Trial 07.06.2017

SM-trial jatkuu lauantaina Kirkkonummen Vuohimäessä

Mika Kivelä oli viime vuonna järjestävän kerhon MP-taidon paras ajaja Eliitti-luokassa ja voitti kauden avauksen. Kuva: T. K. Kivinen

Kirkkonummen trial-kerho MP-taito järjestää moottoripyörien SM-sarjan toisen osakilpailun kerhon harjoitusalueella Vuohimäessä tulevana lauantaina 10.6. Ensimmäinen osakilpailu järjestettiin Jyväskylässä  pari viikkoa sitten.

Eliitissä tasaista

Viime vuoden mestari Timo Myöhänen loukkasi polvensa edelliskauden Tsekin EM-osakilpailussa elokuun alkupuolella. Vamma haittasi Myöhäsen ajoa koko loppukauden, ja vasta kilpailukauden loputtua se korjattiin. Seurauksena oli lähes puolen vuoden harjoittelutauko. Trial vaatii jatkuvaa aktiivista ajamista. Myöhänen joutui lopulta kauden 2017 avauksessa melko tiukalle Jyväskylän oman pojan Jere Karjalaisen kanssa. Eroa jäi vain muutama piste. ”Vanha konkari” Jussi Haapanen oli kolmas.

MP-taidon Mika Kivelä, joka voitti kansallisen niin sanotun Pälvi-trialin Tervakoskella, oli neljäs, Leevi Lindqvist viides ja Henkka Vierimaa kuudes. MP-taidon Sami Kymäläinen liittyy nyt myös joukkoon viikonlopun kotikisassa.

Niko Nurmio A-luokan hallitsija

MP-taidon nuori Niko Nurmio oli viime vuonna sarjassa kakkonen. Muutama harmittava tekninen seikka vei mestaruuspisteitä, ja lopulta Jämsän Mikko Mäkelä vei mestaruuden. Jyväskylässä Nurmio käänsi asetelman ja voitti aivan ylivoimaisesti. Tampereen Lari Seppälä oli toinen ja Mäkelä kolmas. MP-taidon mainetta luokassa puolustavat myös Lari Rantanen ja Jussi  Seppänen.

”Vanha herra” Ilkka Oittinen vie B-luokkaa

Tervakosken Ilkka Oittinen voisi ajaa myös +40-luokassa, mutta haluaa haastetta hieman kovemmasta porukasta. MP-taidon Antti Sirkiä ja Mikko von Plato antavat kuitenkin kovaa painetta Oittiselle. Tervakosken Tomi Männikkö tekee paluun kisatoimiin pienen tauon jälkeen.

SuperCup on suhteellisen uusi luokka

Viime vuosina trialiin on tuotu uusia luokkia, ja SuperCup on yksi näistä. Tässä luokassa kävivät myös tervakoskelaiset. Jo reilusti +40-sarjan Kauko Kuusinen pöllytti muut Pälvissä ja tullee suosikkina myös Vuohimäkeen. MP-taidon menestysodotukset lankeavat nuorten Jere Mikkilän ja Arttu Sämpin harteille. Pojat ovat kovia treenaamaan, ja selvää kehitystä ajossa voi havaita lähes joka harjoituksessa.

Kallio johtaa +40-luokkaa

Tämä veteraani-luokka on aika mielenkiintoinen. Jo aiemmin mainitut Sami Kymäläinen ja Ilkka Oittinen aloittivat kilpailukautensa menestyksekkäästi EM-sarjassa Hollannissa. Kotimaassa kuskit jättävät kuitenkin luokan muille.  Trialin lajipäällikkö Tommi Kallio voitti Jyskälässä, mutta ryhmästä voi kuitenkin kuka tahansa yllättää. MP-taitolaisia luokassa ovat Timo Sirkiä ja Hannu Heinikoski.

Kisainfo

Vuohimäki sijaitsee aivan pari kilometriä Kirkkonummen keskustasta Hangon suuntaan. GPS osoite on Båtvikintie 18.

Kilpailu alkaa klo 10, mutta varsinaiset ratkaisut tapahtuvat alkuiltapäivästä. Kisan viimeinen ns. stadionjakso sijaitsee aivan kilpailukeskuksessa, ja muutkin 12 jaksoa, jotka kierretään kaksi kertaa, ovat kävelymatkan päässä. Paikalla on tietenkin makkarabuffetti, jossa myydään maukkaita Wotkins’in herkkuja, ja ennen kaikkea paikalle on vapaa pääsy.

MP-taidon toimintaan voi tutustua osoitteessa www.mptaito.fi.

Teksti: T.K.Kivinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial