotus sijoituksissa. Pahimmassa tapauksessa tuomaristo voi jopa hylätä kuljettajan suorituksen.

10) Erien pituus

Pro-luokassa finaalierän pituus on tulevalla kaudella 13 minuuttia, kun se on aiemmilla kausilla ollut jopa yli 20 minuuttia. Näin ollen etenkin lähdön merkitys finaalierässä kasvaa entisestään, ja yksi kuljettajien ominaisuus on tärkeämpi kuin koskaan aiemmin: räjähtävyys!

Teksti: www.seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross