Enduro 11.08.2016

SM-titteleitä jaossa viikonloppuna useissa lajeissa

Antti Hänninen johtaa Enduron nuorten luokan SM-sarjaa ennen viikonloppuna ajettavaa kauden päätöstä.

Kesäkauden kääntyessä loppupuolelle, SM-sarjoissa kukitetaan yhä useampaan lajiin uusia mestareita. Tulevana viikonloppuna Suomen mestaruudet ratkotaan niin endurossa, kartingissa, speedwayssa kuin watercrossissakin.

ENDURONUORTEN SUOMEN MESTARUUS RATKAISTAAN KOTKASSA

Kauden kolmas ja viimeinen nuorten enduron SM-osakilpailu ja veteraanien sekä naisten Suomen Cup –osakilpailu ajetaan viikonloppuna Kotkan Moottoriurheilukeskuksessa.

U20 SM-luokkaa johtaa kahden osakilpailun jälkeen maksimipistein (50 pistettä) Antti Hänninen, toisena on 36 pistettä haalinut Antti Ahtila ja kolmantena Hugo Svärd 27 pisteellä.

V40-luokan ykköspaikkaa tasapistein (40) yhdessä Tomi Salosen kanssa pitävä Petteri Silvan mursi nilkkansa treeneissä, mutta aikoo silti osallistua kilpailuun, mikäli saa ajosaappaan mahtumaan jalkaansa. Kolmantena luokassa on 27 pisteellä Janne Mukkala.

Niinikään V50-luokan kärkikamppailusta tulee jännittävä, sillä 40 pistettä kerännyt Karri Tikkanen johtaa sarjaa ainoastaan yhdellä pisteellä ennen toisena olevaa Kaj Töttermania. Kolmatta sijaa 29 pisteellä pitää Tero Svinhufvud.

Naisten luokkaan mestarisuosikkina starttaa johtoasemaa 45 pisteellä pitävä Marita Nyqvist. Toisena on Jennifer Siekkinen 36 pisteellä ja kolmantena 29 pisteellä Annamaria Karikuusi. Edellisen osakilpailun voittanut, mutta kauden avauksen loukkaantumisen takia väliin jättänyt Sanna Kärkkäinen on neljäntenä 25 pisteellä.

Luokat
SM: U20
Suomen Cup: V40, V50, D
Kans: A1, A2, A3, B1, B2, B3, C1, C2, C3, V60

LA 13.08. Enduro SM, Suomen Cup, Kansallinen, U20SM, V-Cup, W-Cup, kansalliset luokat, Karhulan MK
Kotkan Moottoriurheilukeskus, Lentokentäntie 261, Kotka

Kaisa Eiristö KZ2-luokka. Kuva Tero Niemistö.

Kaisa Eiristö KZ2-luokka. Kuva Tero Niemistö.

KARTING SM-SARJA JATKUU KIMI CIRCUIT-RADALLA LAPPEENRANNASSA – KISA ON SAMALLA SJM-SARJAN PÄÄTÖSKILPAILU

Lappeenrannassa ajetaan ensi viikonloppuna kartingin SM-osakilpailu ja SM-pisteitä jaetaan neljässä eri luokassa. Viikonloppu toimii samalla SJM-sarjan päätöskilpailuna eli silloin ratkaistaan junioreiden Suomen mestaruus.

Vapaat harjoitukset alkavat torstaina ja jatkuvat perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan erilliset osakilpailut.

www.kartingsm.fi

LA-SU 13.-14.8. Karting, SM, Lappeenranta

SM-MOTOCROSS2016

MOTOCROSSIN SM-SARJA SAA VIERAILIJAN MM-SARJASTA

Motonet SM-motocross -sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Alavuden Murronnevan hiekkaradalla. Kotimaisen huippumotocrossin pääsarjan kaikissa kolmessa SM-luokassa on nähty kauden aikana hienoja taisteluita osakilpailuvoitoista ja sama meno tulee varmasti jatkumaan myös nyt.

Sunnuntaina ajettava pääluokka MX1 saa vierailijan motocrossin MM-sarjasta, kun Valtteri Malin saapuu näyttämään vauhtiaan. Luokan sarjakärki Aki Manninen viihtyy Alavuden hiekalla ja on varmasti mukana voittotaistossa. Muu kärki, Teemu Keljo, Toni Eriksson, Joni Roos ja supermoton maailmanmestari Mauno Hermunen sekä Pohjanmaan oma kärkikuljettaja Harri Yli-Villamo järjestävät varmasti kunnon taistelun voitosta.

Junioricrossin vuoden 2014 maailmanmestari Kim Savaste johtaa sekä MX2-että MXJ-luokkaa ja saapuukin luottavaisena kisaamaan viikonlopun molempina päivinä. MX2-luokan villi kortti on Miro Sihvonen, joka on kisannut tämän kauden EMX250-sarjaa ja ottanut sieltä hienoja podium-tuloksia.

Nuorten SM-luokassa MXC/A-sarjan kärjessä paahtaa viime vuoden EMX150-sarjan mestari Emill Weckman, joka on voittanut jokaisen tällä kaudella kotimaassa ajamansa MXC/A-kisaerän ja kokonaiskilpailun.

Lauantaina kisaavat Suomen cup -pisteistä erittäin kovatasoinen MXJ-luokka sekä veteraanit.
Kilpailut Murronnevalla alkavat molempina päivinä kello 11.30.
Kilpailun tarkempi aikataulu: http://sm-motocross.fi/aikataulu

LA 13.08. Motocross, Suomen Cup, Kansallinen, MXV, MXJ, lisäluokat Alavudenseudun MP
Murronnevan motocrossrata, Risujoentie 177, 63400 ALAVUS As.
 

EV41112_7_768x470

KAUDEN TOISEKSI VIIMEINEN DRAG RACINGIN SM-OSAKILPAILU AJETAAN MOTOPARKISSA

FHRA kiihdytysajon SM-osakilpailu, August Nationals 2016, ajetaan viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa. Kaksipäiväinen tapahtuma on autojen ja moottoripyörien Drag Race -kauden viides ja toiseksi viimeinen osakilpailu, joten taistelu pisteistä käy kuumana kauden lähentyessä loppua.

Tapahtuma aikataulu
La 10.00-18.00 Lajittelu
Su 11.00-17.00 Eliminaatio

Racekansaa rata-alueella ja sen ympäristössä viihdyttää FHRA:n oma race radio taajuudella 96,8 mhz.
Liveseuranta

Pääsyliput
Viikonloppu (la-su) 30 €
Lauantai 20 €
Sunnuntai 20 €
Lapset alle 12 vuotta ilmaiseksi vanhempien seurassa.

LA-SU 13.-14.08. Drag Racing SM, SM5, Motopark
Motoparkintie 62, 77330 Pieksämäki

 

VIIKONLOPUN JOKKIKSEN SM-KILPAILUN VALMISTAUTUMINEN KIIHKEIMMILLÄÄN

Ensi viikonloppuna Oulaisissa Irvan moottoriradalla ajetaan jokamiesluokan naisten ja nuorten Suomen mestaruuksista sekä senioreiden kesämestaruudesta Kaskiminerals Oy JM SM-kisassa.

Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 155 kuljettajaa, joista 70 ajaa naisissa, 52 nuorissa ja loput senioriluokassa. He kilpailevat yhteisarvoltaan noin 20 000 euron palkinnoista.

Kilpailu alkaa lauantaina klo 11 ja sunnuntaina klo 10. Lauantaina ajetaan senioriluokka kokonaan sekä nuorten ja naisten alkuerät ja ensimmäiset keräilyt.

OuMK/UA:n SM-nettisivut löytyvät osoitteesta: http://www.oumkua.com/sm2016.php

Kaskiminerals JM SM löytyy Facebookista: https://www.facebook.com/Kaskiminerals-Oy-JM-SM-nuoret-ja-naiset-sek%C3%A4-seniorit-2016-Irvassa-446411948883261/

LA-SU 13.-14.08. Jokamiesluokka, SM, Oulainen, Irvan moottorirata

 

Timo Lahti. Kuva Tomi Nevanperä

Timo Lahti. Kuva Tomi Nevanperä

SPEEDWAYN YKKÖSKUSKIT KOKOONTUVAT HYVINKÄÄLLE KAUDEN KOHOKOHTAAN

Yksi kotimaisen speedwaykauden kohokohdista koittaa lauantaina Hyvinkäällä, kun SM-mitalien kohtalo ratkaistaan Vauhtipuiston speedwayradalla ajettavassa finaalissa. Kaikki Suomen ykköskuljettajat kokoontuvat paikalle taistelemaan maamme tavoitelluimmasta speedwaytittelistä. Suurimpana suosikkina kilpailuun starttaa hallitseva Suomenmestari Timo Lahti. Koko kauden hurjassa vireessä olleen kuusankoskelaisen kovimmat haastajat ennakkoon ovat kokeneet Juha Hautamäki ja Kauko Nieminen. Myös nuoret tykit Jooa Partanen ja Jesse Mustonen ovat valmiina kurmuuttamaan kokeneita ratakettuja.

Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetaan myös  85cc minispeedwayn Suomen Cup, jossa ratkaistaan suorana finaalikilpailuna kerhojoukkueiden Suomen Cupin voitto. Samassa yhteydessä on mukana myös 50cc microspeedwayn eriä.

Suomen Cup: 85cc joukkuefinaali
– Ajajaesittely 11.50
– Ensimmäinen startti 12

SM: Henkilökohtainen SM-finaali
– Ajajaesittely 15.00
– Ensimmäinen startti 15.15

Liput 15 €

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/62-henkilokohtainen-sm-finaali-hyvinkaalla-lauantaina

 LA 13.08. Speedway, SM, Suomen Cup, Henkilökohtainen SM-finaali (varapäivä 14.8.)
Hyvinkään vauhtipuiston speedway rata, Hikiäntie 1508, Hyvinkää

Joonas Huovinen on tällä hetkellä toisena Nuorten Cupissa. Kuva: RSJM/Marika Koliseva

RALLIN JUNIOREIDEN SM-PISTEISTÄ KISATAAN VIIKONLOPPUNA KITEELLÄ

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan (RSJM) neljäs osakilpailu, Tengtools-Ralli, ajetaan lauantaina 13. elokuuta Kiteellä ja sen ympäristössä. Kilpailussa ajetaan Keski-Karjalan haastavilla teillä kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 70 kilometriä. Reitin kokonaispituus on noin 210 km.

Kilpailun lähtö tapahtuu Kiteen torilta klo 11, huoltoalue sekä kilpailun maali sijaitsevat kilpailukeskuksena toimivan Kiteen koulukeskuksen alueella. Huoltotauko on noin klo 15 alkaen ja maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat noin klo 17:40.

Tengtools-Rallin osallistujalistalta löytyy koko Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kärki: Jarko Mäkelä (RaisUA), Olli Pollari (AlavUA) ja Henri Hokkala (ALTI). Koko kärkikolmikko mahtuu kolmen pisteen sisään, joten Keski-Karjalan äkkiväärillä teillä on jokaisella onnistuessaan mahdollisuus siirtyä sarjakärkeen.

Reaaliaikainen tulosseuranta kilpailupäivänä osoitteessa www.tenab.net

http://www.keskikarjalanua.fi/index.php?p=1_56_TENGTOOLS-ralli-13.8.2016
www.facebook.com/tengtoolsralli2016/

LA 13.08., Ralli, SM, Kitee

Aki Pesonen vei nimiinsä Suomen Cupin kauden avauksen Enontekiöllä. Kuva: Eija Oksanen

Aki Pesonen vei nimiinsä Suomen Cupin kauden avauksen Enontekiöllä. Kuva: Eija Oksanen

WATERCROSSIN SUOMEN CUPIN MESTARUUS RATKOTAAN TERVOLASSA

Lapin Moottorikelkkailijat järjestää tulevana viikonloppuna Tervolassa Vesikunkku 2016 kilpailun. Lauantaina ajettava koitos on samalla Watercrossin Suomen Cup -sarjan finaali, joten Tervolassa päästään kukittamaan myös vuoden 2016 mestarit.

Suomen Cupia johtaa avausosakilpailun Enontekiöllä nimiinsä vienyt Ylä-Lapin Moottorikerhon Aki Pesonen 58 pisteellä, toisena 41 pisteellä on Norjan Morten Blien ja kolmantena edellisen osakilpailun Sodankylässä voittanut Pasi Leivo 35 pisteellä.

Pistetilanne

Luokat
Watercross: Open
Watercross: alle 600
Kiihdytys: Open
Kiihdytys: alle 600

La 13.08. Watercross, Suomen Cup, Kansallinen, Vesikunkku 2016 Tervola (Lapin MK)
Honkalanmonttu, Tervola

kuvat_5

Endurance Cupin vankassa pistejohdossa kiitää Mopo Team.

ENDURANCE CUP KAUSI NELJÄNTEEN OSAKILPAILUUN VETELIIN

Seitsemän osakilpailua kattava Endurance Cup jatkuu lauantaina kauden neljännellä osakilpailulla Kemoran Vetelin radalla. Kuusi tuntia kestävään kestävyyskilpailuun on ilmoittautunut 27 tiimiä ja mukana luonnollisesti kaikki kärkipään tiimit. Kauden kaikki Cup-kilpailut on vienyt nimiinsä Mopo Team, joka onkin karannut jo 22 pisteen johtoon ennen toisena olevaa JKwest Racingia ja kolmantena olevaa Black Rose Racingia, joka on jäänyt jo 40 pistettä johtopaikasta.

Kilpailut alkavat lauantaina aika ajoilla klo 10:00 ja 6 tunnin kilpailu starttaa klo 11:30.

LA 13.08. Rata, Cup, Kemora Veteli

TIME ATTACK JA DRIFTING MESTARUUKSISTA AJETAAN ALASTAROLLA

Suomen suurin ratapäivien järjestäjä RADALLE.com tuo nyt festivaalisirkuksen Alastaroon. Tulevana viikonloppuna legendaarisen Alastaron Moottoriradalla nähdään niin Driftingin kuin myös Time Attackin toiseksi viimeinen SM-osakilpailu.

Alastaron viikonloppuna tullaan näkemään kuumakin kuumempi taistelu Time Attackin herruudesta. Jo uskomattomia suorituksia Suomen kansalle valoittanut Miika Toivonen on varmasti nälkäinen ja janoaa edellisten osakilpailujen tapaan rataennatystä. Toivonen on rikkonut rataennätyksen Time Attack unlimited -luokassa jo Kemoran sekä Ahveniston osakilpailussa. Myös tekniikkamurheiden kanssa paininut Sami Sivonen tullaan näkemään Alastaron kilpailussa. Paljon kohuttu Sivosen Audi R8 on toivottavasti saatu kisakireyteen ja Sivonen pääsee jahtamaan myös rataennätyksiä.

Lauantaina kilpailun yhteydessä ratkotaan myös Kansainvälinen North European Time Attack -titteli Suomen osalta. Hallitseva mestari Toni Rasmus Ruokonen joutui tekniikkamurheiden puolesta olemaan sivussa Motoparkin kilpailusta, joten toivottavasti tämä Time Attack konkari saadaan kilpaan mukaan.

Katso aikataulu tästä.

Lisätiedot www.RADALLE.com Facebook: RADALLE.com Instagram: radallecom / #radallecom Snapchat: radallecom

LA-SU 13.-14.08. Drifting, SM, Alastaron moottorirata

Kuva Valtteri Eklund.

Pienoisautojen 1:10 sähkömoottorikäyttöisten offroad autojen Suomenmestaruussarja huipentuu päätökseensä kauden neljänteen osakilpailuun Vantaan Vauhtipuistoon tulevana viikonloppuna 13.-14.8.2016.

M2-10 luokassa mestaruustaisto ratkeaa Fullspeed Rc:n Karri Salmelan, RiiUA:n Joel Valanderin ja RccJKL:n Joona Haataisen  välillä. M4-10 luokassa mestaruus ratkesi edellisessä osakilpailussa Oulussa, jossa Joel Valander saavutti uransa ensimmäisen Suomenmestaruuden.

Osakilpailu ajetaan kaksipäiväisenä siten, että lauantaina ajetaan takavetoisten luokka M2-10 ja sunnuntaina nelivetoisten luokka M4-10. Molempien päivien aikataulu on vastaavat: Harjoituskierrokset alkavat klo 8, alkuerät puoli yksitoista ja finaalit puoli neljä.

LA-SU 13.-14.08, Pienoisautot, SM, Vantaan Vauhtipuisto

 

MM-KILPAILUT

KTM:n pyörillä kisaava Ajo Motorsport hakee menestystä kotiyleisön edessä Itävallan Red Bull Ringillä. Kuva: Ajo Motorsport

KTM:n pyörillä kisaava Ajo Motorsport hakee menestystä kotiyleisön edessä Itävallan Red Bull Ringillä. Kuva: Ajo Motorsport

AKI AJON TIIMI JATKAA MESTARUUSTAISTOA PISTEJOHDOSSA KESÄTAUON JÄLKEEN

Tulevana viikonloppuna Itävallan Red Bull Ringillä ajetaan ratamoottoripyöräilyn MM-pisteistä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1997. Ajo Motorsport palaa kisa-areenoille lähes kuukauden kesätauon jälkeen johtaen sekä Moto3- että Moto2-luokkia.

MotoGP-sarjan kauden kymmenes osakilpailu on kotikisa Moto3-luokassa itävaltalaismerkki KTM:n pyörillä kisaavalle Ajo Motorsportille. Etelä-Afrikan Brad Binder johtaa luokkaa 179 pisteellä, mikä on 47 pistettä enemmän kuin toista sijaa pitävällä Jorge Navarrolla. Binderin tiimikaveri Bo Bendsneyder on sijalla 22.

Moto2-luokassa 151 pistettä haalinut Aki Ajon tiimin ranskalaiskuljettaja Johann Zarco pitää johtoasemaa 25 pisteen erolla ennen toisena olevaa Alex Rinsia.

Pistetilanne

13.-14.08. Road Racing MM MotoGP, Itävalta, Spielberg
La Aika-ajot
Moto3 13:35
MotoGP 15:10
Moto2 16:05

Su kilpailu
Moto3 12:00
Moto2 13:20
MotoGP 15:00

KANSALLISET KILPAILUT

13.08. Motocross, Kansallinen, Salo, Classic MX Finland
13.08. Rallisprint, Kansallinen, Renta-Sprint, Oulu
13.08. Karting, Harjoituskilpailu, XONCUP VIHTI, Vihdin FK-rata
14.08. Karting, Harjoituskilpailu, SavoCup 2016, Joensuu Ylämylly
14.08. Karting, Harjoituskilpailu, Länsi-Suomi Cup 5, Paimion FK-rata
14.08. Rata, Kansallinen, National Touring Car Series 2016, Kemora
14.08. Jokamiehenluokka, Kansallinen, Jokamiehen Kiekaus, Laitila Krouvinummi
Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro