Snowcross 16.05.2018

Snowcrossin MM-sarjan paras suomalaisnainen Susanna Lemström: ”Tulevaisuuden suunnitelmat tehdään perheen ehdoilla”

Susanne Lemström oli Levillä ajetussa naisten snowcrossin World Cup kilpailussa paras suomalainen kuudennella sijalla. Kuva: Omikron.kuvat/Jari Lauri

Kun Suomi isännöi puolitoista viikkoa sitten snowcrossin MM- ja EM-kilpailuja, pääsi Susanna Lemström toteuttamaan yhden unelmansa. Hän osallistui ensimmäistä kertaa naisten World Cup -kilpailuun ja oli luokan paras suomalainen kuudennella sijallaan.

– Ensin ei pitänyt edes osallistua, mutta sitten kaverit sai houkuteltua ilmoittautumaan, Lemström muistelee.

– Ajatus osallistua kävi mielessä joskus alkutalvesta, mutta sitten kun valmistautuminen ei ajan ja rahan puutteen vuoksi mennyt ihan niin kuin ajattelin, eli en esimerkiksi ajanut kuin yhden kisan Himoksella ennen World Cup -kilpailua, niin olin jo itse sitä mieltä, ettei kannata osallistua. Iso kiitos kuuluu Team-kelkkakuumeelle, että lopulta lähdin mukaan.

Naisten World Cup -kilpailuun osallistui tänä vuonna 15 naista Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

– Pääasiassa yritin pitää pään kylmänä ja olla miettimättä kisaa sen isompana kuin mitä SM-osakilpailu on, jotta saisin ajosta mahdollisimman rentoa. Mielestäni onnistuin tässä hyvin ja pystyin tekemään jopa parannuksia omaan ajooni, jonka myötä löytyi kivoja onnistumisia haastavalla radalla.

Susanna Lemström nauttii viettää moottoriurheilun ohella aikaa perheensä ja koiransa kansaa. Kuva: Tiina Suvanto

Lemström ajoi perjantain aika-ajoissa viidenneksi ja sijoittui lauantain kilpailussa kuudenneksi, mikä oli naisten sarjan paras suomalaistulos.

– Perjantaina olin todella positiivisesti yllättynyt aika-ajojen tuloksesta. Vaati itseltä todella paljon keskittymistä, etten ottanut paineita seuraavaan päivään. Lopputulokseen olin siis myös erittäin tyytyväinen, vaikkakin totta kai se jäi hiukan kaivelemaan, että muutamalla viimeisellä kierroksella oma kunto loppui ja muutama kuljettaja pääsi vielä ohitse. Tässä siis juuri näkyi se oman valmistautumisen heikko kohta.

Jälkikäteen katsottuna Lemström on enemmän kuin tyytyväinen, että uskalsi lähteä toteuttamaan yhtä unelmistaan.

– Olihan se mahtava fiilis tulla toisen erän jälkeen varikolle, kun omat taustajoukot ja tutut olivat aivan fiiliksissä ottamassa siellä vastaan. Ei kai sen parempaa olekaan! Etenkin, kun tosiaan pystyi olemaan suomalaiskuskeista paras.

Tulevaisuuden suunnitelmat tällä kiireisellä perheen äidillä ovat kuitenkin vielä tekemättä.

– Ensi kausi on auki, tuota tulosta haluaisi vielä parantaa, kun nyt näki vähän, mihin se oma vauhti tällä hetkellä riittää tuolla tasolla ja tietää, kuinka paljon paremmin osaisi valmistautua. Tällä hetkellä kuitenkin perhe menee edelle, eli harrastetaan se mitä ehditään ja kyetään. Mutta jos kyetään, niin hienoahan se olisi olla ensi vuonnakin edustamassa Suomea.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Snowcrossin maailmanmestaruus Ruotsiin – Aki Pihlajalle uran kolmas MM-hopea!

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross