Snowcross 09.12.2018

Snowcrossin SM-päätös siirtyy Rukalle

Aki Pihlajalle toistamiseen MM-hopeaa. Kuva: Teemu Kukkonen

Aiemmin uutisoitu Snowcrossin SM-sarjan kisakalenteri kokee hieman muutoksia, kun 13.-14.4. ajettava kauden päätöskisa siirtyy Rovaniemeltä Kuusamossa sijaitsevan Rukatunturin hiihtostadionille.

Snowcrossin SM-sarjan promoottori Pauli Kauppinen avaa tilannetta ja muutoksen taustoja:

– Meillä oli kova tahtotila saada kisat Rovaniemelle, sillä Rovaniemi on kuitenkin Euroopan kelkkailupääkaupunki, Kauppinen toteaa.

– Neuvotteluja on käyty paikallisen kerhon kanssa kesästä saakka ja asiat ovat näyttäneetkin jo lupaavilta, kun päätimme kisakalenterin julkistaa. Sopimusneuvottelut ja suunnittelu on kuitenkin pitkittynyt nyt niin paljon, että oli pakko lähteä toteuttamaan varasuunnitelmaa ja miettimään toista kisapaikkaa päätöskisalle. Vaikka kisoihin on aikaa vielä neljä kuukautta, niin meidän näkökulmasta kisat ovat aivan kohta jo ovella, kun promoottorina teemme monet sopimukset muun muassa TV-kanavien kanssa jopa kahdeksan kuukautta ennen kilpailuja. Joulukuun alussa teimme lopullisen päätöksen kisojen siirrosta, jotta aikataulut eivät venyisi yhtään enempää ja että kuskit ja katsojat ehtivät hyvin reagoida tilanteeseen. Toivon edelleen, että saamme järjestettyä kisat Rovaniemellä tulevaisuudessa, mutta nyt ei askelmerkit vaan osuneet kohdilleen.

Kisat ajetaan alkuperäisen suunnitelman mukaan kaksipäiväisinä ja luvassa on huikeaa moottoriurheiluviihdettä kevätauringon lämmittäessä Rukatunturin katsomoja. Rukalla tullaan näkemään erittäin jännittävät kilpailut, sillä SM-sarjan päätökseen on ilmoittanut saapuvan runsas joukko myös Ruotsin ja Norjan kärkikuskeja sekä maaliskuussa Amerikan kisakautensa päättävä Aki Pihlaja.

Rukalla samaan aikaan järjestettävä rinnekansan kevätjuhla Spring Break vetää tunturin täyteen ihmisiä, joten alueella riittää hulinaa koko viikonlopun ajan. Kisat järjestetään Rukan hiihtostadionilla, johon loihditaan SM-kriteereiden mukainen näyttävä ja vauhdikas rata. Hiihtostadionilla on totuttu luonnollisesti näkemään paljon suksia ilman moottoreita, mutta nyt alueella ensimmäistä kertaa järjestettävä Snowcross-kilpailu tuo täysin uudenlaista nähtävää Rukalle!

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Kuusamon Moottorikelkkailijoiden kanssa. Kysyimme kerhon puheenjohtajana toimivalta Kati Pätsiltä tuoreita mietteitä aiheen tiimoilta. Kuusamon Moottorikelkkailijat on keskittynyt perinteisesti enemmän moottorikelkkaenduroon. Minkälaisin fiiliksin lähdette nyt tekemään Snowcross-kilpailua?

Kyllä, olemme järjestäneet useamman MK-endurokilpailun ja leirin, Pätsi toteaa.

– Tulevana talvena meillä on tammikuussa MK-enduroleiri sekä mini MK-endurokilpailu. Odotan innolla uutta haastetta kilpailun järjestämisen osalta ja minut yllätti positiivisesti, kuinka kaikki vuosikokouksessa mukana olleet kerholaisetkin olivat heti innoissaan lähdössä mukaan järjestämään meille ennestään tuntematonta kilpailua. Usko on siis vahva myös kerholaisilla niin omaan tekemiseen kuin yhteistyön onnistumiseen LiveSportsin kanssa. Olemme jo aikaisemmin pallotelleet ideaa järjestää kilpailut ja paikkojakin on käyty katsomassa, nyt tuli hyvä tilaisuus lopulta järjestää kilpailut.

Tarjous kilpailun tekemisestä tuli teille varsin nopealla aikataululla. Miltä LiveSportsin uudistama Snowcross-konsepti mielestäsi vaikuttaa?

Vaikuttaa laajasti ajatellulta, valmiilta konseptilta, johon on uudenkin järjestäjän helppo hypätä mukaan. Jo lyhyen yhteydenpidon aikana olen saanut sen kuvat, että joustoa löytyy ja apua annetaan niin paljon kuin kerho sitä tarvitsee. On mahtava nähdä, että kelkkaurheilukin on saatu tuotua 2000-luvulle näkyvyyden osalta, tekee hyvää kaikille kelkkailulajeille.  Jos meidän olisi pitänyt yksin järjestää kilpailut näin pienellä varoitusajalla, olisimme kieltäytyneet. Kilpailut ja laji saavat arvoisensa näkyvyyden, kun markkinoinnin, viestinnän ja monet muut järjestelyt hoitaa yritys, joka tekee asiaa päätyökseen.

Kuinka paljon Kuusamon Moottorikelkkailijoissa on Snowcrossin harrastajia? Uskotko että kotikisoilla on vaikutusta harrastajamääriin alueella?

– Kuusamon Moottorikelkkalijoilla on joka vuosi kisoissa muutama edustaja. Uusia lajin harrastajia ei ole vähään aikaan tullut. Toivon kovasti, että uusia harrastajia löytyy ja tapahtuma kyllä varmasti toimii hyvänä kipinän sytyttäjä. Kuusamosta löytyy Snowcross-rata, jossa harrastajat ympäri Suomea ovat edellisinä vuosina käyneet pääasiassa alkutalvesta treenaamassa, joten harrastuksen aloittaminen on mahdollista myös Kuusamossa, ettei edemmäs tarvitse lähteä.

Rukan SM-osakilpailun Facebook-sivu

Lauantaina radalla nähdään:
Micro Junior, Mini Junior, Junior 14-16, Sport, Pro Lite, Pro
Sunnuntain kisaluokat:
Junior 11-14, Naiset, Veteraanit, Pro Lite, Pro

Teksti: Snowcross SM tiedotus

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross