Moottoriurheilutapahtumat 04.08.2016

SM-sarjojen pistejahti kiihtyy – MM-tasolla myös luvassa jännitettävää

Niki Tuuli Kuva: Sami Salonen

Tulevana viikonloppuna saatetaan muutamaan sarjaan kukittaa jo vuoden 2016 Suomen mestarit. Myös MM-tasolla viikonloppuna on luvassa huikeita taistoja useissa eri lajeissa.

NIKI TUULELLA MAHDOLLISUUS SAAVUTTAA ROAD RACINGIN SUOMEN MESTARUUS

Road racingin SM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan viikonloppuna Alastaron moottoriradalla.

600-kuutioisten superstock-pyörien SM-sarjaa johtaa maksimipistein Kallio Racingin Yamaha-kuljettaja Niki Tuuli. Hänen pistejohtonsa toisena olevaan Jani Rättöön on jo 56 pistettä, näin ollen Niki Tuuli voi ratkaista Suomen mestaruuden itselleen jo Alastaron lähdöissä.

1000-kuutioisten superbike-pyörien sarjaa johtaa Kawasaki-kuljettaja Aleksi Kyllästinen, hänen perässään 23 pisteen päässä on Yamaha-kuljettaja Ville Valtonen. Sarjan kolmospaikalla majailee järjestävän seuran Jesse Maikola. Kun erän voitosta irtoaa 25 pistettä, voi Alastaron kilpailu tuoda muutoksia myös superbiken mitalitaistoon.

Alastaron osakilpailussa mukana on myös useita aiempien vuosien superstock- ja superbike-luokkien menestyneitä kuljettajia haastamassa nykyistä SM-kärkeä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ratkaisujen-paikka

LA-SU 06.-07.08. Road Racing SM, Suomen Cup, Kansallinen, Alastaro
Alastaro Circuit, Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa
Kilpailun aikataulu

Kuva: Pertti Kangasniemi

Miika Toivonen Kuva: Pertti Kangasniemi

VAUHTIAJOT JUHLII KOLMEKYMPPISIÄÄN – GRAN TURISMO -LUOKAN MESTARUUS KATKOLLA

RATA-SM-sarjan tulokkaan Gran Turismo -luokan mestaruus ratkeaa tulevana viikonloppuna Seinäjoen kapeilla betonikujilla, kun kauden viides osakilpailu Vauhtiajot ajetaan taitoa vaativalla Kapernaumin katuradalla. Vauhtiajot viettää samalla juhlavuottaan, sillä ensimmäisestä Kapernaumilla ajetusta katuratakilpailusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Katuradalla kiihdyttelee tänä vuonna RATA-SM-luokista V8 Thunder, Legends, V1600, Xtreme Race sekä Gran Turismo. Lisäluokkana nähdään Touring Cars.

Gran Turismo -luokan ohjusten menoa kannattaa seurata Vauhtiajoissa tarkalla silmällä, sillä isomman luokan mestaruus ratkotaan kahden miehen välillä: johtoasemaa pitävän Miika Toivosen ja toisena olevan Jyrki Peltolan. Kari Aarnio ja Ari Laivola käyvät kiivasta kamppailua Gran Turismon pienemmän luokan sisällä vain kymmenen pisteen erolla toisiinsa. Muissa luokissa mestaruutta saadaan jännittää vielä viimeiseen osakilpailuun asti.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/vauhtiajot-juhlii-kolmekymppisiaan-gran-turismo-luokan-mestaruus-katkolla

 LA-SU 06.-07.08. Vauhtiajot Rata-SM Seinäjoki

 Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes johtaa 24MX SM Cross Country -sarjaa voitettuaan kaksi osakilpailua. Kuva: Marko Vihriä

Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes johtaa 24MX SM Cross Country -sarjaa voitettuaan kaksi osakilpailua. Kuva: Marko Vihriä

CROSS COUNTRYN SM-TAISTO TIIVISTYY

Cross Countryn SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina Sipoon motocrossrata-alueella. Samalla järjestetään naisten ja veteraanien Suomen Cupien toiseksi viimeiset osakilpailut. Mukana on myös useita kansallisia lähtöjä, kun 260 kilpailijaa ottaa osaa päivään.

Enduron hallitseva maailmanmestari Eero Remes johtaa 24MX SM Cross Country -sarjaa voitettuaan kaksi osakilpailua. SM-sarjassa toisena on Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson ja kolmantena Jämsän Seudun Moottorikerhon Mika Tamminen. Naisille kyseessä on Suomen Cup -sarjan kolmas, eli toiseksi viimeinen osakilpailu. Sarjan kärjessä Hyvinkään Moottorikerhon Hanna Mertsalmi ja Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen ovat keränneet yhtä monta pistettä jaettuaan ykkös- ja kakkossijat.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/cross-countryn-toiseksi-viimeinen-osakilpailu-sipoossa-lauantaina

LA 06.08. Cross Country SM, Suomen Cup, Kansallinen, Sipoo Mäntsälän ES
Sipoon motocrossrata-alue, Öljytie 618, Sipoo

JQ_The Car_racing 001-X3

Kuva JQProductsin.

M8- JA M8E-LUOKKIEN KILPAILIJAT KAUDEN KOLMANTEEN SM-OSAKILPAILUUN VANTAALLE 

Pienoisautoilun polttomoottorikäyttöisten M8-luokan sarjan kärjessä taisto käy kovana viime vuoden Euroopan juniorimestarin Max Mörtin (Fullspeed RC) ja vanhan konkarin Tomi Salosen (TUA) sekä moninkertaisen suomenmestarin Ari Heinosen (Fullspeed RC) välillä. Nämä noin 3,3 kg painavat ja teholtaan noin 3,5 hv krossiautot kulkevat radan pääsuoralla noin 60 km/h.

Kuljettajia saapuu kilpailuun ympäri Suomen mm. Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Hyvinkäältä, Lahdesta ja tietenkin myös pääkaupunkiseudulta, josta tulee suurin osa kuskeista. Vantaan Vauhtipuistossa ajettavassa osakilpaillussa on tehty tämän kauden osallistujaennätys M8-luokassa.

Kansallisena kilpailuna ajetaan sähkömoottorikäyttöinen M8e-luokka. Nämä autot ovat muuten vastaavia kuin M8-luokan autot, mutta niiden voimanlähde on sähkömoottori akkuineen. M8e-luokassa sarjan kärjessä ajaa Fullspeed RC:n nuori lupaus Lauri Ruotsalainen selvällä piste-erolla ennen Lohjan urheiluautoilijoiden Jukka Häkämiestä.

M8-luokassa finaalijärjestelmä on nousufinaali-tyyppinen, eli finaalin kärki nousee aina seuraavaan finaaliin, kunnes jäljellä on viimeinen A-Finaali. M8e-luokassa finaalijako tehdään sähköautoille tyypillisesti A-, B-, C-finaalijärjestykseen nopeusjärjestyksen mukaan.

Alustava aikataulu 8.6.2016:
Harjoituskierrokset (a’ 7min) 8:00 – 10:20
Alkuerät (a’ 3+5min) 10:30 – 14:20
Finaalit 14:50 ->
Palkintojen jako 20:00

LA 6.8. Pienoisautoilu M8 ja M8e SM III, Vantaan Vauhtikeskus
Vantaan Vauhtikeskus, Myllykyläntie 6, 01760 Vantaa http://www.fonecta.fi/s/1BZR

Kuva: Matias Hirsimäki/MH Speedway photography

Kuva: Matias Hirsimäki/MH Speedway photography

SPEEDWAYN NUORTEN SM-FINAALISSA KOVA TASO

Kauden ensimmäinen kahdesta speedwayn SM-finaalista ajetaan tulevana lauantaina Varkauden Speedway Stadionilla, jossa lähtöviivalle asettuvat U21-luokan nuoret kuljettajat. Mukaan on ilmoittautunut käytännössä kaikki osallistumisoikeuden omaavat kuljettajat, joten kilpailusta tulee varmasti hyvin kovatasoinen.

27. SPEEDWAYN U21 SM-FINAALI VARKAUS 6.8.2016, arvotut ajonumerot:
1) Niklas Säyriö VRT, 2) Niilo Vuolas HjMK, 3) Henri Ahlbom SeMK, 4) Jesse Mustonen VRT, 5) Antti Vuolas HjMK, 6) Mattias Blom HMK, 7) Jooa Partanen SeMK, 8) Nike Lunna KarMK.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sm-finaaleissa-mukana-maan-parhaat

LA 06.08. Speedway SM, Henkilökohtainen U21 SM-finaali, Varkaus RT
Varkauden Speedway Stadion, Tykkitie 157, 78210 Varkaus

Kuva: Eija Oksanen

Kuva: Eija Oksanen

WATERCROSSIN KAUDEN TOINEN OSAKILPAILU AJETAAN SODANKYLÄSSÄ

Sodankylässä lauantaina järjestettävässä kauden toisessa Watercrossin Suomen Cupin osakilpailussa nähdään ennätysmäärää osanottajia, kun seitsemään eri luokkaan on ilmoittautunut yhteensä 58  kuljettajaa Suomesta ja Norjasta. Watercross Sodankylä houkuttelee paikalle lajin huiput, kun Suomen Cup -luokassa lajin kaksinkertainen epävirallinen Euroopanmestari Morten Blien haastaa hallitsevan mestarin, järjestävää seuraa Sodankylän Moottorikerhoa edustavan Olli Maggan, joka oli estynyt osallistumasta kaksi viikkoa sitten Enontekiöllä ajettuun kauden avaukseen.

Tällä hetkellä Suomen Cupin pistejohdossa on Enontekiöllä voiton vienyt Ylä-Lapin Moottorikerhon Aki Pesonen. Hän jätti taakseen Cupin avauksessa Norjan miehet Joachim Olsenin ja Isac Adrianin.

Kisojen tulokset reaaliaikaisena osoitteesta www.sodmk.com

LA 06.08. Watercross Suomen Cup, Kansallinen, Kiihdytys, Cross, Sodankylän MK
Nilimellan ranta, Kelukoskentie 5, 99600 Sodankylä

Tämän vuoden Future Cup -sarjaan on ennakkoilmoittautunut 129 kilpailijaa. Kuva: Janne Pieviläinen

Tämän vuoden Future Cup -sarjaan on ennakkoilmoittautunut 129 kilpailijaa. Kuva: Janne Pieviläinen

FUTURE CUPIN NELJÄS OSAKILPAILU AJETAAN KOKKOLAN JÄNISMAALLA

Viikonloppuna pääsevät jälleen asfalttikuskit tositoimiin kun Best-Hall Rallisprintit kisataan Kokkolan Jänismaalla! Sarjan neljäs kisaviikonloppu starttasi jo keskiviikkona, kun Kokkolan suositulla iltatorilla oli kisaviikonlopun ensimmäinen ennakkotapahtuma. Perjantaina sitten pärähtää jo aamusta alkaen, kun kilpailukeskuksena toimivan Racunan pihalla järjestetään menoa ja meininkiä. Lauantaina sitten se koittaa: Asfalttigladiaattorit päästetään irti ja kisabaanan valtaavat Suomen nopeimmat kuljettajat, huippuviritetyllä kilpakalustollaan.  Menot starttaavat lauantaina 6.8. klo 15 ja sunnuntaina klo 12. Kilpailun aikana Rallisprintradio kuuluu taajuudella 89,0 Mhz.

Liput: 10€/päivä
VIP-passilla á 70€ pääsee molempina päivinä.

Kilpailureittiin tästä.
www.fururecup.fi
www.facebook.com/FutureCup

LA-SU 6.-7.8. Rallisprint,Best-Hall Rallisprint, Cup, Kokkolan Jänismaa

Jari-Matti Latvala ajaa Lahti Historic Rallyssa uudella B-ryhmän Audi Quattrolla.

JARI-MATTI LATVALA HAKEMASSA JÄLLEEN LAHTI HISTORIC RALLY -VOITTOA

Lahdessa ja Päijät-Hämeen sorateillä nähdään tulevana perjantaina ja lauantaina historiallisia ralliautoja ja hienoja ajosuorituksia. Lahti Historic Rallyssa taistelee EM-pisteistä 76 kilpailijaa. Tasanopeuskilpailuun on ilmoittautunut 18 autoa ja kansallinen Xerox-ralli houkutteli Lahteen 52 kilpailijaa. Viime vuoden Lahti Historic Rally voittoa lähtee puolustamaan tämän vuoden Neste Rallissa toiseksi ajanut Jari-Matti Latvala, allaan Audi Quattro.

Lahti Historic Rallyn 15. juhlakilpailun ensimmäisenä päivänä perjantaina ajetaan ensimmäistä kertaa yleisöerikoiskoe keskellä kaupunkia. Se kiertää Fellmannin puistoa ympäri aivan kaupungin keskustassa.

– Lahti on vanha kotikaupunki ja siksi sinne on aina mukava tulla fiilistelemään ja ajamaan kilpaan. Se on aivan selvää, että lähden ajamaan voitosta! Silloin, kun kypärä pujotetaan päähän, niin ammattilainen ajattelee vain voittamista, Volkswagenin tehdastiimissä rallin MM-sarjaa ajava Jari-Matti Latvala sanoo.

PE-LA 05.-06.08. Lahti Historic EM Rally Lahti, KV
Ilmoittautuneet tästä.
Aikataulu tästä.
Lisäinfot:
www.lahtihistoricrally.com
www.facebook.com/lahtihistoricrally/?fref=ts

Jesse ja Aki-Pekka Mustonen Kuva: Matias Hirsimäki

Jesse ja Aki-Pekka Mustonen Kuva: Matias Hirsimäki

VAASA ISÄNNÖI MAARADAN PM-FINAALIA

Vaasan maineikas moottorikerho täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään sunnuntaina arvokilpailu, maaradan PM-finaali.

Vaasan raviradalla järjestettävässä juhlakilpailussa on osallistujia Suomesta, Ruotsista ja Tanskasta. Suomesta ovat mukana viime vuoden SM-kisaakin hallinneet Mustosen veljekset Appe ja Jesse sekä Seinäjoen Kaj Laukkanen. Nämä kuljettajat tulevat olemaan myös PM-kilpailun suurimmat ennakkosuosikit. Vaasan raviradalla ajetaan sunnuntaina myös classic- ja flatrack-luokat. Classic-luokassa on mukana takavuosien huippukuljettajia mm. järjestävän kerhon Mikko Rahko, sekä moninkertainen Suomen mestari Jari Kortelainen.

Maaradan Pohjoismainen mestaruuskilpailun ajajaesittely on sunnuntaina klo 13.55 ja kilpailu alkaa klo 14.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/vaasa-isannoi-viikonloppuna-maaradan-pm-finaalia

SU 07.08. Maarata + ruohorata, PM, Kilpakoneet, Classic, Flat Track, Vaasan MK
Vaasan ravirata, Ravikatu, 65100 Vaasa

 

MM-KILPAILUT

Topi Heikkinen on tällä hetkellä sijalla seitsemän MM-pistelistalla. Kuva: EKS

TOOMAS HEIKKINEN KESÄTAUOLTA ENTISTÄ NÄLKÄISEMPÄNÄ KANADAN MM-TAISTOON

Rallicrossin MM-sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kanadassa reilun kuukauden kesätauon jälkeen. Suomen Toomas ”Topi” Heikkinen on erittäin nälkäinen ennen viikonlopun Kanadan Trois-Rivièresissa ajettavaa rallicrossin MM-osakilpailua. EKS-tallin väreissä kisaavan suomalaisen tiimikaveri Ruotsin Mattias Ekström johtaa kuljettajien MM-sarjaa 142 pisteellä ennen 137 pistettä kerännyttä Norjan Petter Solbergia. EKS:n nimi keikkuu ykkösenä myös tiimilistalla, mutta Heikkinen sen sijaan löytyy kuljettajien listalta vasta sijalta seitsemän. Tosin kovin kaukana ei mies ole 82 pisteellään viimeisestä podiumpaikasta, jota pitää nimissään Norjan Andreas Bakkerud 110 pisteellä.

Seuraa livenä: www.fiaworldrallycross.com/live Live stream (sunnuntai kl0 19.00–21.00 Suomen aikaa)

Aikataulu

Lauantai 06.08.
14.00–14.45 Vapaat harjoitukset I
16.00–16.45 Vapaat harjoitukset II
19.00–19.45 Aika-ajo 1 (Q1)
21.15–22.00 Aika-ajo 2 (Q2)

Sunnuntai 07.08.
13.25–13.55 Warm-up
14.30–15.10 Aika-ajo 3 (Q3)
16.30–17.15 Aika-ajo 4 (Q4)
20.00–20.15 Semifinaali
20.30–20.40 Finaali
20.45–20.50 Palkintojenjako

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ovat nyt 18 pisteen sarjajohdossa. Kuva: Tuomo Seppänen

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen ovat nyt 18 pisteen sarjajohdossa. Kuva: Tuomo Seppänen

PÄIVÄRINTA JA KAINULAINEN HALAJAVAT MM-PISTEJOHDON VANKISTAMISTA

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunut palaavat MM-sarjan osalta tositoimiin reilun kuukauden tauolta tulevana viikonloppuna Hollannin Assenissa. Superside WC-sarjan suomalainen kärkipari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen lähtevät moottoripyöräilyn katedraaliin mielessään sarjajohdon vankistaminen. Kilpailu mestaruudesta tiukkenee kauden kääntyessä reilusti ehtoopuolelle, sillä starttiruudukkoon pakkautuu Assenissa kaikkiaan 30 ajopeliä.

Suomalaiskaksikko starttaa kauden kolmanneksi viimeiseen osakilpailuun 18 pisteen sarjajohdossa ja mielii parantaa viimevuotista tulostaan. Vuosi takaperin neljänneksi kaasutellut kaksikko tiputettiin sarjakärjestä juuri Assenissa.

07.08. Road Racing MM, Sivuvaunut, Hollanti, Assen

Max Nagl, Tsekit 2016. Kuva Ice1Racing

Max Nagl. Kuva Ice1Racing

ICE1TEAM SUURIN ODOTUKSIN SVEITSIIN

Kimi Räikkösen omistama ja Antti Pyrhösen pyörittämä Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing tiimi lähtee suurin odotuksin viikonlopppuna Sveitsissä ajettavaan kauden neljänneksi viimeiseen osakilpailuun, sillä tiimin saksalaiskuljettaja Max Nagl on tehnyt upeaa tulosta viime kisoissa. Tsekeissä hän otti täysosuman kahdella erävoitolla ja viime viikonloppuna Belgiassa hän voitti ensimmäisen erän sijoittuen yhteistuloksissa toiseksi. Naglilla on nyt kasassa 490 pistettä, mitkä oikeuttavat kolmanteen sijaan MM-listalla. Toisena olevalla Antonio Cairolilla on 504 pistettä ja johtoasemaa pitävällä Tim Gajserilla 607.

Suomen värejä Sveitsin MM-kisassa edustaa niinikään MXGP-luokassa kisaava Valtteri Malin, joka on nyt sijalla 49.

Sveitsin Frauenfeld-Gachnangissa ajetaan viikonloppuna myös EM-lähdöt, joissa mukana liuta lupaavia suomalaisnuoria.

Lisätietoa ja liveseuranta: www.mxgp.com

07.08. Motocross MM/EM, MXGP, MX2, WMX, EMX250, EMX125, EMX150 Sveitsi, Frauenfeld-Gachnang

 

Riku ja Lari Kunnas kisaavat tulevana viikonloppuna Latvian Bauska Stelpessa. Kuva: Motolevel.com

Riku ja Lari Kunnas. Kuva: Motolevel.com

KUNNAKSILLA EDESSÄ KAUDEN KOLMANNEKSI VIIMEINEN MM-TAISTO

Riku ja Lari Kunnas kisaavat tulevana viikonloppuna Viron Kiviolissa kauden kolmanneksi viimeisessä motocrossin sivuvaunuluokan MM-kilpailussa. Edellisessä kilpailussa viime viikonloppuna veljekset taistelivat itsensä kahdesti sijalle 11, joten heidän halajama top10 siintää edessä yhä todennäköisempänä kaiken mennessä nappiin. Tällä hetkellä Kunnakset ovat MM-pisteissä sijalla 19.

07.08. Motocross MM, Sivuvaunut, Viro, Kivioli
Lisätietoa: www.fim-live.com/en/sport/sport/sidecarcross

 

KANSALLISET KILPAILUT

05.-06.08. XEROX Ralli, Lahti POPPOO TEAM, K
06.08. Motocross, Kansallinen
06.08. JM-Huha Jokkiskilpailu, Huhan JM-rata Purontaka, K
06.08. Karvia-Päivä Jokkis, Karvia, K
06.08. Kesä JM-jokkiskisa, Mäntyvaaran Moottoriurheilukeskus K, Aluemestaruus
06.08. Jokkis Metkohuolto JM / EVK sarjan osakilpailu Paltasen autourheilukeskus, Pieksämäki, K
06.08. Karting, Jämsä Ruuhimäki Cup 5. osakilp. Harjoituskilpailu
06.-07.08. Karting, Rotax Max Challenge Oulu, Oulu Zone, K
07.08. Jokkis Autovaraosa JM, Korkatin Moottorirata, K
07.08. Jokkis Koniwatit Valloillaan, Kotkan MU-keskus, K, Aluemestaruus
07.08. Karting Ulvilan Päivän Kisa, Ulvila, K
07.08. Jokkis XXXIII Kosken Kohaus, Toijalan Maastorata, Kurisjärvi, K

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing