Snowcross 05.05.2018

Snowcrossin maailmanmestaruus Ruotsiin – Aki Pihlajalle uran kolmas MM-hopea!

Ruotsin Adam Renheim nousi tutulle paikalleen MM-sarjan korkeimmalle korokkeelle. Aki Pihlaja (vas.) kuittasi MM-hopeaa ja Ruotsin Nisse Kjellström MM-pronssia. Kuva: Suomen Moottoriliitto

Snowcrossin hallitseva maailmanmestari Adam Renheim tyylitteli kolmanteen perättäiseen mestaruuteensa Levin MM-kilpailussa tänään lauantaina.

Ruotsalaiskuljettaja oli nopein jo heti perjantain aika-ajossa, ja sama vauhti jatkui myös tämän päivän finaaleissa. Renheim ajoi ylivoimaiseen voittoon päivän ensimmäisessä finaalilähdössä, eikä toisessakaan ruotsalaisen edelle pystynyt kiilaamaan kuin viime vuoden MM-hopeamitalisti Aki Pihlaja, joka sineitöi tällä tuloksella Suomeen upeasti MM-hopeaa. Pronssille ajoi Ruotsin Nisse Kjellström.

– Todella tyytyväinen täytyy olla koko viikonloppuun. Treenasin kovasti tätä kisaa varten, joten vauhti oli kunnosa ja lähdöt onnistuivat finaaleissa. Kelkka toimi vaikealla ja raskaalla radalla hienosti, Renheim iloitsi.

Aki Pihlaja saavutti kolmannen peräkkäisen MM-hopean. Kuva: Suomen Moottoriliitto

Uransa kolmannen MM-hopeamitalinsa ajanut Aki Pihlaja oli tyytyväinen toisen erän voittoonsa, mutta ensimmäisessä erässä menetetty kultamitali jäi miestä kuitenkin harmittamaan.

– Ekassa erässä ei lähtö onnistunut toivotulla tavalla ja kolaroitiin vähän ensimmäisessä mutkassa. Ei tullut kaatumisia, mutta jäin aika hännille. Kerkesin nousta viidenneksi, mutta sen parempaan en pystynyt, Pihlaja kertaa.

– Toiseen erään muutettiin kelkkaa ja sain hyvän lähdön. Pääsin heti toiseksi ja myöhemmin sain ohitettua vielä maailmanmestaruuden vieneen Renheimin.

– Kyllähän tietenkin kulta on aina mielessä, kun hopeaa on jo edellisiltä vuosilta. Kulta meni sen ensimmäisen erän myötä. Oli tietysti hienoa, kun voitin toisen erän ajamalla, eli ainekset olisi ollut kultaankin. Ei auta muu kuin jatkaa kullan metsästystä ensi vuonna, Pihlaja päättää.

Snowcrossin Euroopan mestaruuden saavutti Ruotsin Pär Vikman, EM-hopeaa nappasi Norjan Robert Lunden ja Suomen Jonas Laakkonen (oik.) ylsi EM-pronssille. Kuva: Suomen Moottoriliitto

EM-kilpailussa päästiin niin ikään juhlimaan suomalaismenestystä, kun Jonas Laakkonen taisteli itsensä komeasti EM-pronssille. Euroopan mestaruuteen ajoi molemmissa finaalierissä ripeintä vauhtia pitänyt Ruotsin Pär Vikman ja EM-hopeaa nappasi Norjan Robert Lunden.

Myös naisten luokan MM-kilpailu päättyi ruotsalaisjuhliin, kun maailmanmestaruuteen ajoi Marica Renheim. MM-hopeaa otti Norjan Malene Andersen ja pronssia Ruotsin Emilia Dahlgren. Naisten luokan paras suomalainen oli kuudenneksi ajanut Susanna Lemström.

Lisää kuvia Levin MM- ja EM-kilpailuista täältä.

MM-kilpailun 10 parasta

Naisten World Cupin 10 parasta

EM-kilpailun 10 parasta

Kaikkien luokkien tulokset 

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross