Snowcross 08.11.2017

Snowcross-mestari Pihlaja valmis puolustamaan titteliään Yhdysvalloissa: ”Olen kovemmassa kunnossa kuin koskaan”

Aki Pihlaja saavutti ensimmäisenä suomalaisena alkuvuodesta Yhdysvaltojen ISOC-sarjan Pro Lites -luokan mestaruuden. Kuva: RaceOne

29-vuotias Rovaniemen kasvatti Aki Pihlaja valmistautuu parhaillaan Yhdysvalloissa kolmen viikon päästä starttaavaan Snowcrossin ISOC-sarjan kilpakauteen. Suomalaisen tavoitteena on uusia viime vuoden mestaruus sekä kirkastaa MM-hopea kullaksi.

Kun viime talven snowcross-kausi saatiin päätökseen, oli Aki Pihlajalla syytä hymyyn. Tuloksena oli MM-hopea sekä Yhdysvaltojen ISOC-sarjan Pro Lites -luokan mestaruus. Kesätauon aikana nälkä vain kasvoi ja nyt suomalaisen päämääränä on parantaa tulostaan pian alkavalla kisakaudella.

– Jenkeissä tavoitteena on tietenkin Lite-luokan mestaruuden uusiminen ja MM-mitali pitäisi kirkastaa siihen kultaiseen, Pihlaja kiteyttää.

Kova tavoite, mutta kovasti on mies tehnyt töitäkin kesän aikana. Pihlaja on rutistanut itsensä entistä kovempaan kuntoon.

– Treeniohjelmaa on muutettu rankalla kädellä ja sillä on haettu vähän paukkua Jenkkeihin lisää. Treenit ovat menneet hyvin, joten tulevat kisat näyttävät, miten harjoittelu on tepsinyt. Tämä kesä on menty Iron Club Oulun ja Arto Rantakokon opeilla. Vanhassakaan ohjelmassa ei niinkään vikaa ollut, mutta nyt tuntui siltä, että oli aika kokeilla jotain muuta.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Aki Pihlaja on harrastanut moottorikelkkailua lapsesta saakka. Kuva: Nita Korhonen

Tällä hetkellä Pihlaja on jo rapakon toisella puolella valmistautumassa tittelinsä puolustamiseen. Mies jatkaa Pro Lites -luokassa samalla, hyväksi todetulla Boss Racing -tiimillä.

– Uudet Ski-Doot odottavat tallilla valmiina. Nyt perjantaina pitäisi päästä treenaamaan Planet X:ssä Scheuring Speed Sports tiimin radalla. Duluthin kisat olisi sitten kolmen viikon päästä Minnesotassa. Sitten on parin viikon kisatauko kunnes ajetaan Jackson Holessa Wyomingissa.

– Jouluna käväistään kotona Suomessa ja ennen uutta vuotta tullaan takaisin Jenkkeihin, jossa ollaan 20.3. asti. Sitten jatketaan Euroopassa loppukausi. Ainakin kaksi SM-kisaa ehdin ajamaan. Muita kisoja ei vielä olekaan julkaistu, mutta toiveissa olisi tietenkin myös MM-kisat.

Pihlajan alla nähdään siis Ski-Doo Yhdysvaltojen sarjoissa, MM-areenoilla hän tulee kisaamaan Lynxillä. Vaikka miehellä on käytössään kovatasoinen kisakalusto, on menestymismahdollisuuksia vaikea ennustaa.

– ISOC-sarjan tasosta on hankala sanoa, kun kesä on ollut välissä. Kaikki ovat aina ekassa kisassa samalla viivalla, mutta varmaan sitä itsellä on se ennakkosuosikin viitta harteilla. Sen takia onkin koitettu tehdä kunnolla töitä, ettei ainakaan sen takia tule pettymyksiä. Uusia kuskeja on tullut Euroopasta, joten pitää niillekin antaa mahdollisuus yrittää. Toki Ski-Doo on tuonut sen verran vahvan kamppeen tälle kaudelle, että eniten mietityttää kuka Ski-Doo-kuski laittaa eniten kampoihin. Sama homma Lynxillä Euroopan puolella, mestari virnistää pilke silmäkulmassa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross