Snowcross 10.04.2019

Snowcrossin SM-kausi päätetään Rukalle ennätyslukemissa

Rukalla lähtöviivalle on saatu peräti yli 200 kuljettajaa. Kuva: Teemu Kukkonen

Snowcrossin SM-kausi 2019 ajetaan päätökseen 13.-14. huhtikuuta Rukalla, Kuusamossa. Rukan finaaleissa nähdään valtava määrä kuljettajia, joka rikkoo aikaisempien vuosien ennätyksen. Lähtöviivalle on saatu yli 200 kuljettajaa, joka tarkoittaa suurta määrä kuljettajia jokaiseen lähtöön ja todella tiukkaa kilvan ajoa.

Ruuhkaisimmat luokat ovat Pro Lite, Junior 11-14 sekä aloittelijoille tarkoitettu Sport-luokka. Jokaisessa luokassa on lähes kolmekymmentä kuljettajaa ja muun muassa Sport-luokka tuli kirjaimellisesti täyteen, joten kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan.

– Tämähän on uskomattoman hienoa, että kuljettajia on näin paljon! Kuljettajamäärän kehitys on todella mahtava juttu ja erityisen hienoa tässä on se, että kasvu ei ole pysähtymässä. Nyt on jo tiedossa, että ensi kaudelle saadaan paljon uusia harrastajia sekä Junioreihin ja Sport-luokkaan, kommentoi SM-sarjan promoottori Pauli Kauppinen.

OnePlus Pro -luokan erissä on mukana 18 kuljettajaa, joten Rukan Hiihtostadionilla nähdään todella väkevä taistelu Suomen mestaruudesta. SM-pisteissä tällä hetkellä kärkipaikkaa pitävä Mikko Osmo on saanut kolmenkymmenen pisteen eron toisena olevaan Joonas Keskiahoon sekä kolmantena olevaan Jere Tynkkyseen. Vauhdikkaasta ja vaativasta lajin luonteesta johtuen mitä vaan voi tapahtua, joten nyt taistellaan pisteistä viimeiseen asti.

Etenkin Pro-luokan ilmoittautuneista on syytä huomioida jo tässä vaiheessa pari kovaa nimeä; Aki Pihlaja sekä Martin Moland. Pihlaja ja Moland palaavat SM-sarjaan kilpailtuaan kautensa Yhdysvalloissa päätökseen.

Koko viikonlopun Rukan Hiihtostadionilla nähdään suuria tunteita ja tiukkoja taistoja, joten tätä ei missään nimessä kannata jättää väliin. Tapahtuma-alueelle on rakennettu lapsille oma Lastenmaa, jossa on perheen pienimmille muun muassa pulkkamäki ja leikkimielisiä kilpailuja.

Tämän kaiken lisäksi molempina päivinä kisojen väliajoilla yleisöä viihdyttää Jyri Keskiaho FSX Show powered by OnePlus & Rockstar Energy Drink.

Tule siis koko perheen voimin mukaan katsomaan Pohjolan vauhdikkainta moottoriurheilua.

Teksti: LiveSports Promotions tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross