Snowcross 28.11.2018

Snowcross SM lyö kaasun pohjaan tulevalle kaudelle

Pro Lite-luokan mestari Aki Pietilä nousee tulevalla kaudella kovimpaan Pro-luokkaan. Kuva: Teemu Kukkonen

Snowcrossin SM-sarja sai jo edellisvuonna uutta tulta alleen, kun LiveSports Promotions otti sarjan haltuunsa ja nosti panoksia suomalaisen snowcrossin suhteen. Tuleva kausi tulee tarjoamaan entistäkin näyttävämpää Snowcross-viihdettä niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa.

Snowcross SM -sarja kokee monia uudistuksia tulevalle kaudelle. Uudistuksilla pyritään luomaan entistä näyttävämpi ja viihdyttävämpi kansainvälisen tason moottoriurheilusarja, joka palvelee paremmin niin yleisöä kuin kilpailijoitakin. Kausi 2019 tuo uudistuksia myös koko sarjan näkyvyyteen.

Kilpailupäivät näytetään viime vuoden tapaan suorina lähetyksinä LiveSportsin Youtube-kanavalta. Pro ja Pro Lite -luokkien SM-finaalierät esitetään myös edellisvuoden tapaan veloituksetta suorana Nelosen Ruutu.fi-palvelussa ja uutuutena nyt myös AlfaTV:llä. Katsojat pystyvät jatkossa seuraamaan entistä tarkemmin kilpailutapahtumia livelähetyksen grafiikoista, jotka päivittyvät peräti neljä kertaa kierroksen aikana.

– Olemme panostaneet todella paljon oman tekniikan tuotekehitykseen. Lähetysgrafiikat ja niiden integrointi ajanottojärjestelmiin on melkoinen urakka, ja työtä on tehty nyt puolitoista vuotta. Kehitystyötä tehdään jatkuvasti ja uusia ominaisuuksia lisätään kokonaisuuteen vähitellen. Ensi kaudella grafiikkojen värimaailma on entistä selkeämpi, ja mukaan tulee muutamia kokonaan uusia ominaisuuksia; alle sekunnin päässä edellä ajavasta olevaa kuljettajaa korostetaan tilannenäkymässä, jolloin katsojien ja myös lähetyksen ohjaajan on helpompi huomata tällaiset kamppailuparit radalta, kertoo LiveSportsin toimitusjohtaja Pauli Kauppinen TV-tuotannon kehitystyöstä.

Myös Snowcross-tiimeille on kehitetty tiimipaketteja lisänäkyvyyden takaamiseksi. Tiimipakettiin kuuluvat mm. tiimin esittelyvideo sekä korostettu näkyvyys TV-lähetysten grafiikassa.

Snowcrossin lähetysgrafiikat tarjoavat katsojille paljon mielenkiintoista informaatiota. Kuva: Snowcross SM tiedotus

Snowcross SM vedonlyöntikohteeksi

Snowcross SM on tulevalla kaudella Veikkauksen vedonlyöntikohde. Voittajavedon kohteena on lajin kuninkuusluokka Pro SM. Lauantain osakilpailua voi veikata kilpailuviikon keskiviikosta lähtien ja sunnuntain osakilpailua heti lauantain kilpailun päättymisen jälkeen.

– Veikkauksen lähteminen mukaan Snowcrossiin on hyvä todiste siitä, että homma kehittyy toivottuun suuntaan. Vedonlyönti tuo todella hyvää lisämaustetta ja jännitystä kisoihin ja myös osaltaan kasvattaa lajin tunnettuutta, valaisee Kauppinen.

Luokkauudistuksia Amerikan malliin

Pro ja Pro Lite -luokkien ajotapa muuttuu tulevalle kaudelle, kun luokissa aletaan käyttää jenkkityylistä ajokaaviota. Ajokaaviossa kuljettajat jaetaan kymmenen kuljettajan karsintaryhmiin, joissa ajetaan kaksi karsintaerää. Myös karsintaeristä jaetaan SM-pisteitä. Yhdeksän parasta kuljettajaa nousee suoraan karsinnoista finaaliin, ja loput kuusi finaalikuljettajaa valikoituvat 15 kuljettajan joukosta Last Chance -erästä. Last Chance -erän voittaja saa valita paikkansa finaalin eturivistä, ja loput Last Chance -erästä nousseista asetetaan finaalin takariviin. Pro-luokan finaalin pituus on 13 minuuttia ja Pro Lite -luokan 10 minuuttia.

– Pro ja Pro Lite -luokissa ajokaaviouudistus tekee eristä entistä nopeatempoisempia. Eriä ajetaan enemmän, mikä tarjoaa yleisölle enemmän nähtävää ja kuljettajille enemmän ajoaikaa. Haetaan tällä kaudella tästä uudistuksesta kokemusta ja katsotaan jatkossa, jos sovelletaan samaa ajokaaviota myös muihin luokkiin, summaa Kauppinen.

Kaikki edelliskauden luokat ovat tulevallakin kaudella mukana Snowcross SM -sarjassa. SM-arvosta ajaa sarjassa Pro ja Pro Lite -luokkien lisäksi 14-16 vuotiaiden Junior-luokka. Naisten luokkaan pääsee ajamaan sinä vuonna, kun täyttää 16 vuotta. Veteraaniluokan alaikäraja on 40 ja yläikäraja 80 vuotta. Harrasteluokka saa tulevalle kaudelle uuden nimen, Sport-luokka.

Snowcrossin promoottorina toimiva LiveSports tarjoaa TV-tuotantoaan myös muihin moottoriurheilulajeihin. Kalusto liikkuu erikoisrakenteisella pakettiautolla. Kuva: Livesports Promotions

Junioreille kaksi uutta luokkaa

Viime kaudelle perustettu Junior 7-11 -luokka on osoittautunut jymymenestykseksi kuljettajien keskuudessa. Edelliskaudella mukana oli 19 kuljettajaa, kun tälle kaudelle odotetaan jopa yli 40 kilpakuljettajaa. Runsaan osanottajamäärän vuoksi tulevalla kaudella Junior 7-11 luokka jaetaan kahteen uuteen luokkaan: 7-9-vuotiaille tarkoitettuun Micro Junior, sekä 9-11-vuotiaiden Mini Junior -luokkiin.

– Junior-luokat ovat todella yllättäneet suosiollaan. Viime kaudella 200-kuutioiset junior-kelkat loppuivat maahantuojilta kesken ja monet uudet kuljettajat joutuivat odottamaan vielä yhden vuoden päästäkseen viivalle. Tälle vuodelle maahantuojat varautuivat paremmin ja kelkkoja on riittänyt kaikille halukkaille. 7-vuotiaille tarkoitettu luokka on merkittävässä roolissa Snowcrossin tulevaisuuden kannalta. Tuossa iässä valitaan niitä harrastuksia, joita todennäköisesti harrastetaan pitkään. On toki tärkeää, että lapset harrastavat monipuolisesti eri lajeja ja siksi onkin hienoa, että Snowcross pystyy olemaan nyt aito vaihtoehto, ja niin monet ovat jo löytäneet lajin. Tämä on kuitenkin älyttömän hyvä harrastus, Kauppinen toteaa.

Neljän osakilpailun mittainen Snowcross SM -sarja alkaa Parikkalasta 16.-17. helmikuuta. Liput ovat ennakkomyynnissä osoitteessa www.lippuagentti.fi. Lauantain kilpaluokat Parikkalassa: Micro Junior, Mini Junior, Sport, sekä SM-luokat: Junior 14-16, Pro Lite ja Pro. Sunnuntain kilpaluokat: Veteraanit, Naiset, Junior 11-14, sekä SM-luokat Pro Lite ja Pro.

Teksti: Snowcross SM tiedotus

Snowcrossin SM-sarja käynnistyy helmikuussa – Odotettavissa jälleen kuljettajaennätyksiä

Snowcross SM -sarjan ympärillä julkaistaan omaa minisarjaa Youtube-videopalvelussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross