Drifting 13.09.2017

SM-tittelistä viikonloppuna taisteleva Euroopan mestari Pöytälaakso: “Kemorasta tavoitteena voitto”

Juha Pöytälaakso (vas.) lähtee Kemoraan sinetöimään mestaruuttaan. Niko Määttälä on SM-sarjassa toisena. Kuva: AKK/Jussi Nieminen

Driftingin SM-sarjan mestaruus ratkaistaan tulevana lauantaina Kemoran moottoriradalla Keski-Pohjanmaalla. SM-sarjan viimeiseen osakilpailuun tuntuvassa sarjajohdossa lähtee jo lajin Euroopan mestaruuden pokannut Juha Pöytälaakso (FPDA). Toisena sarjassa ennen päätösosakilpailua on Niko Määttälä (KokUA) ja kolmantena Lauri Heinonen (RadalleUA).

Kuluvan kuun alussa driftingin EM-sarjan mestaruuden Unkarin Hungaroringillä varmistanut Pöytälaakso on tähän mennessä voittanut kolme kauden neljästä SM-osakilpailusta. Ainoa kauneusvirhe sattui Kuopiossa, jossa Pöytälaakson alla ollut laina-auto hyytyi kaavion ensimmäisellä kierroksella. Tästä huolimatta Kemorassa Pöytälaaksolle riittää mestaruuteen hyvä sijoitus lajitteluajoista.

– Kausi on mennyt kokonaisuudessaan varsin hyvin, joten aika luottavaisin mielin lähden myös päätösviikonloppuun. Vaikka mestaruuteen riittääkin hyvä sijoitus lajittelussa, niin kyllä Kemorasta voittoa lähdetään tavoittelemaan, Pöytälaakso pohtii.

Loistavasta menestyksestä SM- sekä EM-sarjassa huolimatta Pöytälaakso suhtautuu mestarille ominaisella kriittisyydellä omiin suorituksiinsa.

– EM-sarjan viimeisessä ja ratkaisevassa osakilpailussa sijoitun kokonaiskilpailussa kuudenneksi. Voi sanoa, että kilpailu meni ihan hyvin, mutta kyllä se jäi vähän kaivelemaan. Aina kuitenkin pyritään siihen, että päästään pyttyä nostamaan.

– EM-sarjassa ei isoa eroa kakkoseksi tulleeseen jäänyt, mutta voitto on kuitenkin aina voitto, eikä tuolla tasolla isoa eroa voikaan saada, joten kokonaisuuteen pitää olla tyytyväinen, Pöytälaakso päättää.

SM-sarjassa toisena majaileva Niko Määttälä on rapiat sata pistettä johtavaa Pöytälaaksoa perässä ennen sarjan viimeistä osakilpailua. Edellisessä Lapuan osakilpailussa piste-ero pääsi venähtämään, kun sarjan kärkikaksikko kohtasi jo top16-kaavion ensimmäisellä kierroksella, jossa Pöytälaakso veti pidemmän korren.

– Tarkoitus on, että Kemorassa saisin säilytettyä SM-sarjan kakkostilan. Toisaalta vaikka en Juhalle huonoa onnea toivo, niin mistäpä tuota koskaan tietää mitä voi sattua. Sellainen laji on kuitenkin kyseessä, että kaikki on mahdollista, Määttälä miettii.

Matka sarjataulukossa alaspäin on Määttälällä huomattavasti lyhyempi kuin ylös. Ero sarjassa kolmantena ennen päätösosakilpailua olevaan Heinoseen on ainoastaan 5 pistettä. Ensisijaisesti Määttälä lähteekin säilyttämään sarjan kakkostilaa Kemoraan.

– Totta kai ainoastaan viiden pisteen ero sarjassa kolmantena olevaan Heinoseen aiheuttaa tietynlaisia paineita. Heinonen on kuitenkin ajanut koko kauden melko hyvin, joten hänen peittoamisessa on oma hommansa, Määttälä päättää.

Kilpailun alustava aikataulu:

7:00 Kilpailutoimisto avautuu ja katsastus alkaa
9:40 Vapaat harjoitukset
13:30 Lajittelut
17:30 Pariajojen kaavio
20:00 Palkintojenjako Hotelli Kampelissa

Liput: portilta 20e, ennakkoon 15,90e, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi aikuisen seurassa.

Radan osoite: Kemorantie 161, 69700 Veteli

Teksti: SM Drifting Tiedotus / Saku Uotila

Pöytälaaksosta driftingin Euroopan mestari

Juha Pöytälaakso drifting-valtias Lapualla – seuraavaksi taisteluun EM-kullasta

Uusimmat

Lisää aiheesta

Drifting