Snowcross 06.01.2018

Snowcrossin Seinäjoen SM-osakilpailu tiivistyy yksipäiväiseksi

Extreme Winter Circus -kilpailu tiivistetään haastavan lumitilanteen takia yksipäiväiseksi tapahtumaksi. Kuva: Taneli Niinimäki

Alun perin tiedotettu ja ilmoitettu Seinäjoen OmaSp Stadionin kahden päivän Extreme Winter Circus tiivistetään yksipäiväiseksi tapahtumaksi. Snowcrossin kaikkien eri luokkien kilpailut ja huikeat väliaikashow’t StuntFreaksTeamin johdolla järjestetään lauantaina 20. tammikuuta.

Vähäiset ja käytännössä olemattomat pakkaskelit Etelä-Pohjanmaan alueella vaikuttivat lopulta väistämättä siihen, että tapahtuma oli tiivistettävä yhteen päivään. Heikon lumitilanteen johdosta oli jopa todennäköistä, että koko tapahtuma olisi peruttu, mutta lopulta tapahtumanjärjestäjä LiveSports Promotions Oy löysi ratkaisun, joka takaa urheilullisesti laadukkaat kilpailut yhdeksi päiväksi.

– Tapahtuman karsiintuessa yhteen päivään takaamme laadukkaan kilpailutapahtuman Euroopan huippukuljettajille ja samalla katsojat saavat olla varmoja siitä, että he pääsevät seuraamaan kelkkakisoja elämyksellisissä olosuhteissa, kommentoi LiveSports Promotions Oy:n toimitusjohtaja Pauli Kauppinen.

LiveSportsin löytämä ratkaisu lumen tuomiselle on huomattavasti kalliimpi, kuin mitä yritys oli aluksi budjetoinut. Tamperelaisessa yrityksessä koetaan suuri vastuu siitä, että snowcrossin SM-sarjan avausviikonlopusta saadaan onnistunut tapahtuma, joten viikonlopun peruminen ei saanut olla viimeinen vaihtoehto.

– Olisimme voineet lyödä hanskat tiskiin koko Seinäjoen tapahtuman järjestämisen suhteen, mutta olemme nyt viimeiset kaksi päivää tehneet ympäri vuorokauden töitä sen eteen, että löydämme ratkaisun tapahtuman järjestämiselle. Nyt löydetty lumetustapa on paljon kalliimpi, mihin olimme valmistautuneet, mutta olemme myös valmiita ottamaan taloudellisen riskin sen eteen, että kelkkakansa saa arvoisensa kilpailun jo tammikuussa, Kauppinen jatkoi.

Yhden päivän tapahtumasta huolimatta Seinäjoella tullaan ajamaan kaikkien luokkien kilpailut, tosin ilmoittautumisten perusteella joidenkin luokkien ajot yhdistetään yhdeksi kilpailuksi. Mainostetut väliaikaviihteet StuntFreaksTeamin ja hurjapäisten fsx-kuljettajien johdolla tullaan niin ikään esittämän stadionilla lauantaina. Sen sijaan perjantaille suunniteltua fsx-kilpailua ei tulla järjestämään tammikuun kolmantena viikonloppuna.

– Seinäjoen tapahtuman konsepti laitettiin uuteen uskoon kahdessa vuorokaudessa ja näkemyksemme perusteella voidaan sanoa, että lauantaista 20. tammikuuta tulee entistä huikeampi päivä, kuin mitä alkuun olimme ajatelleet. Emme halunneet pudottaa yhtään snowcrossin kilpailuluokkaa pois päivän ajoista, vaikka sekin on oma riskinsä lumen säilyvyydelle. Uuden ratkaisun myötä lumen tykitys käynnistyy Seinäjoella jo tällä viikolla ja sitä tulee nyt varmasti riittämään yhden ruuhkaisen päivän läpiviemiseksi. Ainoastaan jo uutisoitu fsx-kilpailu siirtyy Seinäjoelta johonkin tulevista Extreme Circus -tapahtumista, muutenhan sapluuna pysyy pitkälti samanlaisena, kertoi LiveSports Promotions Oy:n kilpailunjohtaja Teemu Koistinen.

Ennakkolippujen ostajat huomioidaan

Perjantai- ja viikonloppuliput on poistettu myynnistä perjantaina 5. tammikuuta Ticketmasterin verkkokaupasta. Kyseisten lippujen ostaneisiin henkilöihin otetaan yhteyttä LiveSportsin toimesta ja heille tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa liput pelkästään lauantailippuihin tai saada rahanpalautus perjantailipuista. Ennakkolipunostajien ei tarvitse näin ollen olla erikseen yhteydessä LiveSportsiin tai Ticketmasteriin.

Lauantain lipunmyynti säilyy ennallaan ja ennakkolipun pääsee ostamaan Ticketmasterin verkkokaupasta osoitteessa: www.ticketmaster.fi/extremecircus/

Teksti: Seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross