Snowcross 27.02.2016

Snowcross kuljettajat valtasivat Raksilan stadionin

Oulussa Raksilan pesäpallokentällä ajettiin perjantai-iltana huikea snowcross kutsukilpailu. Rata oli lyhyt, mutta haastava ja tarjosi katsojille todella näyttäviä ilmalentoja.

Alkuerien ja semifinaalien jälkeen finaaliin selvitti tiensä 12 nopeinta kuljettajaa. Finaalista tuli tiukka taistelu TeamLoukko.Comin Viktor Hertenin ja Lapin moottorikelkkailijoiden Aki Pihlajan välillä. Johtopaikka vaihtui erän aikana useasti, voitto ratkesi muutama kierros ennen ruutulippua, Pihlaja joutui keskeyttämään erän piikki paikalta variaattorin remmin poikettua. Voittoon ajoi kovassa ajovireessä oleva Herten ennen Ruotsin Oskar Norumia ja Norjan Martin Molandia. Juuso Loukko teki finaalissa hienon nousun ajaen neljänneksi ennen Eetu Karjalaista ja Matti Määttää.

Kärki viisikko, vas Karjalainen, Loukko, Moland, Norum, Herten

Kärki viisikko, vas Karjalainen, Loukko, Moland, Norum, Herten.

– Hieno kilpailu, yleisöä paljon, isoja hyppyjä, hyvä tunnelma, oli todella mukava ajaa kilpaa totesi tyytyväinen voittaja kilpailun jälkeen.

Kisat Oulussa jatkuivat myös lauantaina. Silloin ajovuorossa oli TeamLoukko.comin Linn Sjöberg. Linn ajoi Lynxillään Naisten sarjan selkeään voittoon, voittaen molemmat erät.

Kisan tulokset http://www.mylaps.com/en/events/1237340

Juuso ja Viktor siirtyivät perjantain ja lauantain välisenä yönä Ruotsin Kalixiin, jossa ajettiin Ruotsin Mestaruussarjan neljäs osakilpailu.

Juuso ajoi Stock -luokassa. Finaalissa hän ajoi sijalla kuusi, kunnes kaatui kierroksen ennen maalia ja tippui tuloksissa sijalle 12.

Herten voitti Open-luokan molemmat alkuerät. Finaalissa hän sai kuitenkin huonon lähdön ja kärki pääsi karkaamaan. Erän edetessä hän kuitenkin teki hienon nousun ja nosti sijoitustaan ollen lopulta kolmas. Voittoon ajoi Adam Öhman ennen Nisse Kjellströmiä.

Ensi lauantaina ajetaan SM-sarjan viimeinen osakilpailu Rovaniemellä. Herten taistelee kullasta Pihlajan kanssa ja Loukko kisaa pronssimitalista Karjalaisen kanssa, joten jännitettävää piisaa!

Sunnuntaiksi Viktor lähtee ajamaan Ruotsin Mestaruussarjaa Uumajaan.

Teksti Juji Loukko / www.teamloukko.com
Kuvat: 
ajokuva KVX Photo, palkintojenjako TeamLoukko

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross