Snowcross 20.01.2018

Snowcrossin SM-kausi starttaa tänään, Kati Muotka ennakoi starteilla olevan entistä suurempi merkitys

Snowcrossin SM-kausi alkaa tänään Seinäjoelta. Kuva: Snowcross.fi

Snowcross SM Series 2018 -sarjan Ruutu-lähetyksissä kommentaattorina toimiva Kati Muotka istahti LiveSports Promotions Oy:n viestintätiimin kanssa alas ennakoimaan alkavaa kautta ja Seinäjoen osakilpailua.

Kuinka tuleva kausi tulee olemaan erilainen kuin aiempina vuosina?

– Nyt suurimmat ennakkosuosikit ja Suomen mestarit Aki Pihlaja ja Viktor Herten kilpailevat Pohjois-Amerikan ammattilaiskentillä, joten kärjestä vapautuu tilaa uusille kuskeille. Samalla Ruotsin ja Norjan kuskit sekoittavat koko kuvion niin, että mestaria on vaikea lähteä ennustamaan. Nyt ajetaan myös lyhyempiä eriä (13 min), joten starteilla on entistä suurempi merkitys. Kilpailu myös varmasti kovenee entisestään rahapalkintojen myötä, joten radalla tullaan varmasti näkemään todella periksiantamattomia suorituksia.

Pro-luokan kärki tulee olemaan tasainen, mutta kenet sinä näet suurimpana suosikkina?

– Voittajan ennustaminen on mahdotonta tälle kaudelle. Siellä on monta kovaa nimeä, jotka haluavat voittaa. Osmon Mikko, Loukon Juuso, Tynkkysen Jere ja John Stenberg sekä Marcus Dorsch tulevat olemaan kovia. Ja jos Karjalaisen Eetu ajaa koko sarjan, niin häneltä voidaan odottaa hyviä tuloksia. Myös Jarno Hietalahti voi olla kärkikahinoissa, jos hän saa pidettyä ajonsa kasassa koko kauden.

Entä kuka tulee olemaan kauden suurin ”musta hevonen”

– Joonas Keskiaho! Todellinen lahjakkuus, joka kauden mittaan tulee olemaan kova kilpailija.

Millainen kilpailu on luvassa Seinäjoella?

– Jo pelkkä ajatus Seinäjoen stadionista snowcross-areenana saa ihon kananlihalle. Tapahtuma tulee olemaan huikea. Kauden ensimmäinen SM-startti asettaa aina pienen lisäsäväyksen tunnelmaan. Kuskeilla on varmasti paljon energiaa ja suorituspaineita kauden ensimmäiseen starttiin, ja se tulee näkymään koko päivän. Tunnelma tulee olemaan varikolla ja kisa-areenalla käsinkosketeltava. Lyhyt ja tekninen rata tarjoaa kuskeille haastetta ja yleisölle herkullista katseltavaa. Tapahtumia nähdään radalla todella paljon, ja katsojat saavat kyllä pidättää hengitystään ruutulipulle asti.

Jos katsotaan Pro-luokan ulkopuolelle, niin keitä kuljettajia kannattaa seurata vanhimmissa junioreissa ja Pro Lite -luokassa?

–  Lite-luokassa seuraisin Jomi Sonkamuotkaa, jonka kesätreenit näyttäisivät menneen hyvin. Sonkamuotka on löytänyt hyvän ajorytmin ja vauhdin. Myös Juho Virmakoski tulee varmasti hakemaan luokan mestaruutta tasaisilla suorituksillaan. Oskari Hyvärinen tulee myös ajamaan hyviä sijoituksia – samoin kuin Tony Honkanen. Forsellin veljekset ajavat varmasti lujaa, jos he vaan saavat pidettyä kelkkansa radalla koko erän ajan. Junior 14-16 -luokassa Otto Hyvärinen on varmasti kova, jos nuorukainen on vain toipunut Rovaniemen kisan kaatumisesta. Matti Reinikainen ja Tino Honkanen sekä Joona Lahtela tulevat taistelemaan myös kovasti pääsystä podiumille.

Teksti: Snowcross.fi

Uudistettu ja kovatasoinen snowcrossin SM-sarja starttaa lauantaina Seinäjoelta

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross