Snowcross 04.11.2016

Snowcross Safety -kampanja lisää kelkkailijoiden turvallisuutta

Snowcrossissa panostetaan entistäkin enemmän turvallisuuteen mm. toimitsijoiden huomioliivien avulla. Kuva: Pasi Kajo

Kauden 2016 aikana snowcrossin ja motocrossin parissa on ollut meneillään yhteneväiset turvallisuutta edistävät kampanjat, joiden yhtenä näkyvänä osana on ollut kilpailun vapaaehtoisten, toimitsijoiden ja ratatuomareiden turvallisuuden edistäminen. 

Lapin moottorikelkkailijat ry:llä on pitkät perinteet kelkkaturvallisuuden edistämisessä ja yhteistyöstä Liikenneturvan, viranomaisten ja muiden intressipiirien välillä. Pohjoisessa työ etenee reitistöjä koskevan infran suunnittelun ja käyttäjäkokemusten parissa Markku Mettäsen johdolla.

Racesafe-kampanja keskittyy snowcross-kilpailuissa ratatuomareiden ja kisajärjestäjien turvallisuuteen.

– Oikeat ja toimivat varusteet, hyvä työskentelyilmapiiri, osaaminen ja yhdessä tekeminen ovat toiminnan peruskivet. Olemme myös näkyvä esikuva nuorille tuleville motoristeille,  joten vastuu tekemisessä ulottuu kauas tulevaan. Urheilu- ja vapaa-ajan kelkkailu ovat varsin läheisessä suhteessa toisiinsa ja se mahdollistaa näin myös vapaa-ajan kelkkailun turvallisuuden edistämisen. Rovaniemi on tunnettu kelkkailun pohjoismaisena pääkaupunkina joten meillä on myös moraalinen päävastuu toimia tien näyttäjänä, kiteyttää kampanjan luoja Jukka Lankari.

Alkavalla Snowcross-kaudella etelän ja pohjoisen Suomen turvallisuustyö yhdistyy luontevasti, kun jo kesän motocross-kisoissa ratatuomareita palvelleet Duellin selkä-rintapanssarit matkaavat talveksi pohjoisen kelkkakisoihin ratatuomareiden turvaksi. Racesafe-kampanja on jo viime kaudella aloittanut suojien ja varusteiden hankkimisen ja nyt käytettävä kokonaisuus täydentyy panssareilla.

Kypärät ovat BRP:n ja Koneliike Korteniemen sponsoroimat. Muita tukijoita turvaprojektissa ovat Duell, Tarvikekeskus Oy ja Kaiverrus Kallio. Varustepakettia on saatu hyvällä tukijoiden joukolla täydennettyä kypärien ja selkä-rintapanssareiden lisäksi toimitsijaliiveillä sekä safarivetäjien turvaliiveillä ja painatuksilla.

Nyt starttaava Snowcross Safety -kampanja on kaikkien kelkkailijoiden oma sivusto, jossa voidaan jakaa ajatuksia ja ideoita turvallisuuden edistämiseksi. Snowcross Safety -kampanja kutsuu samalla kaikki halukkaat mukaan tekemään ja idoimaan. Toimitaan yhdessä turvallisuuden edelläkävijöinä.

Snowcross Safety projektin kulkua voi seurata kampanjan Facebook sivulla: https://www.facebook.com/SnowcrossSafety/

Lapin Moottorikelkkailijat ry. jäseniä voi käydä jututtamassa näistä asioista Rovaniemen Kelekkamessuilla 5.-6.11.2016 osastolla 113.

Teksti: Snowcross Safety Campaign

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross