Snowcross 12.01.2018

Snowcrossin EM- ja MM-kilpailut Suomeen

Viktor Herten. Kuva: Taneli Niinimäki

Snowcrossin EM- ja MM-kilpailut järjestetään Suomessa vuonna 2018. Hallinnoivaksi organisaatioksi valikoitunut LiveSports Promotions Oy järjestää molemmat kansainväliset kilpailut Levillä 3.-5. toukokuuta.

Snowcrossin EM-kilpailut ajetaan torstaina 3. toukokuuta ja MM-kilpailut seuraavina päivinä 4.-5. toukokuuta. Kilpailuihin odotetaan saapuvan snowcrossin ammattilaiskuljettajia ympäri Eurooppaa kuin myös Pohjois-Amerikasta.

Suunnitelmaan pitää EM-kisat Himoksella ja MM-kisoja Levillä tuli muutos, kun LiveSports Promotions Oy sopi Suomen ammattilaiskuljettajien kanssa, että molemmat kansainväliset kilpailut on parasta järjestää samassa yhteydessä ilman SM-osakilpailua. Näin ollen kaikkien kilpailuluokkien kausi lyhenee neljään osakilpailuun kauden 2018 osalta.

– Suosittuna lomakeskuksena Levi on paras paikka järjestää kansainväliset kilpailut ja on erittäin hienoa, että saimme asian vihdoin viralliseksi. Keskustelimme paljon Suomen huippukuljettajien kanssa kauden kulusta ja tulimme yhteiseen lopputulokseen, että toukokuun ensimmäinen viikonloppu on parasta omistaa kokonaan EM- ja MM-kisoille ja tiivistää SM-kausi neljään osakilpailuun, kommentoi LiveSportsin kilpailunjohtaja Teemu Koistinen.

Levillä ei siis ajeta SM-sarjan tai Suomen Cupin osakilpailuja, vaan kaikkien luokkien kausi päättyy Himoksella 14. huhtikuuta. Näin ollen Levillä keskitytään täysin kansainvälisten kilpailuiden pitämiseen, joiden lisäksi kauden päätöstapahtumassa saatetaan nähdä kiihdytyskisojen tapaista oheisohjelmaa.

Kaudella 2017 snowcrossin maailmanmestaruutta juhli Ruotsin Adam Rennheim. Täpärästi hopealle jäi Suomen Aki Pihlaja, joka lähtee tänä vuonna kirkastamaan hopeista mitaliaan MM-kisoissa. Viime vuonna EM-kultaa itselleen ajoi Norjan Martin Moland ja naisten maailmancupin voittaja oli ruotsalainen Elina Öhman.

Kansainvälisten kilpailuiden tarkemmat aikataulut julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Snowcrossin kilpailukalenteri Suomessa kaudella 2018:

SM-sarja

Seinäjoki, 20. tammikuuta
Tornio, 16.-17. helmikuuta
Tahko, 9.-10. maaliskuuta
Himos, 13.-14. huhtikuuta

EM-kilpailut

Levi, 3. toukokuuta

MM-kilpailut

Levi, 4.-5. toukokuuta

Varaa majoituksesi ajoissa täältä.

Teksti: Snowcross.fi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross