Snowcross 17.12.2015

Snowcrossin MM-kilpailu ajetaan Jyväskylässä

Kuva: Omikron

Moottorikelkoilla ajettavan Snowcrossin MM-kilpailu ajetaan vuonna 2016 Suomessa. 11.-12. maaliskuuta järjestettävän tapahtuman paikkana toimii muutenkin moottoriurheilun parissa maineikkaana tunnettu Jyväskylän Paviljonki ja sen välittömässä läheisyydessä oleva Lutakon aukio.

Aikaisemmin Suomessa muun muassa Tuurissa järjestetyn kilpailun tie kohti Jyväskylää alkoi projektipäällikkö Kari Huuskosen mukaan noin vuosi sitten.

– Olimme moottoriliiton koulutusristeilyllä viime tammikuussa ja MM-kilpailu tuli silloin puheeksi, sillä Suomi oli ainoa potentiaalinen maa, joka anoi kisoja. Tuurissahan tämä upea tapahtuma on aiemmin järjestetty, mutta nyt sieltä lähti projektia vetävä henkilö pois ja kilpailu jouduttiin valitettavasti peruuttamaan kahtena vuotena myös lumen puutteen vuoksi. Päätimme sitten ottaa tapahtuman Jyväskylän Moottoriurheilijat ry:lle, sillä isot tapahtumat ja Paviljonki ovat meille tuttuja esimerkiksi Suomen MM-rallista, seuran toiminnanjohtaja Huuskonen kertoo.

– Tarkoituksena oli järjestää Paviljongilla kesällä 2016 Supermoto-pyörien kilpailut, mutta sitten tuli mahdollisuus järjestää Snowcrossin MM-kisat jo keväällä ja tietystihän siihen tilaisuuteen piti tarttua. Jyväskylän kaupunki on ollut projektissa mukana aktiivisesti mukana alusta alkaen ja suuri kiitos sinne suuntaan hienosta yhteistyöstä, Huuskonen jatkaa.

Aivan mutkitta ei Snowcrossin maailmanmestaruuskilpailu kuitenkaan Jyväskylään ajautunut, sillä projekti meinasi kaatua kilpailun oikeuksien omistavan promoottorin koviin vaatimuksiin.

– Viime kesänä Snowcrossin lisäksi muun muassa Motocrossin ja Enduron MM-sarjojen promoottorina toimiva Youthstream asetti meille yhtäkkiä aika kovat vaatimukset järjestelyiden osalta ja kilpailun järjestäminen oli hetken vaakalaudalla. Pystyimme kuitenkin hyvässä yhteisymmärryksessä neuvottelemaan sopivammat ehdot, joten pääsemme nauttimaan MM-huumasta, nyt sitten maaliskuussa, Huuskonen sanoo.

Kilpailun järjestelyt etenevät suunnitellusti ja myös lipunmyynti on Huuskosen mukaan käynnistynyt lupaavasti. Kuljettajistakin tiedetään ensi kevään edetessä enemmän.

– Tällä hetkellä teemme kilpailun turvasuunnitelmaa ja se lähtee sitten tammikuun alussa kansainvälisen moottoriliiton (FIM) tarkistettavaksi Geneveen. Paviljongin kilpailualueen osalta myös lipunmyynti- sekä pysäköintisuunnitelmat ovat hyvässä vauhdissa. Lipunmyyntikin on alkanut sangen vauhdikkaasti ja vielä ne ehtivät mainiosti esimerkiksi pukinkonttiin, Huuskonen vinkkaa.

– Suomalaisten kuljettajien osalta kilpailuun osallistuminen menee niin, että Suomen Moottoriliitto kutsuu heidät kilpailuun ranking-sijoitusten mukaisesti. Kansainvälinen Moottoriliitto kutsuu sitten ulkomaalaiset kuljettajat kilpailuun. Toisin sanoen kuka tahansa ei voi kilpailuun osallistua. Suomalaisista varmaan ainakin Viktor Herten, Aki Pihlaja ja Eetu Karjalainen nähtäneen Jyväskylässä, mutta eiköhän sieltä enemmänkin kotimaisia taitureita ole tulossa, Huuskonen vakuuttaa.

Snowcross World Championship Finland on Snowcross-moottorikelkkailun MM-kilpailu, joka ajetaan 11.-12.3.2016 Jyväskylän Paviljongilla. Myös MM-rallin huoltoparkkina ja kisakeskuksena tunnettu tapahtuma-alue sonnustautuu keväällä jo lumivalkoiseen asuun ja päästää kelkkahuiput niin meiltä kuin maailmalta irti 600 metriä pitkälle radalle. Lisätietoja: www.snowcrossfinland.fi ja liput www.lippuagentti.fi

Seuraa MM-kilpailua sekä Facebookissa että Instagramissa!

Uusimmat

Lisää aiheesta