Pro-luokan tärpit

Kovinta taistoa mestaruustaiston kannalta käyvät Ruotsin John Stenberg ja Emil Sundvisson sekä Suomen Mikko Osmo ja Jere Tynkkynen. Nelikko on 21 pisteen sisällä toisistaan järjestyksessä Stenberg-Sundvisson-Osmo-Tynkkynen.

Stenberg oli suoraan sanoen ylivoimainen kauden kolmannessa osakilpailussa Tahkolla voittaen molemmat finaalierät suvereenisti, mutta Himoksella kaikki on hyvin todennäköisesti toisin. Tästä pitävät huolen Yhdysvalloissa kautensa päätökseen ajaneet Suomen ykköskuskit Aki Pihlaja ja Viktor Hertén. Molemmat ovat voittaneet urallaan SM-kultaa ja Pihlajalla on taskussaan myös ISOC-sarjan Pro Lite -luokan mestaruus sekä MM-hopea.

Pihlajan ja Herténin lisäksi konkari Jussi Honka saapuu sekoittamaan Pro-luokan kärjen voimasuhteita. Honka ajoi loistavasti kauden toisessa osakilpailussa Torniossa, jolloin hän palasi yli seitsemän vuoden tauoltaan SM-sarjaan ja sijoittui heti kokonaiskilpailussa toiseksi. Honka oli loukkaantumisen vuoksi sivussa Tahkolta, mutta on nyt taas valmiina ajamaan pelkästään voitosta.

Suurimpana ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee Pihlaja, mutta taistelu kärkisijoista on tänä viikonloppuna niin raakaa, että kärjessä voi lopulta tapahtua mitä tahansa. Varmaa on kuitenkin se, että sarjakärkenä lymyilevä ruotsalaiskuljettaja John Stenberg ei tänä viikonloppuna pääse ajamaan omassa rauhassa kohti ruutulippua, vaan nyt hän joutuu kamppailla tosissaan saadakseen pisteitä.

Paluun radoille tekevä Jarmo Näkkäläjärvi oli aikanaan tuttu näky myös snowcrossin MM-sarjassa. Kuva: Snowcross.fi

Pro Lite -luokan tärpit

Aki Pietilällä on luokan kärjessä 24 sarjapisteen kaula seuraavana olevaan Norjan Martin Mjelde Mulleriin. Pietilä ajoi Pro-luokan kuljettajan elkein Tahkolla ja on kirkas ennakkosuosikki nappaamaan Pro Lite -luokan mestaruuden kaudella 2018.

Pietilän kovimmat haastajat kauden päätöksessä ovat Muller, Oskari Hyvärinen ja Juho Virmakoski. Pietilä on kuitenkin ajanut paljon tasaisemmin kärjessä kuin haastajansa kuluvalla kaudella, joten mikäli keskittyminen on puhtaasti omassa tekemisessä eikä mestaruuspytyssä, on hän vahvoilla.

Ja nyt se tapahtuu! Nimittäin Jarmo Näkkäläjärven paluu snowcrossin kilparadoille. 44-vuotiaan konkarin paluuta ounasteltiin jo tammikuussa Seinäjoelle, mutta loukkaantuminen muutamaa viikkoa ennen H-hetkeä sivusi paluuta aina tähän viikonloppuun saakka. Nyt kokenut kuljettaja nähdään radalla tutulla numerollaan 5.

Pro Lite -luokassa ajaa todella paljon nuoria, urallaan eteenpäin meneviä kuljettajia. Luokan ajoissa saadaankin ihastella tosissaan nuoruus vs. kokemus -taistoa, kun esimerkiksi 17-vuotiaan Aapo Savelan ja Näkkäläjärven välillä on 27 vuotta ikäeroa.

Lähetysajat Ruutu-palvelussa

Ruutu-palvelu näyttää tuttuun tapaan osakilpailun Pro, Pro Lite ja vanhemman junioriluokan ajot suorana lähetyksenä.

Lauantain kaksi lähetystä näkyvät myös television puolella Ruutu+ Urheilu 1 -kanavalla.

Perjantai 13. huhtikuuta klo 17: Aika-ajot

Lauantai 14. huhtikuuta klo 15: Finaalierät #1

Lauantai 15. huhtikuuta klo 17: Finaalierät #2

Snowcrossin SM-sarjan sivu Ruutu-palvelussa.

Osta liput Himoksen osakiilpailuun tästä linkistä.

Snowcrossin SM-sarjan TV-asiantuntija ennakoi: Mestaruustaistossa riittää vielä jännitettävää

Yhdysvalloista palannut Aki Pihlaja johdattaa snowcross-kärjen Himokselle

Snowcrossin SM-finaalissa mukana 122 kuljettajaa – Himoksella luvassa huikeaa taistelua